Hej första inlägget här för min del måste få lite andras synpunkter på mitt drickande kan väl börja att säga att för tillfället år 25 år gammal och har jobb och egen hyreslägenhet och god ekonomi med en massa bra vänner och stor kompis krets och en bra familj. Det kommer att bli ganska mycket text så men det är väl bäst att få med alltihop.

Som sagt så tog jag min första fylla vid 14 års ålder dom första åren drack jag inte så mycket mest pga att jag första barnet i våran familj så föräldrarna hade väl lite extra koll på mig, men från 16 års ålder började jag dricka mera och förmodligen från 17-22 års ålder drack jag mest vad jag har gjort i mitt hela liv förut har jag alltid druckit för att jag tyckte var en kul grej att höja livs stämningen med men på senaste åren har det oftast haft motsatt effekt, nå iallafall så om jag gick ut förut så hade jag oftast med mig som standar 12 stark öl på förfesten och kanske drack 8 på förfesten för att sedan gå ut på krog där det kunde bli 2-3 öl till + några 2-3 drinkar och även några shots på det vilket resulterade att man var oftast rätt kalas när man skulle hem eller vidare på efterfest. Dom första åren när jag drack så hade jag inga problem alls tyckte jag allt var oftast hur roligt som helst när man var ute på fest men började redan märka ganska tidigt typ vid kanske 20 års åldern att kunde få ganska ofta så kallade blackout fyllor vilket jag inte tyckte var ett problem i början mera en rolig grej. Iallafall så började jag märka att vissa saker tyckte jag inte om och upplevde som problem när jag drack som just att jag fick blackout fyllor och när det var som värst så kunde det bli av 10 gånger så hade jag kanske 6-7 väldigt dåligt minne av kvällarna. Förut gick jag väl ut i snitt ca 2 gånger i månaden men nuförtiden så går jag bara ut några gånger per år förutom på sommaren när det kanske blir lite oftare.

Jag har provat det mesta vissa saker funkar bättre och vissa sämre har provat dricka vatten oftare/tagit bara med kontanter/dricka mindre och en massa andra saker men lik förbannat kommer dom hemska fyllorna för eller senare man vaknar upp med bultande huvudvärk och skit smak i munnen och grymt hemsk ångest när man inte har nått minne och ångesten kan sitta i bland till och med i veckor.

Har provat att faktiskt en gång att ha en nykter period som var tänkt först att bara vara nån månad som blev till ca ett halvt år och tror att då mådde jag faktiskt rätt så bra visst drack jag under denna period också men drack mej inte berusad då kunde ta 1-3 öl och kanske en whisky ibland bara för att det var gått.

Dom senaste åren går jag allt mera sällan ut för jag vet oftast hur det slutar eller hur det kan sluta + att jag tycker att det är inte lika kul nu nått mera och dom gångerna det blir för mycket nu på senaste åren tycker jag att jag bara har börjat bete mig värre t:ex raggar på folk jag inte borde/säger och gör saker jag inte borde göra/sårar folk/beter mig som ett drägg/gråter/berättar min egna och hemliga tankar/känner mig nerstämd och även på senare tid så har jag blivit allt mera aggressiv när jag dricker vilket jag inte blev förut, det verkar inte finnas några spärrar vad jag inte kan göra nuförtiden. Jag har blivit mera rädd att jag ska förlora vänner när jag inte kan bete mig och att dom ska lessna på mig men ingen har hittills sagt att jag måste skärpa mig, och oftast om jag har haft en blackout fylla så brukar jag isolera mig i några dagar för jag är så hemskt rädd att jag har sårat nån eller gjort nån illa.

Har nästa gett upp hoppet helt att jag kan dricka normalt men det ser inte bättre ut dom gångerna jag har bättre kvällar så känns det fortfarande inte bra känns nästa bara jobbigt att vara med på fest då för blir oftast bara nerstämd när jag går ut kan kanske ha nått att göra med att jag har varit inte psykiskt bästa form sedan några år tillbaka i tiden och känner mig oftast mig ganska nedstämd annars också.

Går sällan ut nu men händer att jag några gånger i veckan tar kanske ett par öl och kanske nån whisky.

Finns det nån annan som haft liknande problem slutade ni dricka helt? skulle inte påstå att jag är alkoholist när jag sköter jobb och allt annat men kan väl erkänna att jag inte har kanske en så god relation till alkohol. Att ta några öl funkar men är det fest så kan det spåra ur ibland.

Fri

Har läst lite i denna tråd. Jag vet inte allt men jag känner igen mig. Vi vill alla kunna dricka för att det helt enkelt är förknippat med ett socialt liv. Tror att det är många som fixar att dricka och dra hem till sina jobb och liv. Tror dock inte att vi är en del av detta. Det är en stor sorg och kanske vill vi för alltid försöka. Anledningen till att vi alla skrev i den här tråden tyder dock på att vi inte kan hantera alkoholen. Har jag fel?

gubben85

Ja kanske man borde ta en nykter period igen eller rent av sluta att dricka när det oftast ger mycket mera negativa effekter än positiva, frågan är då ska man sluta helt med akolhol och inte tillåta sig att inte ens dricka nån öl t:ex till maten ibland vilket låter lite tråkigt. Kanske man borde börja styrketränna igen så har man större orsak för inte alls dricka för man vill ju inte bryta ner det som man ha jobbat på träning, tyvärr så jag så dåliga arbetstider nuförtiden så det skulle inte bli så mycket träning. När jag tänker på det nu så kan jag dricka öl utan det spårar ur visst det kanske ha hänt nån gång men det är spriten som göra att jag tappar allt.

Ta ett papper. Dra en linje från toppen till botten mitt på. En kolumn för positiva saker med alkohol och en med negativa saker med alkohol. Fundera sedan om de positiva delarna är fler/smäller högre än de negativa delarna.