Idag är det 2 månader sedan jag tog beslutet att ändra mitt drickande. Det har varit en resa som inte endast kom att handla om just alkoholen utan så mycket mer. Det handlade om orsaken till flykten till alkoholen, det handlade om att ta ansvar för sitt liv och mina djurs liv, det kom att handla om att ta rag i mina intressen som jag gett upp för alkoholen eller kanske gett upp pga alkoholen eller kanske gett upp pga andra som inte accepterat dem och tagit till alkoholen ist.
Något som oroat mig var starten av poolen. Där har jag suttit med ett glas vin med fötterna i det ljumma vattnet och njutit. Nu då? Igår satt jag där och det gick faktiskt alldeles utmärkt utan vinglaset.
Jag har provat ett par glas vin till maten 2 gånger och det har också gått bra men jag kunde lika gärna tagit något annat och faktiskt gjorde de där ynka glasen vin att jag sov mycket sämre.
Nu går fritiden åt att rida långa skigsturer på min häst, sköta trädgård och så får mina krukväxter vatten när de ska så de blommar så tacksamt. Poolvattnet är kristallklart och gräsmattan välklippt.
Har funderat över den där belöningen. Använde ju ca 2000kr säkert i månaden till vin och sprit till mig och särbon. De här två månaderna har de pengarna gått till en liten häst som behövt hjälp men nu är han fin och nu ska jag nog ta dem och köpa en ny bil och ta körkort för att få dra min häst så hon och jag kan åka ut på äventyr ihop.
Enda trista är att jag har så ont i kroppen som väl inte är van vid att göra såhär mycket och att jag trodde jag skulle bli smalare för vinet innehåller så mycket kalorier, men viktminskning har det inte blivit än i alla fall, ändå har det ju blivit lite förbättring då det där rödaktiga i hyn och orenheter försvunnit så är väl ändå nöjd med bara det.
Ja, det var två månader som jag hoppas och tror blir många fler.
Kram från Trollet till alla er andra som antingen njuter av nykterhet eller kämpar mot alkoholen.