Vill inte - kan inte

Fenix

Tyvärr om jag ska gå handlingen i förväg, har du kommit så långt att du vill läsa en sådan bok, så har du som flugan i den köttätande växten hamnat så långt ned att flykt är enda utvägen. Jag köper hans resonemang - har man börjat dricka alkohol, vilket ca 90 procent av befolkningen håller på med - så har man tappat kontrollen. Frågan är bara vilken dag man tycker att det blivit ett problem. För min del, insåg det för nästan 30 år sedan första gången. Nu kanske jag har chansen att spola det problemet i vad som återstår av mitt liv. Men Mickey, köp boken och läs den, jag lovar att den är spännande och rolig vad man än tror innan!
/Fenix

Fenix

Hej Inger, kul att höra av dig!!
Finns ingen som kan reda ut drogproblem som Allen Carr. Det riktigt intressanta med hans resonemang är att man aldrig haft ngn kontroll egentligen. Den dag man upptäcker det har man i stället ett problem. Kan inte nog rekommendera hans bok till alla oss som känner att nervgiftet alkohol förstör i våra liv. Vi är nästan alla riktiga kämpande och drivande människor, som en gång i tiden tog oss igenom mödan att spy, kräkas och må skit för att kunna tolerera alkohol i våra kroppar. Vi är alla GRUNDLURADE från början till slut:-)
/Fenix

inger

Igen...
Igår läste jag något som var intressant. "Belöning utan någon form av ansträngning, anspänning eller mänsklig kontakt är biologiskt destruktivt och går emot människans natur"
Det enda ansträngande med alkohol är väl måhända att öppna flaskan och bara ljudet av det brukar ju dra igång en reflex.
Jag är för tillfället glad och nöjd över att vara nykter. Men också medveten om att jag troligen inte kommer att gå omkring varje dag och vara lycklig över det. Så ska skaffa mig andra substitut som späder på lustcentrat. Träning och kör till att börja med.
Kanske är i god fysik lagom till sommaren?

vana

träning triggar verkligen lustcentra....jag simmar nu varannan dag ca 1000 meter o är alltid lycklig efteråt.
Igår hände ngt konstigt däremot.
Min granne o väninna har träffat en ny man igen.
När jag gick från henne ville jag dricka.När jag tänkte på att dricka blev det väldigt destruktivt.
Jag ville dricka för att göra mej själv illa på ngt sätt,kanske för att jag är ensam o inte tror jag är värd kärlek o förmodligen längtar jag fast jag tränger det tillbaka.
Det var skönt i alla fall,eftersom tanken kom att den kunde bearbetas på direkten.
Lycklig o nykter sedan 7 månader.

Fenix

Inger, läs boken. Du är nog egentligen redan i hamn. Nej, du ska inte skaffa andra substitut. Du och jag är självklart fullständiga och bra människor innan vi började utsättas för den massiva hjärntvätten att alkohol skulle göra oss bättre. Vi ska bara tvätta av oss denna påverkan.
/Fenix

inger

...starkt gjort av dig Vana. Att dricka är att förstöra för sig själv- att inte tillåta sig att må bra. Kränka sig själv och inte visa självrespekt.
Bra att du avstod! Är säker på att livet för oss dit vi vill- när vi är redo!

Nu läggdags för mig. Nykter- det är nästan dagens bästa nuförtiden. Tänk att man kan bli nöjd för så lite? att få gå och lägga sig i sängen nykter.

Fenix

GOD MORGON LIVET!
Vaknar lite efter klockan 6 på morgonen. Brukar vackla upp och hata det mesta efter toabesöket och störta i säng igen. I dag känns det verkligen annorlunda. Tömde den bittra kalken i går kväll. Hade blandat ihop det mesta av skiten som min fru har i sitt barskåp. Tyvärr fanns väl där ngn likör med chokladsmak, så det blev inte så illa som jag tänkt:-) Känner mig så glad fast klockan är så tidig. Tittar ut och ser ett snöigt landskap, människor som knatar iväg till sina jobb och ett liv som pågår. Städar bort tomma burkar och flaskor, drar i mig ett glas iskallt vatten och bara njuter fast jag borde känna mig bakis och olycklig.
När jag slog upp mina bakfulla ögon kände jag bara direkt en lyckokänsla, DET ÄR ÖVER!
Kommer nu ihåg känslan för sju år sedan när jag nervöst skulle inse att mitt rökande liv var slut, att jag skulle slippa dra i mig gaser från bränt gräs en gång i timmen. Nu ska jag slippa hälla i mig ett farligt nervgift som bryter ner min kropp. Och sluta lura mig själv att det är ngt njutbart och ngt jag vill ha och behöver i mitt liv.
I snart 30 år har jag insett att jag har ett problem, att ngt ont tagit mig i besittning som kräver att jag står på bolaget fem minuter i 18 fast jag inte vill. Nu är det slut. ALDRIG ska jag förhandla igen, tvivla på mitt beslut.
Bara ett glas till, en gång till, en öl till... Nope, nu ska jag leva mitt liv fullt ut.
Faan vad jag tycker bra om mig själv just nu! Tror jag ska koka mig en kopp kaffe och steka ett ägg och lite skinka och kanske sedan gå och lägga mig och sova en liten stund. Ledig i dag och kan göra precis vad jag vill utom att dricka GIFT!
ha en riktigt bra dag allihop där ute
/Fenix

Kvinna-mamma46

VILKEN härlig morgonhälsning fenix!!!

Blev genast på gott humör. Har en massa tråkiga samtal att ringa, men det är faktiskt i-landsproblem! Oxå ledig hela dagen, ska hinna läsa ut boken. Han är så grymt sanningsenlig när det gäller människan och det är gott att läsa att det är fler än jag som tycker att vi är idioter.. :)

Önskar alla här en riktigt bra dag!

Kram

Fenix

Japp, för varje såld bok får jag en flaska Guinness och en ask Prince. Från förlaget alltså, Allen lämnade denna världen 2006. Ska just hälla upp ett glas och tända en cig, fast klockan inte är 8 ännu på morgonen. En riktigt hälsofrukost om jag har tolkat boken rätt:-)
/Fenix