..och för tröst att jag inte är ensam.
Har läst att många här lyssnar på Alkispodden, ska leta upp den. Sen har jag inte ens tänkt på att man kan sätta på något att bara lyssna på när man pysslar runt. Snacka om att man blivit enkelspårig och bara tänker vin som lösning på det mesta... :-/

Japp, nu har jag 7 hela dager bakom mig :-) utan en droppe.
Igår kväll blev jag handlingsförlamad för att jag inte hade något alternativ till vin för att komma igång och göra något. Fick då tipset från er att lyssna på alkispodden. Det funkade :-)! Jag kom igång med programmet här efter att ha lyssnat en stund, sen gick det av bara farten att fixa disk och tvätt också :-o.
Så STORT TACK till er!
Sedan till mitt mål som är att kunna dricka måttligt någon gång ibland. Jag har sett att många här tycker det är att lura sig själv, att det är allt eller inget som gäller. Ni har nog rätt i de allra flesta fall, men jag ändrar ändå inte mitt mål och blir ni provocerade av det så -Sorry! Det är inte min mening att provocera.
Jag vill nog lura mig själv ett tag till!
Jag bor långt ut på landet, mitt största problem är ensamdrickande hemma. Och det är STOPP för det. Jag ska ha noll, nada, ingen alkohol hemma. PUNKT.
Mitt umgänge ser ut som så att jag emellanåt äter middag hos vänner och då brukar det finnas vin som räcker till typ 2-3 glas var, likaså när jag är hos min säbo på helgen. När det är slut så är det slut. Finns alltså ingen chans att dricka för mycket vid en middag. Nästa gång tar jag nog bilen och dricker alkofritt, för jag känner en sådan boost av att inte ha druckit en droppe under senaste veckan, trots att jag fick dricka lite.
Men, om jag om ett tag ändå skulle ta ett par glas hemma hos en vän (för att det är gott och för att slippa frågor, fegt, japp så är det, har inte kommit till den punkten att jag vill erkänna inför allt och alla än), så vill jag inte se det som ett misslyckande, för om jag ser det som ett misslyckande DÅ vet jag att jag kan halka dit igen -"Kan ju lika gärna köpa hem ett par flaskor, klarar ju ändå inte det här" kommer jag att tänka. Men inte om jag får ta de där glasen, då kan jag fortsätta och tralla på i mitt 95% nyktra liv. Jag är ju fortfarande inne på en lyckad resa.
Lurar mig själv, jajjamensan :-), helt medvetet.
Vill jag fortfarande dricka, javisst! Rädd för att livet blir tråkigt annars.
Men om jag fortsätter att känna mig överduktig för att jag druckit mindre än jag får så kommer jag förhoppningsvis nog snart att nå den punkten där jag mår så bra att jag inte ens vill ha de tillåtna glasen.

Bestämd

Jag tror att alla måste få gå sin väg, fixa sina egna framgångar och misstag. Jag vet inte heller om jag aldrig kommer att dricka igen. Har inget problem med socialt drickande, däremot är jag rädd att det kommer trigga mig till en ensamsession hemma i soffan. Min tanke är att jag måste ge nykterheten en chans precis som jag gett alkoholen en chans i flera år, därför känner jag att jag måste ge den som minst en månad. Den måste liksom få landa i kroppen och jag måste ta reda på vem jag är utan alkohol.

Jag har testat att dra ner kanske 100 ggr men aldrig lyckats. Men samtidigt så kan man ju, om man är vaksam dra ner så pass att risken minskar eller att man får färre dåliga fyllor, och det kan många säkert leva med. Jag blir i alla fall inte provocerad av att andra vill hitta sina sätt att hantera alkoholen. Men jag brukar hur som helst i alla fall testa att föreslå helnyktert. Det är ju synd om vissa lämnar för att de upplever att en stor del andra blir provocerade. Men när man hittar ljuset efter ett så långt mörker så kan det vara svårt att inte bli lite ”frälst”. Zeal of the convert.
Väl mött hur som helst!

Edit: Kan dock inte låta bli att nämna att mitt liv är lika kul (och jävligt ibland) när jag är nykter. Kanske mer kul över lag eftersom jag i mitt fall slipper 100% av ågren, dåligt samvete och bakisgrå dagar. Sorry ?

Det är ju härligt att ditt liv är roligare överlag när du är nykter! Absolut inget att beklaga ;-).
Det är ju vad jag också hoppas på att upptäcka. Men så länge jag inte vet, så är jag naturligtvis rädd att det blir tråkigt..
Men jag är ju också en person som drivs av att överprestera mot mål och som aldrig törs ha för höga förväntningar.
Så, om jag sätter ett noll-mål på alkohol så måste jag väl sluta dricka vatten också.. Blir inte bra liksom ;-) ;-).

Har nu åtta helnyktra dagar bakom mig, på väg mot min nionde :-).
Idag är en sådan där dag som brukar vara skitjobbig! Jag kommer att komma hem sent ikväll och ska upp och jobba tidigt imorgon. Ett schema som ger väldigt litet utrymme för att dricka alltså. Redan vid frukost brukar hjärnan gå igång med diskussioner och beräkningar; hmm två glas kan jag ju ta helt utan risk, kanske kan jag ta tre? Kan jag hitta på en bra ursäkt för att smita hem tidigare? Då kan jag ju dricka tre glas utan problem! Får se till att hinna förbi systemet också, kanske mellan de där mötena... Och så vidare, och så vidare i rundgång hela dagen :-/. På kvällen är jag jättestressad att komma hem så fort som möjligt och hjärnan går i spinn, tar första glaset fortfarande med jackan på - måste få lite lugn och avkoppling!
Idag känner jag mig lugn, behöver inte räkna, behöver inte diskutera med mig själv, behöver inte planera och stressa. Jag ska ju inte dricka något :-).
Tänk, de finns de som tror att en som dricker inte har någon karaktär utan bara följer minsta motståndets lag av ren lathet. -De har ingen aaaning om hur mycket jobb och energi en alkis lägger på att planera och dölja sitt drickande!! Det är inte bara alkoholen som gör att man blir helt slut....
Ska till psykoterapeuten idag också, känns bra :-). Vet att jag nog har haft det lite för lätt att låta bli flaskan den här första veckan, även om jag mådde skit de första dagarna. Så jag suger åt mig all hjälp jag kan få och samlar på mig kraft och strategier för att orka drämma till ordentligt med släggan när djävulen kommer. Hoppas att det kan hjälpa mig.
Ha en bra dag, allihop här!

Piazza Duomo

Åhh, vad jag känner igen mig i det där planerandet. Hur mycket kraft och energi man lägger på det. Men visst är det härligt att slippa. Jag har dock valt att sluta räkna dagar för min egen skull. Jag har nu landat i ett lugn, att jag inte vill dricka alls. Det känns bra. Bra att du har en terapeut. Skulle jag också behöva tror jag. Jag önskar dig stort lycka till, du är jätte-, jätteduktig! Ha det bra och njut av nykterheten. Den kommer göra oss fria.

Piazza Duomo

Åhh, vad jag känner igen mig i det där planerandet. Hur mycket kraft och energi man lägger på det. Men visst är det härligt att slippa. Jag har dock valt att sluta räkna dagar för min egen skull. Jag har nu landat i ett lugn, att jag inte vill dricka alls. Det känns bra. Bra att du har en terapeut. Skulle jag också behöva tror jag. Jag önskar dig stort lycka till, du är jätte-, jätteduktig! Ha det bra och njut av nykterheten. Den kommer göra oss fria.

Fredag idag. Innan hade det varit givet att dricka uppåt en flaska vin idag. Har inte bestämt mig än om jag ska dricka nåt litet eller inte alls. Och bara den känslan ger frihet. Jag gör som jag vill. Jag måste inte nåt. Kanske som du sa Soffi, jag kanske lurar mig själv men då kanske man själv måste komma dit o inse det: hoppas på en bra o härlig fredag o en pigg lördagsmorgon. Hur ser era fredagar ut?

Bestämd

Nämen, nu blev det konstigt när jag kommenterade. Blev en halv text och nu vägrar den här rutan försvinna om jag inte skriver i den. Nåja den riktiga kommentaren finns här under (ovan?) :)

Bestämd

Om jag får bestämma (och inte alkoholhjärnan) blir fredagen nykter med klassiskt tacomys med familjen, läsk och godis i soffan. Igår var jag dock så himla nere så att jag hade tänkt strunta i allt, men när jag vaknade idag hade jag ny kraft plötsligt. Så härligt med en helg där det finns utrymme för aktiviteter. Visst har vi hittat på saker innan också men den här figuren har mest varit bakis och försökt dölja det. Utflykter, shoppingturer, restaurangbesök, promenader osv är ju sådär njutbart när man kallsvettas, har ångest och mår lite illa..

Det betyder så mycket för mig att veta att jag inte är ensam om att kämpa. Att jag inte är det minsta unik med mitt sjuka planerande och övriga beteende och känslor kring a. Och jag blir så glad när jag läser att någon annan, i det här fallet Bestämd, hittar kraften igen.
Forumet här kommer verkligen att bli ett av mina främsta verktyg för att lyckas.
Hoppas innerligt att ni kommer stanna kvar här med mig så att vi kan fortsätta kämpa med gemensamma krafter!
*skratt* Om någon sagt till mig för två veckor sedan att jag skulle må bra av att hänga med andra som också överkonsumerar alkohol så hade jag nog trott att denne någon slagit i huvudet eller var dum på riktigt! Vilka vändningar livet kan ta!

Jag tar heller absolut inte illa upp för att man vill experimentera med sin nykterhet, eller gå sin egna väg och testa sig fram. Men jag är som en del frälst av att inte dricka och genom allt jag läst så tror jag inte att en långsiktig förändring är möjlig om man inte bryter helt. För varför ska man dricka? Är det värt att falla tillbaka?Så det står jag för, men alla måste få leva sitt liv. Alla är välkomna här, vi har ju samma utgångspunkt liksom - A är ett problem.

I vilket fall så önskar jag dig all lycka, och bara för jag hittat ljuset *hihi* så innebär det ju inte att det är så för alla. Det är ju bara i min lilla värld :)

Kram och hoppas du får en härlig A-fri fredag :)

Hade en så bra dag igår :-). Lugnet jag kände igår morse, som infann sig för att jag inte behövde planera för att hinna få i mig något på kvällen trots att utrymme egentligen inte fanns, höll i sig hela dagen. Tänk vilken nervositet över att få i sig "för lite" en dag som jag haft alla dagar med tight schema. Tankeväckande, skrämmande.
Nu sitter jag och äter frukost, ska snart till jobbet, och slipper ha en enda nervös tanke över att "jag drack ju verkligen inte mer än tre glas igår, men tänk om jag har taskig förbränning, äh, klart att det är ok att köra bil efter nio timmar, eller.... osv.
Nu sitter jag istället och nynnar "- Vilken hääärlig dag" (tur att ingen hör mig), känner att jobbet kommer att bli kul och snart sätter jag mig i bilen helt lugn och trygg, hoppas nästan på en poliskontroll (det är ofta kontroller här) så att jag får känna mig riktigt duktig över att inte ha druckit en droppe en fredag!
Nästan så att jag känner att jag ska ändra mitt mål, men nej, inte än. Jag är alldeles för dålig på att ta ett misslyckande. Bättre då att få lov att ta lite, hittills har jag ju inte ens velat ha det. Eller, jo, visst har jag varit sugen nån gång men inte tillräckligt, jag är mer nyfiken på vad som händer om jag är vit.
Nu startar jag min tionde nyktra dag (två siffror, häftigt!) och hoppas jag lyckas hålla humöret uppe hela dagen och att jag lyckas tränga undan det faktum att det är lördag... :-s
Kram till er alla, ha en bra dag!

Heja dig!! Härligt att köra nu! Har haft ångest på mornarna tidigare när jag ska köra bil för rädslan för en poliskontroll även när man logiskt sett inte druckit så mkt att det inte borde ge utslag. Härligt att slippa det. Ha en härlig lördag ??

Vilken inställning, grym du är och vilken glädje du har, det sprudlar om dig. Tänka sig att nykterhet kan medföra det. Ifall du vacklar framöver - läs ditt senaste inlägg - för om inte det ger en inspiration att inte dricka så vet ajg inte vad.

Hoppas du får kul på jobbet och ha en fin lördag.

Kram

Hade en riktigt bra dag igår :-). Men så kom kvällen...
Åkte till min särbo, vi ärter alltid lördagsmiddag tillsammans och delar en flaska vin. Och enligt det mål jag satt upp så får jag ju dricka den där halva flaskan vin förutsatt att det är i sällskap och till mat. Inga problem alltså.
När jag kom dit var han precis på väg att öppna vinflaskan, jag försökte lite lamt med "-Vi kan hoppa det där vinet idag, du ärter väl fortfarande smärtstillande?"
Fick till svar "-Men du ska ju ha vin, och jag kan nog ta ett glas utan problem". Så lätt för mig att bara vara tyst och ta emot ett vinglas.

…...men så hör jag mig själv säga "- Jag vill inte ha något vin, jag har tänkt till, det har blivit alldeles för många glas i sommar..." Skammen över det jag måste erkänna var en rent fysisk känsla i hela kroppen, ville sjunka genom golvet, stålsatte mig mot ev kommentarer och tusen frågor...
Men han ställde bara lugnt ifrån sig vinflaskan igen och tog fram ett par alkofria öl, utan minsta kommentar, och vi började laga mat.
Blev en helmysig nykter kväll!!!

Känns så bra att ha öppnat upp för den som står mig närmast, skattar mig själv sååå lycklig att jag har en sådan fantastisk gubbe, och är så glad att kunna skriva att nu är jag inne på min elfte dag istället för att backa tillbaka till dag 1 igen.

Talien

Gick ju bra det där ? Starkt jobbat och vad skönt det måste kännas! Och att säga det utan att du egentligen "måste" utan för att du faktiskt vill är ju kanon ?
Fortsatt trevlig helg!

Tack Soffi för att du delar med dig av din styrka. Blir stärkt över att läsa din tråd. Du ligger lite före mig i nykterheten men härligt att läsa när det går bra! Imponerad av att du nekade vinet din särbo erbjöd dig. Tror inte jag hade fixat det! Så starkt!

Kram!
/Magnus