Hej. Har försökt bli helnykter en lång tid men har inte fungerat. 2022 klarade jag mer än 7 månader med stöd av AA sedan gick något snett och jag föll. Sedan har det varit näst intill omöjligt att komma igen. Jag kan hålla mig i ganska långa perioder sedan faller jag igen. Känns inte som jag kan vara helt nykter. Min nya strategi blir endast dricka vin max 4 glas per tillfälle och bara vissa dagar. Jag tror jag kan klara det. Vet att detta sticker i mångas ögon men mår inte bra av att vara helnykter. Om detta inte funkar så går jag tillbaka till AA sådder är sista försöket. Ta hand om er alla.

Hej 👋
Jag har minskat både glas & tillfällen och för mig funkar det superbra men jag har ju en allierad - icke-suget. Jag är väldigt sällan spontant sugen på alkohol och om jag blir så har jag en budget. Jag har aldrig försökt helnykter men är beredd att stänga dörren till alkohol för alltid om den här metoden inte funkar.

Lycka till och berätta gärna hur det går för dig.

PS Under måttligt kan det väl inte sticka någon i ögonen? DS
🩵

@Lonely Man 7 månader är ju fantastiskt gjort! Själv tänkte jag få till 5 dagar nu..
Även jag har tänkt en maxgräns och bara helger. Utmaningen för mig är att nör msn tagit de tex 4 glasen vin att DÅ klara att säga stopp. Det är lättare att säga det innan några glas runnit ner gar jag märkt. Men vi kämpar på, lycka till 😀

@Farbrorn Jag bara tänkte på en sak när du skrev att sätta stopp efter si eller så många glas. Det är de glasen min budget utgår ifrån. Jag vet med mig själv att efter fyra glas så börjar min hjärna tänka "jamen det är ju inte så farligt, vad gör det egentligen, alla är ju fulla nån gång, lite kul kan man väl få unna sig" det är nånstans därefter det blir shotsbricka och busgrogg 😅. Inte varje gång men nu är ju min plan att det inte ska hända någon gång mer - och då kommer jag inte att försätta mig i situationen där jag helt enkelt inte slutar.
🩵

@Carisie jo det är ju exakt så det är!
Sen är nog mitt problem mer (inte bara) att jag vill dricka ofta, inte galet mycket (hatar sprit och dricker svagare drycker).
Men visst blir det för mycket också ibland. Jag blir ju så jäkla bakfull om jag dricker galet mycket (med mina mått mätt) men 3-4 öl är inga problem dagen efter. Kände idag speciellt hur suget tog tag i mig ordentligt att bara mysa lite.
Därför är jag extra nöjd att jag inte kommer dricka idag 😀0️⃣

@Lonely Man
Hej på er.
Det känns att det fungerat att dricka några glas vin vissa dagar. Är stor skillnad på att inte dricka starksprit och öl. Har dock blivit några glas under veckan också pga vädret. Veckan som kommer blir det dock alkoholfritt tills jag åker till Kroatien på lördag. Ha de fint