Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Vaknade 05.30 pigg och utvilad. Höll mig till kolsyrat vatten igår kväll. Har kör frun till jobbet nu på morgonen. Själv ska jag åka en vända till återvinningen och bahaus.

Var på bolaget igår och köpte öl och vin. Vi får främmande på lördag. Alkoholen skulle användas tillsammans med våra bekanta. Jag skulle dock provsmaka en öl igår kväll. Hallå det funkade inte. Jag tömde hela lagret. Nu sitter jag här med ångest på Pendeltaget.. Är på väg till jobbet. Varför e det så svårt att bara ta EN öl?

Hej Mrx!
Ja, kontrasterna är onekligen skarpa om man tittar på dina inlägg morgonen 21/10 och 26/10. Det känns som att du jobbar med din förändring, du testar dig fram på lite olika sätt. Vad funkar och vad funkar inte? Jag kan tänka mig att du lär dig massor och det kommer vara dig till gagn senare, hur du än väljer att göra med alkoholen. Tänk om det hade varit lätt att bara ta en öl. Då hade inte det här forumet behövts!

Önskar dig en fin helg med familj och vänner!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Det är tyvärr sådana vi är Mrx. Hoppas du mår ok idag?
Har haft faniljenedlemmar som klagat på mig när det är fest när man svept 1 öl eller en grogg precis innan man gått o lagt sig efter en fest ” så onödigt att dricka nu, den öken har du ju ingen nytta av ” osv, osv. Men för mig har det sista aldrig varit ngn fara för mig. Utan är den första, ibland kan jag stoppa det. Men oftast skenar det iväg likt ett godståg efter första drinken.
Så idag kanske du inte tagit något, försök hålla det så. Då kan du ju vakna pigg i morgon . I övrigt hoppas jag musiken i lurarna var bra :-(
Kämpa på !

Idag mår jag som jag förtjänar efter gårdagens fylla. Det är helt sjukt att jag måste dricka tills jag typ somnar. Det blev 7 starköl och 1 flaska rödvin igår. Idag ska vi ha middagsgäster men vi kommer ej att servera alkohol. Just med dessa människor funkar en nykter middag lika bra som en med alkohol. Jag vet att frun har vitt vin hemma som hon kan dricka om hon vill. Jag gillar inte vitt vin så jag avstår. Har bestämt mig för en nykter och trevlig kväll. Musiken i lurarna var bra igår kväll. Synd bara att jag somnade i soffan med dem på. ;)

Middagen igår gick kanon bra. Jag höll mig till kolsyrat vatten. Vårt främmande dela på en flaska vitt vin. Idag vaknade jag PIGG och utvilad. Ångesten från fredagens fylla är svagare men gror i bakgrunden. Jag inser mer och mer att jag mår bäst utan alkohol. Jag tar nya tag och återvänder till mitt nya liv utan öl/rödtjut.

Bra jobbat Mrx.
Kolsyrat vatten är tråkigt, bubbligt, dämpar ingen inre stress. Men fan så mycket bättre man mår dagen efter. Skapar ingen ångest, skapar inte jobbiga situationer och, kan ju faktist smaka ganska gott ibland , även till mat :-)
Nu kämpar vi på denna veckan.

Tomen tack för stödet. För mig är detta forum guld värt. Jag inser vi är många som kämpar med samma skit. Är inne och läser flera gånger om dagen. Har i princip skrotat FB sedan jag började hänga här. Nu kör vi vidare med att räkna vita dagar och stötta varandra. ;)

Hej på er! Helt ny här efter att ha bestämt mig att sluta dricka helt till följd av många års missbruk. Jag hakar gärna på att räkna vita dagar. Igår var den första.

Bra gjort Mrx. Jag tycker också detta forum är guld värt. Precis som du skriver så att det otroligt värdefullt att känna att man inte är ensam i sin kamp mot alkoholen. Ha det bra och kämpa på!

Vi kämpar på och räknar våra vita dagar. Jag hoppas vi tillsammans kan se till att de vita dagar blir de bästa dagarna i våra liv.

Hållet med om att detta forum är guld värt Mrx. Utan detta hade jag aldrig klarat att hålla mig som jag gjort. Vet inte om du testat, men Jag fyllde i kalendern som finns hör idag. Där man skriver in vad man druckit , sug och ev triggers. När man sedan drog ut statistiken o kollade diagrammet så kändes det jäkligt bra. Jag tänker försöka fylla i varje dag och se om jag kan lära mig vilka situationer jag ska undvika. Men även för att se ” förhoppningsvis ” så många fler vita dagar än de med alkohol. Vi känns lika i både vårat missbruk och sött att se på tillvaron . Nu kämpar vi vidare och försöker ta en dag till utan rödtjut o annat jävelskap.
Prisat vare bubbelvatten )

Idag blev det en lunch promenad till bolaget tillsammans med kollegor. En av mina kollegor hade fått sms med en beställning på en BiB vitt av sin höstlovs lediga fru. Vi gubbar gick runt en stund där inne och diskuterade rödtjut som vi alla gillar. Första gången i mitt liv som jag lämnat bolaget tomhänt. Kände inte ens sug. Funderar starkt på att plocka fram soda stream apparaten som står undanstoppad. Börjar bli jobbigt att släpa bubbel vatten från Coop. ;)

Vilken härlig känsla att vakna en söndag morgon utan bakfylla och ångest. Jag är tacksam för att jag har tagit tag i mitt riskbruk. Det var en liten annons i lokaltidningen strax söder om Stockholm som fick mig på andra tankar. Jag ser att de söker fler deltagare till sitt projekt:
http://fitforchange.ki.se
Hoppas det är okay att lägga upp länken.

Min hjärna är tillbaka med allt vad det innebär. Den har varit kidnappad varje helg av alkohol och medföljande ångest. Min fru jobbar varannan helg sedan -80 talet. Jag är alltså ensam då och ännu mer ensam sedan A försvann. Jag känner mig ensam och uttråkad. Igår kom frun hem från jobbet och tyckte jag verkade låg!! Tacka fan för att jag är låg. Har ju typ en vilsen hjärna att ta hand på om..

Som har styrkan att stå ut med tristessen. Funderar du på vad du kan göra istället för att känna dig ensam och uttråkad? Eller härdar du bara ut?
Ha en fin start på veckan!

John-Erik

Man blir låg när man slutar med A.. Ofrånkomligt... Det går upp och ner men ju längre tid som förflyter
desto mindre frekvent kommer deppet.. Har man missbrukat länge kan det ta lite längre tid för hjärnan att återhämta
sig..Många vittnar om att det är så..Trist att du känner dig så låg men hav tröst, det blir bättre. Mycket bättre..
Du kan ha nytta av Campral eller GABA -piller, dessa lugnar något

Ha det gott!

//John

Jag käkar 40 mg fluexetin mot panikångest sedan många år. Började med dessa piller i början av -90 talet. Kanske man ska höja dosen lite nu när jag minskat på alkoholen. Har även blodtryckssänkande medicin sedan år 05. Vet inte om jag vill trycka i mig ännu mer piller då jag redan känner mig som en piller gubbe. Vilken effekt ger campral och GABA piller? Lirar dessa med mina vanliga piller eller blir det något knas? Ja e bara 55 år och tänkte hänga med en tag till. ;)