Nu har jag varit fri från alkoholen 1-år. Fortfarande hittar jag "rester" av flaskor och burkar. Jag har en stot sopsäck jag slänger dem i. Idag knöt jag ihop säcken och ska strax åka och slänga den. Att slänga sopor hör ju till vardagen. Men den här säcken är speciell. Som ett avslut på något och början på något nytt.

Glad för din skull ?.

Nu vet inte jag om du kan svara men vad är skillnaden mellan länkarna o AA? Och på vilket sätt hjälper "länkarna" dig?

Ännu en gång glad för att allt får bra ?

DetGårBättre

Länkarna känns väl lite mindre sekt samt hittar de på aktiviteter utanför mötena också? Min uppfattning tror jag... dock med reservation för felaktig eller väldigt marginell..

Hej och tack för din omtanke och fråga. Den stora skillnaden mellan länkarna och AA är svensk folkrörelse idéen. Länkarna är en förening där medlemmarna är bundna till stadgar. Det finns en styrelse som väljs fram på årsmöter. Allt enligt det svenska folkrörelse ideen. En förening där man for hjälp till självhjälp med stöd av länkkamrater. Vidare är det en förening där medlemmarna hittar på aktiviteter tillsammans efter det man tycker om att göra. AA är just anonyma. Har varit på några möten men föredrar länkarna då jag är en förenings människa. Är så glad att jag somnar och vaknar nykter. ALLT blir så mycket bättre utan alkohol?

Tack för svaren ?! Har oxå gått på några möten på AA men känner att jag inte riktigt är mottaglig för just de programmet!
Ja de är så härligt, känns lite overkligt ibland ?

Snart inne i min 12 månad som nykter. Julbord och andra sociala aktiviteter står för dörren. Ser fram mot det.

Känner en sådan glädge över att människor min närhet börjar lita på mig. Att jag de har förtroende för mig. ♥

Var på månadsmöte på länklokalen ikväll. En tanke slog mig då vi satt där och arbetade oss igenom dagordningen. Inte en enda fråga handlade om alkohol. Så är det. Alla har vi missbruket av alkoholen gemensamt. Tillsammans planerar vi för att hjälpa oss själva och andra till ett liv utan alkohol. Ganska häftigt, enligt mig.

Har inte några planer att drickaig full på julledigheten. Det hade jag förra ledigheten. Det slutade i katastrof. Men inget ont som har ngot gott med sig. Jag är fri från alkoholen idag och släppt tankarna om att någon gång framöver ta en fylla i smyg. Somnar nykter och vaknar nykter.

AlkoDHyperD

Att se fram emot helgerna med förväntan på närvaro och vila istället på förväntan om att flyta in i dimman. Annorlunda och vilsamt på något sätt.
Kram

Man gör ju val här i livet. En del bra en del dåliga. När jag nu reflekterar över de val jag gjort det senaste året är de bra i majoritet. De har påverkat både mig och de människor som är i min närhet positivt. Bytt till ett bättre men mer krävande och stimulerande arbete. Men framför allt. Hittat tillbaka till mig själv. För mig är det en självklarhet att nu börja hjälpa andra människor som inte vill förstöra sina liv med alkohol. Som du själv har blivit hjälpt ska du hjälpa andra. Så självklara ord. Utan hjälp till självhjälp skulle det inte ha gått. Om jag blivit botad från alkoholismen? Nej. Bara kommit till insikten att det inte går. Det är jag, bara jag som väljer att ta ett återfall. Tänker fortsätta att somna nykter och vakna lika så. Oro och ångest kommer och går. Fel val kommer att göras men livet rullar på ändå. Tack alla härliga människor på forumet för att ni hjälpt just mig till den här insikten.

AlkoDHyperD

När du hjälper och stöttar någon annan ger du även något till dig själv. Insikt på djupet genom att se kampen och svårigheterna ur ett annat perspektiv. Upprättelse, kanske? En gest av tacksamhet för gåvan i det egna tillfrisknandet.
När jag reflekterar över mitt val av yrke kommer jag ihåg att jag i ungdomens helvetesår längtade efter att bli sedd och förstådd och få hjälp av någon som verkligen engagerade sig utan att döma. Känslan när någon kan få det jag aldrig fick är läkande på något sätt.
Forum som detta är värdefullt både för den som behöver stöd och den som stöttar.
Tack för att du delar med dig
Kram

Önskar alla på forumet en underbar och nykter Jul. Det ska i alla fall jag ha.?

Är så tacksam över att få vakna upp till det nya året utan vara bakrusig och ångestfull. Tänker fortsätta vara nykter. Inga planer eller önskan att få dricka alkohol igen, till min familjs och min glädje. Hoppas på att jag fortsätter ta "bra" beslut under året. Jag upprepar ALLT BLIR BÄTTRE UTAN ALKOHOL.

Ännu en dag utan alkohol. Blir nog ett besök på länkarna imorgon. Det är så härligt med gemenskapen bland mina länkkamrater

Li-Lo

tack för din positiva hälsning!

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Tuffar på i min nykterhet. Ryktet om min avhållsamhet från alkohol har nått utanför min inre krets. Ganska härligt. Pratar nu öppet om varför jag valt att sluta med alkohol. Jag blir helt enkelt "Dum i huvudet" av det. Vetskapen om min nykterhet och att jag är med i Länkarna har gjort att flera personer börjat prata med mig om sina egna problem med alkoholen.

Mirabelle

Så fint att du har kommit till den punkten då du är så trygg i din nyktra identitet att du kan hjälpa andra. På något vis är det väl det som är meningen med de kamper vi för i livet, att vår resa så småningom ska tjäna andra människor... Det är läkande för den som hjälper att få upprättelse, använda sin historia till något värdefullt, och det är livsavgörande för den som tar emot hjälpen.

Tänk vad skönt det är att vakna nykter, trots att man har varit full i drömmen. Kämpa på alla ni på Forumet som bestämt er för ett liv utan Alkohol.