Så många år som jag har tänkt på det här. Jag har problem, jag mår dåligt, jag gör saker jag inte vill. Allt pga alkohol. Jag har ett bra jobb, en fin familj, en man som älskar mig och två fina barn i ett vackert hus. Ändå är det jag som står i kylskåpsdörren och häller upp ett glas vin i en kaffekopp. För att ingen skall se. Puh, ångesten dämpas och jag mår lite bättre - för stunden.

Jag erkänner ibland för min man, han lyssnar, förlåter och vill hjälpa mig. Men han vill också dela en flaska vin med mig. Ibland känns det som ALLA vill det. Dricka vin med mig. För jag är rolig, jag får andra att må bra. Häller på allas glas för att kunna hälla på mitt eget. Mest också. Jag dricker alltid snabbast och jag avskyr det. Vin är viktigt i min värld och jag är så trött på det.

Jag vill så gärna sluta men vet inte hur. Måste jag sluta helt? Kommer jag inte kunna dela en flaska vin med min man? Kommer jag kunna låta bli att självmedicinera min ångest? Vad tror ni? Det här är en helt ny värld för mig och känner mig så förväntansfull. Är det nu det skall bli bättre?

RaniLee

Där kan du få gå på enskilda samtal och få Naltrexon som hjälper mot alkoholsugetsuget. Samtalen har hjälpt mig jättemycket att se helheten i min situation och att välja att leva nykter. Det är inte lätt och ibland faller jag men reser mig igen. På ett år är jag nu inne på min tredje nyktra period (min konsumtion låg på 2-3 flaskor vin/v). Sammanlagt ca 20 veckor utan alkohol av årets 52 veckor. Det jag vill säga är att återfall inte behöver betyda ett misslyckande, utan kan vara en del av resan. Utan stöd från beroendemottagningen hade det varit svårare. Naltrexon hjälper mig jättemycket och om jag tar ett glas vin, dricker jag kanske inte ens upp det. Tabletten gör att det inte smakar gott och belöningssystemes svarar inte.
Första gången jag ringde till beroendemottagningan var jag rädd och skämdes, men det är det bästa jag gjort. Tänker såhär idag. En del får diabetes, allergier och jag fick till slut en intollerans/känslighet mot alkohol. Jag har utvecklat en sjukdom som jag behöver medicinera mot och inte utsätta mig för.
Jag brukar köpa mig en burk Nocco (med eller utan coffein) och hälla i ett vinglas, jättegott. Jag mår bra och vaknar pigg nästa dag. Kanske inte helt nyttigt men ett a fritt alternativ.

Välkommen hit till bästa forumet!

Gunda

Välkommen säger jag också, jag har varit här i ca 2 veckor och känner att jag fått massor med hjälp redan.
I dag är det min andra nyktra dag och jag är helt besluten att ha flera nyktra dagar i sträck.
Mitt motto är "En dag i taget och inte ta det första glaset"

IzabellaPS

Är på semester med familjen denna veckan - då dricks det vin varje dag vilket är asjobbigt. Igår drack jag två glas. Det hemska är att jag inte vill men gör det ändå. Sen känner jag att det är svårt att säga nej, fast det kanske bara är en ursäkt.

Tack för svaren! Jag är helt överväldigad och så tacksam över att ni tar er tid att skriva - både tips och erfarenheter! Jag förstår verkligen vilken betydelse detta kommer att ha.

Jag har inte bestämt hur jag skall göra idag än. Jag har börjat få ett hat emot alkohol och känner mer och mer att jag vill undvika miljöer där det står i centrum. Nu skall jag gå ut på en långpromenad så får vi se hur dagen utvecklar sig!

Tack för stödet ??

IzabellaPS

Du har rätt, det är så lätt att vara hård mot sig själv. Varje glas man inte tar är också viktigt att komma ihåg. Nu har jag precis gått sju kilometer - skönt.