Varför gör jag detta med mig själv dricker nästan varje kväll . Bakfull och plufsig , fet och ful blir man. Jag vill sluta dricka ..

Hej
Välkommen till forumet. Och gratulerar till insikten. Att läsa och skriva här är en mycket bra hjälp för att sluta dricka. Här finns alkoholproffsen!
vänligen
Ikaros

Tofslan

...jättebra att du har viljan. Ta en dag i taget! Det finns många här som kan hjälpa och stötta dig.
Lycka till!

Liten stor

Bra steg att skriva att du vill sluta!
Hejar på dig

Klariknoppen

Ja, varför gör eller gjorde vi detta? Varför förstör vi för oss själva (och andra)? Om och om igen... Jag har varit nykter sedan 27 juni. Det är en kort tid, men lång för mig. Ska inte säga att det är eller varit lätt, men det är såå värt det! Redan efter drygt två veckor upplever jag dessa vinster/fördelar: bättre utseende; klarare blick, finare hy, maten smakar bättre, mina vänner säger att jag låter så mycket piggare och gladare, jag är mindre stressad, mindre orolig, sover bättre än på länge...
Och bäst av allt, jag börjar tycka om mig själv igen. Jag går omkring och är nöjd med mig själv, trots mina fel och brister. Här på forumet finns stöd och hjälp att få. Vill även tipsa om att gå på AA-möte. Jag ville inte alls detta, men nu kan jag varmt rekommendera dem! Var rädd om dig :-)

De flesta här tänker som du! Alkohol är en väldigt lömsk drog! Börja skriv här till att börja med! Det blir som en negativ spiral. Dricker för att mår dåligt och så mår man ännu sämre! Sjukt egentligen! Men nu har du tagit förstå steget!

Tofslan

Jättebra med en dag i taget, det funkar verkligen. Idag ska jag också vara nykter! Vi fixar det.

Välkommen hit!
För många av oss är det inte just sluta som är svårt, utan att inte börja om. En dag i taget. En plan! Och fördelarna är oändliga!

Det var svårt att sluta tills hemmet blev a-fritt... försökte många gånger innan dess. Lyckades då bara några dagar. Men när det väl inte fanns nån möjlighet var det mycket lättare än jag trodde. Lätt att börja om också efter 11 mån dessvärre...

Det svåra är att acceptera att vi som dricker eller har druckit aldrig kan slappna av, någonsin!! Vet inte om jag någonsin kommer att klara av det? Men kämpa ska jag och det är väl det enda löftet någon av oss kan ge!!

AlkoDHyperD

Här kommer några tankar från en notorisk petimeter och ordvrängare...men ordens kraft ska inte underskattas.
Att aldrig någonsin kunna slappna av...ständig kamp....
Smaka på det. Hur känns det? Jobbigt? Tungt?
Då blir det också svårt, tungt och inte särskilt aptitretande att se ett framtida nyktert liv.
Ska vi istället prova med ordet "medvetenhet". Jag tycker det känns mindre tungt.
Medvetenhet. I betydelsen: Jag är medveten om hur jag reagerar på alkohol, jag känner igen triggers och förrädiska lockrop från beroendehjärnan, jag inser att jag inte kan dricka utan att riskera allvarliga konsekvenser och jag är uppmärksam på mina känslor och tankar för att kunna möta dem innan de växer till oemotståndliga sug. Jag är också uppmärksam på mina handlingar genom att försöka tänka innan så jag kan göra medvetna val.
Att öka sin medvetenhet behöver inte vara motsatsen till slappna av. Uppmärksamhet kan vara avslappnad, jag föredrar det framför vaksamhet eftersom det antyder att man är på helspänn inför kommande hot. Allt som höjer stressnivån sänker motståndskraften mot sug och sänker även förmågan att reflektera och göra medvetna val.

Ditt resonerande påminner mig om när du beskrev hur man kunde möta suget genom att föreställa sig det som en våg man kan surfa på, – inte kämpa... emot, inte drunkna i, utan följa med i och låta plana ut; landa mjukt på stranden. En bra strategi tycker jag!

CarlJohan

Mindfulness och meditation när den är som bäst!