Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Fina Lisa! Det är så skönt när livet börjar bli mer och mer härligt och stabilt..Varm kram?

Hej fina miss lyckad. ?

Läser en del här, men försöker att undvika att kommentera i annat än "Förändra sitt drickande", då jag är rädd att det till slut blir ett måste - alltså, enbart för att begränsa mig själv.

Men ibland vill jag ändå skriva något. Så himla kul att du till slut träffat någon som du klickat med - och som inte verkar ha en konstig A-historik. Håller tummarna för att det utvecklas till något riktigt djupt. Det är du värd nu. ?

Massor med kramar

Just nu känns det som att pusselbitarna faller på rätt plats, och att det sker en hel del synkronicitet i mitt liv..?..Jag följer din tråd också och önskar det bästa för dig..Kram

Hur mycket mitt supande har kostat i pengar..Men runt 40 000/år när det var som värst..Drack så i ca 3-4 år..Innan dess var det något mindre..Alltså 3-4000/månaden..Då ska man inte säga till sina barn att det är för dyrt med semesterresor?Den före detta mannen drack något mer..

Har bra kontakt med ex-svärmor..Hon är ledsen och arg..Nu har hon fått rollen som anhörig, eftersom jag lämnat exet, och barnen tar lite avstånd..Jag försöker förklara för ex-svärmor att det inte hjälper att ge sin son utskällningar, utan att hon måste försöka med ett konstruktivt samtal med hennes a-beroende son..Hon orkar inte dalta säger hon..Det är fult, men jag nästan småler..Hon har under alla år aldrig skällt eller tillrättavisat sonen för hans beteende..Tvärtom var det enbart mig hon gav telefonnummer till alkoholhjälpen. Hon kanske tyckte att jag var den som kunde ta emot hjälp? Det är väldigt synd om anhöriga till a-beroende..Både små och stora..

Är just nu på varmare breddgrader..Sitter i bikini på balkongen..Här finns alkohol gratis..Vet ni vad? Det bekommer mig inte..Det enda jag lägger märke till är dom som överkonsumerar..Tar flera glas till middagen, är flamsiga och har början till blånäsa..Tuggar tuggummi frenetiskt på mornarna..Livet känns stabilt och harmoniskt för mig..Tro mig, jag är inte avundsjuk på deras drickande, tvärtom..Så skönt att kunna känna att suget gett sig..Stabiliteten kommer säkert delvis av att mannen jag träffat inte är intresserad av att dricka..Han har sett baksidan av alkoholens verkan, och har valt att aldrig dricka alkohol..Han är dock inte med på resan..Just nu, gött att leva????✨

Han luktar gott, Han kör bil när som helst, Han lägger inga pengar på alkohol, Jag kan lita på hans ord, Han har sunda levnadsvanor, Han är stabil, jag behöver inte vara orolig att han super sig full, Han är aldrig fumlig, vad han än gör, Jag behöver inte skämmas för honom, Han har fina framtidsplaner...Allt detta borde vara fullständigt normalt för alla män, även kvinnor. .Tyvärr så är en person som är beroende, långt ifrån allt detta..Min nya man har alla dessa goda sidor..Ändå tar det ett tag att vänja sig, för att jag är van vid annat..Men känner att äntligen är det min tur..?Den nyktra vardagen tillsammans är faktiskt fantastisk..Hoppas och tror att detta är varaktigt.?❤️

Lim

Helt underbart att läsa. Och att du får uppleva en frisk man i en frisk relation. Alla saker du beskriver låter så bra och tryggt. Är så glad för din skull ♥️

Själv hittar jag bara fyllskallar. Var ute med en förra veckan som jag har dejtat tidigare och som har tjatat om att vi ska ses igen. Karln hade vart ute till 04 och supit. När vi gick på Södermalm upp till restaurangen där vi skulle äta fick han tydligen flashbacks från kvällen innan. Typ - Åh ... här satt jag nog i natt och sov...eller nått..... Vad intressant- tänkte jag. Varför skulle jag bry mig vad han gjorde på fyllan? Han vet att jag inte dricker.

Under middagen satt han och gäspade. Ja ja jag klämde i mig den oerhört goda persiska maten. Han fick betala. Sen fick han en puss på kinden och jag bad honom åka hem och sova istället för att slösa med min tid. Jag gick upp till Katarina Kyrka en stund sen ner mot en liten park där de har solstolar uppfällda. Jag satte mig där och en liten råtta (den var liten - vilket är ovanligt i Stockholm) kom springandes.

Den stannade upp och den tittade på mig en lång stund. Jag hatar råttor men just i den stunden så var råttan ett bättre alternativ som sällskap än en bakfull karl.

Det blev nästan som en metafor.

Kram fina du

MM

Jag känner en kvinna som önskade sig en sambo..Då flyttade en mus in hos henne..Dröjde dock inte länge förrän hon träffade en bra man, och dom blev sambos..Vem vet Mm...Det kanske var ett tecken??..Kram??

Är något som är viktigt för oss människor..Vi som haft missbrukare i vårt hem eller/och själva missbrukat, vet att tryggheten saknas..Jag trodde nog att det fanns perioder av lugn och ro i mitt tidigare förhållande..Men det är just det..Att man vet att snart händer något som förstör harmonin..Alltså aldrig något långvarigt..Så är det även för barnen..1 trygg förälder räcker långt, och kan täcka upp för den missbrukande föräldern..Men när båda föräldrarna brister, då finns ingen trygghet alls..Stora funderingar tidigt på morgonen..Jag börjar förstå vad trygghet och harmoni egentligen är..Att känna att isen kan spricka under mig, men det finns alltid någon som hjälper mig ur faran..Morgonkram?✨?

Sonen en del hos mig nu, och det är mest mysigt..Tyvärr vill han inte till sin pappa, så det är hos mig han väljer att vara..Hans pappa och den nya kvinnan har hållt sig nyktra 1 månad, enligt exet..Det har sonen svårt att lita på.Något att tänka på när det gäller tillit till våra nära..Det går snabbt att riva ner och förstöra tilliten till partner och barn, på grund av fylla..Men det tar väldigt lång tid innan förtroendet och tilliten byggs upp igen..Då hamnar många i att, okey lika bra att dricka då, det är ändå ingen som litar på mig..Det är bara alkoholisthjärnans försvar för att få alkohol..Vi ska ju i första hand sluta dricka för vår egen skull, då kan inte a-hjärnan komma med det argumentet..Höstkram???

Hej miss lyckad ❣️
Fint att du håller din nykterhet och att sonen trivs hos dig.
Att hitta anledningar att dricka känner jag igen. Det är inget svårt alls?
Men när man kommit till en viss punkt så går det inte att lura sig själv längre.
Och även om man mår skitdåligt så vet man ju att det bara blir sämre om man dricker.
Men på något sätt så fixar ju många människor att vända på tillvaron och leva utan giftet alkohol. Och du är en av dem, miss lyckad.
Det är så bra att ni som lyckats fortsätter att skriva på forumet ibland.
Så är ni en slags vägvisare ?
Kramar
???

Är denna gång på en bussresa till utlandet..Mycket alkohol på bussen..En man trevlig och pratsam först..Innan vi når hotellet är han rejält full och upprepar saker han redan sagt.Han berättar om sin fru som inte ville följa med på resan..Jag anar nog varför..Vem vill resa med en man som är skitfull redan på bussen..Jag tänker tillbaka på mina och exets bussresor, det var nästan liknande promille på oss, som denna man har..Ni ska veta hur skönt det känns att resa nykter, med en helt nykter man..Vi skrattar och skojar med medpassagerarna..Men vi behöver inte skämmas imorgon..Vi kan vakna tidigt för äventyr i denna fina stad..Tack universum och forumet för att mitt liv är mitt och inte alkoholens❤️✨✨✨??

Så himla SKÖNT att vara den som är på rätt sida om allt. Som kan vakna pigg och utvilad istället för med ångest och huvudvärk. Njut av resan!