svagis

Då har ju även jag 7 veckor nu :) Ibland räknar jag dagar men det kanske är dags för veckor nu istället!

Vad kul att du gick på träffen :) Bra jobbat! Jag tänkte allt på er igår men bor lite för långt bort. Och visst blir en helt slut efter socialt umgänge - det är bra att du sitter och glor...jag gör det också en del. Men har en slags pysselgubbe inom mig som vill hålla på och laga, fixa och dona med smått och stort så det har jag gjort den senaste tiden. Har inte lyckats (än) med dotterns dammsugare men jag SKA laga den till slut :)

Virkningen är en kär vän att återvända till när det gått ett tag. Det är bara att plocka upp garnet och nålen och fortsätta som förut. Vad virkar du nu? Fortfarande grytlappstema eller?
Jag stickar babykläder, små t-shirtar i bomullsgarn...en mintgrön och nu en ljuslila - fast några bebisar känner jag inte :-D Men hoppas kanske att sonen och hans sambo ska slå till snart...det vore så mysigt.

Sitter också inomhus idag och tittar ut på stormen Ciara som regnar och blåser in mot min balkong. Har tänt några ljus (det vågade jag aldrig så länge jag drack a) och har det riktigt mysigt :)
Kram
svagis

Stort tack alla för grattis! Funderar på det här med att känna sig värd och stolt. Den känslan har jag inte för 7 veckor. Tror inte det är bra alls. Har kommit till ett läge nu där jag känner att NU är jag äntligen som alla andra. Varför kunde jag inte varit det redan för 20 år sedan? Jag är inte värd något, jag gör ju bara det jag ska och som "alla" andra redan gör. Inga fruktbara tankar detta... En tankeloop att försöka lämna snarast det går bara.

Gympat i dag. Softjympa. Lugnt och skönt med fokus på stretch och lite puls. Hade ju tänkt börja på en ny grytlapp med målet att göra lösa jämna maskor, heeela vägen så att den får raka sidor. Inte kommit igång ännu. Blir lite segt här innemellan märker jag men det gör inget. Tror det får bli TV. Började titta på Bang i går. Den verkar bra. Innan var det The Day, rekommenderas!

Klokt tänkt kring ljusen. Jag har alltid eldat på oavsett tillstånd. Inte bra alls. Den fina ljusstaken som 14-åringen svarvat i träslöjden och som jag fick i morsdagspresent har hållt på att gå hädan många gånger. Men den lever än och det är jag glad för. Ciara kommer väl inte till östra sidan eller hur ser prognosen ut?
Kram!

Grattis till dina 7 veckor! Vad fint att du klarat det!

När dom där tankarna kommer så försök att tänk att det inte får att ändra det som varit, men man kan få det fint nu och framåt. Självklart kan det få vara en sorg men man gör det bästa man kan och du verkar vara en väldigt fin person.

Stor kram till dig

till tid och så ser jag att du skriver " Funderar på det här med att känna sig värd och stolt." Du ÄR värd och du gjorde ett positivt avtryck igår !
Kram !

Så strongt,
Och 14-åringar, för dem ska en VARA där, och nykter då. Det räcker utmärkt!
Kram och heja dig Charlie!

är kanon! Tack för träffen i lördags, kul att träffas. Nu visar min app 80 dagar och jag är så glad för det, min nykterhet känns oftast självklar. Var ute på lokal i Stockholm både fredag och lördag, och hade faktiskt inget sug alls efter alkohol. Träffen på Liljeholmen var lika trevlig i år som förra året. Roligt att se ett par nya, bland annat dig.

Charlie, du är nu på väg in i vecka 8!! Bra jobbat ????

Fick en tanke på din virkning och ser framför mig massa virkade blommor i olika färger som du pimpar din cykel med????
Det skulle väl vara fint!! ?
Kram ?

Stort tack för alla grattis! Adde, Fenix och FinaLisa: Härligt att få ansikten på er med. Jag är glad att jag gick på träffen för att dela lite IRL.
svagis: Nu har jag skaffat konto på Ravelry. Skummat runt lite på morgonen och håller med! Mycket spännande där.
FinaLisa: Jag har också tänkt på de där fina virkade blommorna. Kanske inte för cykeln men annat. Förra året kom min flicka hem med en midsommarkrans på huvudet. Det var virkade blommor ihopsatta med ett gummiband. Den gick hon med dagligen under flera veckor. Jättefin! Hon hade då en fantastisk fritidsfröken som håller i "kreativa verkstaden" på förra fritidset.

I dag vaknade jag tidigt. 04.00. Gör inget. Jag sover enormt många timmar nuförtiden. Natt efter natt. I dag ska jag träffa läkare på beroendemottagningen. Kanske därför jag vaknade tidigt. Känner mig inte nervös utan ser snarare fram emot mötet. Ytterligare ett steg på vägen mot hållbar nykterhet. Så ser jag det.

Samtalen på hab rullar på varje vecka. Osäker på om v kommer någonstans, men det kanske är normalt att känna så? Träningen är jag igång med. Vilken boost alltså att få lov att svettas och ta i lite igen! Men det känns. Jag blir väldigt trött efteråt. Utmattningen ger sig tillkänna förstås. Det är balansgång på slak lina som gäller här. Träna, men inte för mycket. Jobba, men inte för mycket. Vila, men inte för mycket osv.

Kram till er alla!
Charlie

I dag var det läkarbesök på beroendekliniken. Vill bara göra en notering om det här. Vi gick igenom blodproverna och scanningen jag gjorde över nätet. Kände mig av något skäl lite distraherad och inte så pratsjuk under mötet. På något sätt var det som om jag bara ville få det gjort för att ha en ingång till dem om jag akut behöver det framöver. Rätt? Fel? Vet inte.... Det jag verkligen tog med mig därifrån är jätteviktigt. Nämligen att läkaren var HELT övertygad om att det faktum att jag nu har börjat kunna träna har att göra med mitt alkoholstopp. Utan att gå in på detaljer har jag enligt alla tester helt klart ett riskbruk, men inte värsta sorten. Trots detta så har mitt bruk av alkohol under utmattningen påverkat mitt tillfrisknande på ett betydande och mycket negativt sätt enligt läkaren. Det tar jag verkligen med mig. J#vla onödigt ju. Hur mycket pengar kostar inte det? Att gå och vara sjukskriven...

I övrigt känner jag mig relativt lugn ändå. Mycket kring barnen som vanligt, men jag försöker nu anamma samma strategi som jag gör för jobbet. Nämligen att lämna tankarna på jobbet och inte ta med dem hem. Jag behöver kanske inte sitta och fundera på alla frågor och olika lösningar som rör barnen heller, efter t.ex. kl 18 på kvällen. Då kan jag ju ändå inte ringa och greja. Släpp, ta paus, vila. I morgon är en ny dag.

Kram!

Är så gott att läsa om din resa den inspirerar mig..Du är modig:) Är så himla glad över att min man och jag åkte upp till träffen...även om jag inte har hållit upp med alkoholen så ska jag göra det...jag går på viktväktarna sedan en tid tillbaka...har inte direkt gått ner i vikt pga alkoholen...men imorgon är det invägning och det känns alltid som en nystart...men med träffen i mina tankar och att jag vill träna ...så hoppas jag att jag klarar morgondagen. När du skriver om barn och hab känner jag att jag lätt skulle kunna gå in i min yrkesroll men det är ju inte därför jag är här...men jag tänker....det handlar inte om att vara en perfekt förälder utan en tillräckligt bra förälder...å tillåt dig vila från jobb och skola...lätt att säga jag vet..

Kram:)

Jag har varit sjukskriven pga utmattningsdepression två gånger, 2007 och 2018. Resten av livet är en evig balansgång!

”Släpp, ta rast, vila. Imorgon är en ny dag.”

Perfekt mantra för att hantera både sviterna av utmattning och nykterhet ?

Jättebra jobbat Charlie! Starkt gjort och dina inlägg här hjälper mig.
Klart du är värd att må bra, som med träningen ska man inte kolla på vad den bredvid lyfter utan bara sin egen utveckling. Så tänker jag, visst han kanske tar dubbelt så mycket i kg, men han kan ju ha haft samma vikt i ett halvår medan jag kanske ökat 15% på två månader. Så se till dig själv och du är såklart värd det bästa!

Fattar inte hur jag någonsin ska hinna arbeta heltid igen. Startade dagen med samarbetssamtal på familjerådgivning, sen jobbet. Därefter fullt spett mot utvecklingssamtalet. Därefter apoteket för att hämta medicinen som inte fanns igår. Cykla hem med den till den som behöver. Tillbaka för att handla inför barnveckan som startar i morgon. Nu är jag slut och frusen. Hade tänkt simma i kväll men jag måste ta det lite lugnt. Det går banne mig i ett hela tiden... Hur i hela friden orkar vi med våra liv egentligen?

Positivt: Inte en tanke på alkohol. Inte sugen. Känns just nu som den enklaste grejen i världen. Så lite vila från den grejen åtminstone.

Varafrisk: Det var härligt att få träffa dig och att ha ett ansikte när vi skriver på forumet! Nej, någon perfekt förälder är jag verkligen inte. Vilar dock mycket i vad 14-åringen brukar säga "Du är i alla fall resonabel". Det känns ju som det viktigaste. Fel kan vi alla göra, men att säga förlåt och ändra ståndpunkt när det är befogat är nog bland de viktigaste åtgärderna vi kan ta till när något blir fel. Och så kärlek, kärlek, kärlek till våra barn så klart!
Kram!

svagis

men du får se dem som en investering i en tid som ska komma då du slipper gå på möten hela tiden. Jag tycker det låter som en klok investering i alla fall :) Du tar tag i problemen när de uppstår!
Själv har jag inte gjort många knop idag. Legat ovanpå sängen och lyssnat på min ljudbok av och till - stickat lite - lagat lite käk. Inte mycket sug idag heller så jag lägger mig nykter <3
Kram
svagis

Svagis. Jag har länge tänkt att mötena är en investering. Jag löser frågor och sedan kommer de förhoppningsvis aldrig tillbaka. Har dock insett att det inte funkar så i mitt liv med mina barn. Det är liksom en never ending story med dessa möten. Är det inte det ena så är det det andra. Jobbar stenhårt nu på att hitta ett sätt att förhålla mig till detta. Hör ihop med den där lågintensiva oron som jag dricker på.

I natt drömde jag. Drömmer säkert varje natt men inget jag kommer ihåg. Har läst här om att många drömmer om alkohol, kanske mest i början av nykterheten. I natt drömde jag att jag skulle träffa någon jag inte känner så väl. Idén var att ta ett glas vin (så som man brukar säga...). Lite jobbiga tankar innan från min sida om eventuella frågor kring varför jag inte dricker. Men, så förvånad och oerhört lättad jag blev när det visade sig att min nya vän direkt berättade att hon var nykter alkoholist. Jag kände lycka och samhörighet! Det var en fin dröm.

Positivt i dag: Inga möten. Jobba fyra timmar. Barnen kommer i kväll. Jag ska vara nykter.
Positivt i morgon: Jag kompar. Ska vila och gå och träna. Har bokat mig på ett spinningpass som jag ser fram emot.
Kram!

Läser om min dröm igen. Tänker att det kanske är så enkelt att min nya vän är Jag själv? Coolt att drömma i så fall. Att jag känner lycka och samhörighet med mig själv. Bättre kan det väl knappast bli tänker jag....

Lite tråkigt i dag då min 14-åring blivit sjuk. Vi har sedan länge planerat gå på matinéshow i dag. Det har blivit mitt sätt att få egna stunder med 14-åringen. Att boka oss då och då på något kul som bara vi gör. Men det funkade inte i dag alltså. Nu fick jag med min granne i stället. 80 år och nybliven änkling. Blir trevligt det med.

Positivt i dag: Jag är trött i musklerna men har inte ont efter mitt extralånga spinningpass i går. Jag är inte sugen på vin. Det var ett tag sedan nu. Jag kommer vara nykter i dag. Känner stor frihet i det nyktra livet! Ser fram emot mellot tillsammans med barnen i kväll.

Otroligt fin dröm, att du fick möta dig själv som nykter alkoholist och direkt kände lycka och gemenskap ❤️

Jag drömmer väldigt sällan, eller rättare sagt jag kommer inte ihåg drömmarna. Men det har kanske berott på alkoholens påverkan?

Jag drömmer mycket och kommer ofta ihåg åtminstone känslor från drömmarna. Tyvärr är de ofta mindre roliga och uppvaknandet kan bli svettigt. Efteråt pustar jag ut.

Vilken härlig dröm du fick. Ta med dig känslan från den och njut. Det är en sanndröm nu ju.

Kram