Tänkte att det kan vara kul och bra att ha en tråd där vi förutsättningslöst diskuterar kring träffen forumet bjuder in till.

Alltså lördag 16 februari kl. 11-15 i Stockholm.

Vilka vill och kan komma?

Finns möjlighet att erbjuda övernattning till någon som har en bit att åka?

Vill vi visa vårt nick utan att avslöja vår riktiga identitet? Eller inte alls?

Vet inte om detta är en bra idé, annars får Admin självklart ta bort tråden.

Jag tänker komma till Liljeholmen på IRL träffen den 16 februari. Det är i alla fall min tanke i dagsläget. Sen vet man ju inte hur läget är närmare inpå. Jag bor i närområdet och kan eventuellt erbjuda sovplatser.

Vore å ena sidan kul men har vissa tankar kring hur det eventuellt påverkar mitt forumbeteende efter det. Känns ibland som jag kan vara mer äkta när det är losskopplat från min fysiska person. Kanske kommer. Bor också i krokarna.

Kul med träff, jag missade förra. Siktar på att komma, bor i Sthlm. Hoppas många kan komma, har gått på AA-möten i 5 v och jag tycker det är ett bra sammanhang, precis som detta

Hoppas att flera av er jag känt ett tag har möjlighet. Bor inte längre i stan, men beroende från vilket håll någon kommer, kan skjuts och övernattning erbjudas.

IW, förstår hur du tänker kring anonymiteten och att det kan vara en begränsning att så att säga ha visat sig. Det går ju att vara helt anonym, alltså inte avslöja sitt nick. För mig är det viktigast att inte det rätta namnet, som är ovanligt, kommer fram.

Femina

Har ni haft träffar för forumanvändare förut? Hur gjorde ni då med anonymiteten? Rekommenderar ni att vi använder våra forumalias eller att vi använder vårt riktiga förnamn?

Hej Femina och alla andra!

Jag vet inte hur det har varit tidigare träffar men vid förra träffen valde några att kalla sig vid sina "nicks", andra valde att säga sitt riktiga förnamn eller hitta på ett annat förnamn (vi vet inte vad som är riktigt namn och inte) och inte säga sina nicks. Då vet man inte vem den personen är på forumet. Det är upp till er, vad ni känner er bekväma med.

Hoppas vi ses!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

En gång per år erbjuder vi möjligheten att ses i våra lokaler. Så här står det i informationen:

"Hej forum!

Snart första advent och tider av ledighet. Vi vill passa på att redan nu erbjuda en lite klapp. Tycker vi i alla fall.

En del av er har varit på, varit nyfikna på eller undrat över möjligheten att träffas på riktigt-riktigt. De senaste åren har vi på Alkoholhjälpen & Anhörigstödet anordnat en träff i våra lokaler. Förutsättningarna har varit att anonymiteten är den samma, till och med att välja att inte nämna sitt "nick". Vi har ibland valt att bjuda in en föreläsare eller liknande och haft frågestund. Mest är det en möjlighet att få träffas och utbyta erfarenheter. Vi är mer än glada att få tillfälle att träffa er och bjussar på lunch och fika i våra nya lokaler som finns i Liljeholmen, Älvsjö, Stockholm. Vi hoppas ni har möjlighet att ta emot vår klapp eller kanske mer vara vår klapp:-).

Tid för denna träff är: 16 februari kl. 11 - 14. Mer info kommer i vår "blogg" på framsidan "Från rådgivarna".

Mer om innehållet kommer inom kort!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

har varit på samtliga träffar och tycker att stämningen är väldigt bra och att det är "lättpratat". Hur man presenterar sig beror nog kanske på hur bekväm man är med sin situation och det är absolut ingen som dömer om man inte vill säga sitt namn eller nick. Och namnet är ju definitivt inte det viktigaste ! Vi är alla lika i detta sammanhang.
Jag som är van att presentera mig med förnamn och efternamn, dvs "Alkoholist", på AA-möten har inga problem med det.
Min presentation på ett AA-möte är såhär : Hej ! Jag är "Adde" och jag är en alkoholist som idag är nykter för min egen skull.
I början sa jag det i omvänd ordning : Jag är en alkoholist som heter "Adde". MEN jag är ju faktiskt en egen person med egen identitet och jag är inte en sjukdom så jag ändrade till att sätta min person först.

Detta är alltså en förklaring på hur JAG gör och betyder inte på nåt sätt att ni måste göra samma sak !!

Lite tycker jag att medberoende/anhörig går igenom samma process. I början som ny så är alla medberoende men allteftersom man utvecklas och går mot ett eget tillfrisknande så byter många sin "titel" från medberoende till anhörig. Men, återigen, det är ju helt fritt val och ingen dömer hur man gör !!

I övrigt har jag nollkoll på adressen till mötet och hur jag ska göra för att komma dit ? Förut var det promenadavstånd från Cityterminalen och ev hotell men nu knallar man väl knappast dit !

Knuffar upp tråden och hoppas att flera vill och kan komma på träffen.

Tack för att du berättade lite om tidigare träffar, Adde. Det tar nog bort en del rädsla. Lite läskigt känns det allt.

Jag tänker att jag börjar med att kolla om det finns någon jag, mot förmodan, råkar känna igen. Om inte, tror jag att jag presenterar mig som Vinäger. Vi får se.

oss lantisar som måste planera i förväg vore en adress kanon att ha !
Och, som jag glömde förut, tack Vinäger för att du startade tråden !!

Jag skulle gärna komma på träffen och skulle gärna ha en adress så jag kunde se om det är möjligt. Jag kommer till Cityterminalen.
För mej som varit med i sju år vore det väldigt trevligt att veta vem som är just en viss ”nick”. Inte namn men vem som är Adde och Berra och mulletant m fl. Jag tycker det skulle vara själva poängen på nåt sätt. Men det är upp till var och en.

Tjo AF
Sigge69 kommer nykter såinihelvete, brukar inte planera så långt fram, men jag gör ett undantag nu för den goda sakens skull. Ser fram mot att träffa er gamla vapendragare här på forumet. Tyvärr kan jag inte mullra in på min antibus, det får bli boskapsvagnen till Stockholm.
Fridens liljor
Kram

med en ny träff, jag missade förra. (kan det ha berott på alkoholen?) Svar: ja.
Känner mig just nu stark i min nykterhet. Förra veckan åkte jag till London och gick samma typ av kurs som jag gick för 15 år sedan då jag slutade röka. Trodde då att jag aldrig skulle kunna sluta röka, men efter kursen, som varade en dag, har jag aldrig rökt och ännu bättre, aldrig haft lust att röka. Så i höst blev jag rätt desperat då jag aldrig tycktes kunna sluta mitt dagliga drickande och mina värden blev allt sämre. Jag hade haft i bakfickan att hjälper inget annat kanske jag kan gå samma kurs fast det nu handlade om alkohol. Och förra torsdagen var en magisk dag, 6 timmar av 180 graders hjärntvätt år rätt håll. Precis som med rökning insåg jag på djupet hur meningslöst drickandet är för min del, det ger absolut ingenting om man ärligt på djupet penetrerar saken. Frågan är ofta varför man dricker, och den är lätt att svara på, för att man blivit alkoholberoende. Frågan vad det ger mig att dricka är intressantare. Läste runt här i dag en hel del och nästan alla berättar om vilket skit alkoholen ställer till med. Så frågan vad det ger mig är faktiskt väldigt relevant. Avspänning säger en del, men det är ju faktiskt alkoholen som skapar spänningen. Jag har varit ut och in här på forumet i sju år tror jag, vore väldigt roligt att träffa en del av er. Och jag känner mig just nu mycket säker på att jag ska vara nykter även i februari.
Lycka till alla hur ni nu väljer att försöka skiljas från alkoholdjävulen.
/Fenix

tar mig friheten att lägga ut adressen som jag fått från säker källa.......
Katrinebergsbacken 35A

Och är det nån kunnig som kan tala om hur i h-vete man tar sig från Cityterminalen och ut till Liljeholmen med buss är jag väldigt tacksam ! Hittade en karta där det står att hållplatsen är under bron......Men inte vad som stannar där :-(( Eller hur det är med parkering där ?