Jag har nyligen registrerat mig här och läser och tar in alla erfarenheter från likasinnade. Känns skönt att inte vara ensam, men det är just det som är mitt stora problem. Jag är "ensamdrickare" och har haft dålig eller ingen självinsikt om mina problem, kanske snuddat vid tanken och gjort halvhjärtade försök men utan framgång.

Nu får det vara slut med smygandet och ljugandet OCH drickandet, mest för min egen skull men även för min älskade make som jag har svikit så många gånger under flera år. Själv har jag inte tidigare erkänt att jag har problem med alkoholen men nu vet jag det! Så nu är det nog!

Jag kan inte dricka måttligt, jag kan inte dricka i sällskap men jag kan absolut inte dricka ensam. Jag kan inte dricka alkohol överhuvudtaget.

Det är nu 6 dagar sedan jag drack, det är ju inte så länge, men är det något som jag har förstått här inne, det gäller att ta en dag i taget och vara stolt över varje steg bort från alkoholen. Jag har alltid belönat mig med vin, cigaretter, snus, mat, godis och ja allt som kan skapa ett missbruk. Det där med lagom finns inte i min värld. Det är allt eller inget!
Fördelen som jag alltid har haft, har varit att när jag väl bestämmer mig (alltså verkligen bestämmer mig) så brukar jag lyckas. Jag vill inte, kan inte, får inte eller ska inte dricka alkohol mer och det finns bara det alternativet.

Denna veckan har jag gått igenom vad, hur och varför jag dricker, men jag kan inte svara på det. Jag vet inte, för ärligt talat det finns inga fördelar eller positiva effekter (som varar) i samband med alkohol. Just nu är det mycket skam och sorg som finns i tankarna, men jag vet också att den senaste kraschen (jag blev påkommen) behövdes tyvärr. Jag hade aldrig bara kunnat lägga av att dricka sådär utan vidare. Nu hoppas jag av hela min själ och mitt hjärta att beslutet inte är försent för mitt äktenskap. 😰 Eftersom jag i grunden är en positiv människa så lever jag i tron om att allt kommer att ordna sig, bara jag ger det tid och inte glömmer bort vad det är som gäller. Nolltolerans!

Jag är tacksam för hjälp och stöd härinne och kan jag bidra med något så gör jag det väldigt gärna.
Kram och Glad Påsk till alla 🐔

Välkommen!

Jag känner igen mig! Jag är också en ensamdrickare! Har dock ingen man utan lever ensam så jag behöver inte smyga utan kan dricka hej vilt när jag vill och känner för det och det blir på tok för ofta. Jag har inte heller riktigt kommit fram till varför jag gör detta men tror det grundar sig i en flykt från nåt och en tomhet som fylls av allt det du beskriver. Alkohol, mat, godis…allt som i sin tur framkallar ångest och den vill jag bli av med nu. Jag vill komma ur gropen!

Vi gör detta tillsammans nu! Jag hejar på dig! ❤️

@Insikt_24 Välkommen hit! Här är du i tryggt sällskap bland alla oss som förstår och har likadana eller liknande erfarenheter! Det är ju lite dramatiskt att erkänna för sej själv (och andra) att man har ett alkoholproblem men framför allt är det skönt! Att kunna släppa skammen och smusslandet.
Sedan är det förstås en process som inte alltid är enkel eller härlig😅. Men jättestort grattis till detta steg du nu har tagit. Vi stöder och peppar varann! Och lyfter varann när vi snubblar och faller

@Insikt_24 välkommen! Även jag känner igen mig sååå väl! Blev också påkommen av maken med smygdrickandet. Så mycket skuld och skam och svek. Grattis till nykter 6 dagar - superbra jobbat! Vi tar en dag i taget, det finns så många underbara saker med nykterheten, möjligheten att vara nära och närvarande de vi älskar till exempel ❤️ jag har också precis börjat min resa, 17 dagar idag, men en dag i taget! Jag kan inte heller dricka varken i sällskap eller gud förbjude ensam! Önskar dig en underbar påsk 🐣

@Madonna @Insikt_24. Jag vill egentligen helst vända mig till Madonna, och ber därför om ursäkt att jag kapar din tråd, Insikt_24. Men det kanske ger dig något ändå att läsa vad jag skriver?

Ensamdrickande är ett lite annat sätt att dricka, än att dricka på middagar och sociala sammanhang. Antingen gör man det för att man inte har någon att dricka med, eller för att man vill vara ensam med sig själv och alkoholen.

Jag tillhör dem som gärna dricker ensam. Jag gör det mesta i mitt liv på egen hand och trivs ofta bra med det.

När jag förberedde mig inför mitt längre alkoholstopp, följde jag rådet att dricka alkohol utan annat stimuli än sin egen hjärna. Registrera tankar, känslor och föra anteckningar medan man dricker. Det är väldigt lärorikt kan jag säga! Inte för att man löser så där hiskeligt mycket, men för att se vilka temata som man gärna tänker på. För mig har det varit nyttigt att tydligt se vad jag behöver hantera, sörja och acceptera i mitt liv. Alkoholen har tagit bort tankens flykttendenser och förståndiga malande. Jag har haft lättare att möta delar av mig själv som jag haft svårt att ta till mig. Sen har det ju ibland varit lite pinsamt att läsa vad man skrivit, dagen därpå. Lärorikt det med. Man är väl rätt pinsam överhuvudtaget när man är onykter.

Jag tror många av de som dricker själva söker ett lugn i sitt inre och ett fokus på sig själv. Kanske livet bestått av att tänka på andra, prestera eller vara väldigt upptagen med olika projekt och sysslor. Utmaningen är att inte behöva dricka alkohol för att känna att man kopplar av och tar hand om sig själv.

Glad Påsk och ta hand om er!!

Vill bara göra ett tillägg, eftersom det blev väldigt oklart vad gäller min syn på alkoholkonsumtion:

Det är såklart bäst att inte dricka alkohol alls, och jag hoppas att det går bra för er på er nyktra väg! Varje nykter dag är jättebra. Oavsett om man är på dag 2 eller på dag 100 eller var man nu befinner sig.

@Insikt_24 Välkommen hit! Jag har varit medlem på forumet lång tid. Har haft flera nyktra perioder som tyvärr alltid slutat med återfall. Men jag ska klara av och bli nykter. Och behöver precis som du stöttning. Bra med sex dagar, en dag i taget! Kram

@Insikt_24 Välkommen hit! Känner igen mig i smusslandet och smygandet, hur det tär och tar energi. Du skriver att du i veckan har gått igenom vad, hur och varför du dricker, men inte kan inte svara på det. Viktigaste nu är att vara nykter så att hjärna får återhämta sig och komma i balans igen, då kommer det så småningom att klarna. Man får bättre kontakt med sig själv och sina tankar och känslor som nykter. Alkohol lägger en dimridå över detta och man kan inte se klart. Nykterheten är en process på flera livsområden som sker parallellt och det ena ger det andra. Viktigt är också att ge det tid, för det tar lite tid men det sker något varje dag fast man inte alltid ser det tydligt. Nykterhetsprocessen kan bli en spännande resa om man nyfiket närmar sig och undersöker den. Det är sig själv man möter och reser med. Viktigt är också att främst göra detta för sig själv och det egna måendet, då blir man mer motiverad och kraftfull. Övriga kommer också att på så sätt att få ta del av denna förändring.

Grattis till 7 dagar!🥳 Bra jobbat och det blir bara bättre ju längre tid som nykter. Glad påsk!🐣💕