Ja en lång historia kort.. Alltid haft en "förkärlek" till alkohol, min uppväxt var präglad av fester och alkohol.
Har alltid haft besväret att dricka lite för mycket, bli för full helt enkelt.. Men aldrig varit så här nere i alkoholen.
Skilsmässa i juni 2015 det var då det började eskalera drack till en början minst 2 stora glas vin varje kväll, kan tillägga att jag även äter lugnande tabletter och tradolan i höga doser sen många år pga av add och depressioner.
Tyckte jag hade koll på alkoholen men detta har sedan dess bara eskalerat och nu sista månaderna dricker jag varje kväll minst 7-10 stora stark alternativt lite mer än en flaska vin. Känner att jag har sån ångest över hur jag lever, min kropp är så slut och trött och psyket. Har nu i 4 veckor försökt trappa ner men det har bara blivit mer alkohol. Hur hittar man kraften att sluta? Kommer jag att må dåligare om jag slutar? Abstinens? Kan ej leva så här längre då mitt liv blir lidande då jag är så trött och iniativslös .

Du berättar att alkoholen alltid haft en ganska stor plats i ditt liv, men inte på det sätt som det kommit in nu på senare tid. Efter en skilsmässa förra sommaren har det eskalerat och alkoholen verkar ta mer och mer från dig. Du vill verkligen få en förändring i ditt liv nu och börja ta han dom dig själv. Starkt att du tar steget att skriva här, då ger du alla här chansen att ge dig stöd. Ibland kan man behöva skriva flera gånger innan man får svar.
Du har flera frågor kring hur det skulle vara om du slutade med alkohol, en del av dem kanske du kan få svar på från andra här på forumet eller om du läser under faktaflikarna som finns här. Samtidigt funderar jag på om du skulle vara hjälpt av att kanske ta kontakt med någon inom vården eftersom du också tar medicin, hur tänker du kring det? Alkohollinjen finns också som ett anonymt alternativ om du vill prata med någon, 020-84 44 48.

Fortsätt gärna skriva och läsa här. Hoppas att det på något vis blir hjälpsamt för dig.

Varma hälsningar
Rosette/Alkoholhjälpen