Hej hallå! Jag är alkoholist, kan verkligen inte sluta dricka. Har en familj som tar otroligt stor skada av att jag alltid tycker de viktigaste är att dricka öl. Jag är väldigt insatt i vilka problem jag har och vad det ställer till med men slutar ändå inte!!? Vad fan är felet?
Sen är de också min värsta mardröm att aldrig mer få dricka alkohol, jag vill de men på en normal nivå!

God kväll och välkommen 🙏🏼
Titta på självhjälpsprogrammet. Fundera över hur du ska nå ditt mål? Är målet realistiskt?

Vem som helst (i princip) här inne skulle råda dig till 3 mån nykterhet för att återställa lite balans i hjärnan. Allt funkar inte på alla - jag körde två månader. Jag dricker måttligt medan andra säger att de inte kan det. Inget är rätt eller fel utan du måste utgå från din beroendepersonlighet. Hugsvala du nå dit du önskar?
🩵

@tiger-lemon Jag körde helnyktert i två månader. Bara bestämde mig att det inte var värt att förlora familjen för. Gjorde upp en budget och höll den. Lyssnar på "en beroendepodd". Skriver och läser här. Gjorde självhjälpsprogrammet och tog emot råd från de som ligger före mig. Har plockat russinen ur allas kakor för att det ska passa mig.

Du kan läsa på min sida. Min tråd. Det är ingen som inte stått på skakiga ben inför det faktum att vi behöver/vill sluta dricka.
🩵

@tiger-lemon Det låter som ditt beroende är det som styr dina tankar och ditt liv. Du vill inte dricka, men gör det ändå. Det beror på att en del av hjärnan är "kapad". Alkohol ger stora dopaminkickar och nu vill ditt belöningssystem ha det till varje pris.
Problemet är att det krävs mer och mer för att uppnå samma kick. Det andra problemet är att suget återkommer varje gång du dricker. Så börjar kampen igen.
En del kan lära sig att dricka måttligt, men just eftersom suget och kampen börjar om varje gång, så är det oftast jobbigare att dricka måttligt än att sluta helt. Då somnar beroendet in efter ett tag, suget försvinner.
Men det kan funka för en del, så det är individuellt. Men det rekommenderas att man först håller upp tre månader, för att ge sig själv en chans. Då hinner hjärnan återställa sig något.
Jag förstår att du tycker att det är jobbigt, för det är den första tiden som suget är som starkast och man har fortfarande ångest (alkohol skapar ångest).
Men alternativet kan vara värre. Att mista jobb, familj etc...
Så om du inte klarar det själv tycker jag du ska söka mer hjälp, det finns piller, samtal och annat som kan hjälpa. Det är så värt det :)
Ring alkohollinjen här och fråga vad du kan göra.
Jag slutade helt för femton månader och saknar inte alkoholen alls. Mår bara bra!
Hoppas du kan hitta en bra lösning för dig .