Vill inte - kan inte

Jag har nyss avslöjat min reptilhjärna som tankar trygghet med vissa livsmedel. Känns både lite.... hmmm förargligt, för att inte säga skämmigt, men samtidigt jättebra att se hur vi låter lura oss själva. Heja dig, håll taget! Skriv mycket! / mt

lite i en annan tråd som jag kopierar hit för att inte glömma. Tack Mulletant för inlägget om reptilhjärnan.
Värdefullt att läsa om ditt kämpande Kristina78! Just nu har jag 122 nyktra dagar, men tänker allt mer på att dricka. Går inte längre på vårdcentralen och tar mina antabus och då blir jag inspirerad av att läsa om dina 201 dagar. Till helgen skulle det vara möjligt att kanske dricka igen, och stor del av min vakna tid går åt att tänka den tanken. Men ju mer jag tänker på det, varför skulle jag göra det? Har läst bakåt i min tråd och herregud, jag vet precis hur det skulle gå och ett nytt halvår av bakfylla, skam, mer övervikt och så vidare skulle det bli. Jag är chanslös när jag tagit det första glaset, men reptilhjärnan manar på. Ska nu gå och blanda ut en tablett i ett glas och medicinera hemma i stället två gånger i veckan, allt annat vore förödande trist. Väx upp Fenix! (Jag kopierar detta till min tråd också så jag inte glömmer vad jag kom fram till under några sömnlösa timmar i natt.)

Va kul att min resa inspirerar dig...det har ju inte varit lätt för mig alla gånger,men jag har ju bestämt mig ordentligt för att inte lyfta det första glaset.
Det kan komma ett sug nån gång ibland,men jag har lärt mig att det oftast finns en bakomliggande orsakt till det,och om jag bara identifierar vilken den känslan är och jobbar på att möta den istället för att försöka fly från den så brukar det gå bra.
Kan också säga att det gått flera veckor nu utan att jag känt nåt dig,ochvsen frihetskänsla är värd allt....så kämpa på,jag tror på dig :-)

Det var länge sedan jag läste något inlägg från dig. Är det den där lömska vännen som tagit över ditt liv?
/Mrx

såg din kommentar redan i maj men det var då redan för sent att svara. Jag hade druckit i flera veckor och ville nog inte visa upp mitt fall. Det hände som jag skrev om här i mars, nämligen att tar jag mig ett glas så vet jag precis vad som kommer att hända, och just det har hänt. Jag har druckit varje dag nu i ett halvår, mått skit mest varje dag, gått upp 10 kg i vikt och är livrädd för att ha dragit på mig någon leversjukdom. Tänker varje dag att nu måste jag verkligen sluta, men förmår mig inte ta steget utan står lik förbannat på bolaget varje dag innan det stänger. Kanske är det ett bra tecken att jag nu tagit mig in på forumet igen. Jag hoppas verkligen det.

Läs runt lite och se om du hittar motivation och inspiration, det går lättare om man liksom börjar längta till nykterhet, att vara på väg till något och inte bara från något om du förstår hur jag menar.. . Kan rekommendera Onkel F:s tråd på Förändra sitt drickande. Om du har slutat förut så vet du ju hur bra man mår när man inte dricker. Jag önskar dig lycka på din väg.

så väldigt mkt. Längta till nykterheten och inte ifrån drickandet, mkt bra tänkande. Har läst igenom Onkel F:s tråd och känner mig oerhört inspirerad.

AmandaL

Tyckte också att Kennies kommentar om att börja längta gill nykterheten är väldigt bra. Och Fenix jag har också varit där du är, jag är på min tredje nyktra period nu så jag vet hur det är att behöva börja om. Men erövra dig själv och dina tankar igen. Det är du som bestämmer över dig själv och inte alkoholen, jag hejar på dig, vill du så kan du. Det har du redan bevisat tidigare ???

Vad tråkigt att läsa om ditt nederlag. Både du och jag vet att det räcker med ett glas så åker man dit, jag hade nästan glömt av den tanken, så det var gott att du faktiskt påminde mig. Det tåls att tänkas på varje dag, även om jag har massa nykter tid bakom mig.

Du skriver att du inte förmår dig att stoppa ditt återfall, jag kan verkligen tänka mig in i känslan och situationen. På något sätt får jag mer och mer respekt för det där glaset och vad som kommer att hända, ju längre tiden går. Jag tänker att ett återfall nu efter snart 2 år skulle slita mer/vara farligare för mig än ett halvår in i nykterheten.
Problemet är ju att man börjar där man slutade liksom. Det är ingen skön upptrappning, som första gången, det är jag rätt säker på.

När du skriver att du inte förmår dig att sluta, undrar jag naturligtvis vad som egentligen skulle krävas för att sluta?
Du skriver att du är rädd för att du dragit på dig en leversjukdom, är det ett sånt besked som verkligen skulle sätta korken i flaskan?
Finns där andra sånna avgörande faktorer, som skulle kunna innebära att du faktiskt förmådde dig att sluta?
Fokusera på dom.

Din tid är nu. Din kamp är våras allas kamp.
Kan jag. Kan du.
Både du och jag vet att det är inget liv att leva som alkis, livet är nykter.

Mod och styrka, DU kan!
Stor kram från lilla Dee

Har tänkt på dig och de andra från träffen i vintras. Vissa är ju här regelbundet men du har inte synts till på ett tag...?
Tråkigt att läsa om ditt återfall men vad bra att du hittat hit igen.
Vi håller kontakten och jag hejar på dig precis som alla andra här!
Stor kram till dig ?
???

Ta fram redskapen du har i ryggsäcken Fenix..Läste precis mitt första inlägg på Forumet, det är från December-15. Du var den första som svarade mig!!Minns att jag först blev lite irriterad(eller rättare sagt min beroendehjärna) det ska väl han skita i om jag ska hålla mig helt nykter eller ej!! ?..Men när tiden gick så förstod jag bättre vad du menade..Att hålla sig nykter, för att se om man klarar av det helt enkelt..Nu vill vi andra gärna peppa dig till fortsatt frihet..Varm kram..???

med all respons!!!
AmandaL: Ja visst ska det vara så att jag bestämmer och inte alkoholen, alltid bra att bli påmind om.

Dee: Underbart svar, du kan verkligen formulera dig och ge kloka ord. Vi har ju faktiskt träffats två gånger live, och jag är så glad och imponerad över dina två år. Så tänkvärt vad jag ska fokusera på för att vilja sluta. Mkt att tänka på nu och min plan är att söndagen ska bli ett avslut på alkoholen. Ska bjuda en gammal vän som varit nykter i 33 år på middag och vi ska köra bil dit på söndag kväll så det inte ska finnas några alternativ. Så ska jag klara dag1.
Stor kram från stora Fenix!

FinaLisa: Ännu en vän från träffen. Så kul att du är kvar och kramar från mig!

Miss Lyckad: Varm kram tillbaks! Har följt dig och är så glad att du finns kvar här på forumet. Peppa till fortsatt frihet, så fint uttryckt!

Börjar känna hopp, så glad att jag återvänt till forumet.

Fenix, skönt att höra att du tar nya tag i kampen mot alkoholen. Du vet att du kan leva nykter och må bra. Forumet är ett bra ställe att hitta kraft för att orka stå emot suget. En dag i taget ?

Mrx och tack för dina rader. På söndag ska jag tillbringa flera timmar och bjuda på mat, samt köra bil, med en gammal vän. Han är alkis och har varit nykter i 33 år, vi brukar prata ibland om livet och alkohol. Det ska bli min start på en ny resa utan A. Längtar redan dit.

är Dag1 till ända. Var ute med min kompis alkisen som varit nykter 33 år och bjöd honom på middag. Körde bil och Loka är ett utmärkt alternativ. Blev älgstek med hasselbackspotatis, sås och gele. Mycket bättre än ett gäng starköl på pizzerian? Ska bli så skönt att lägga sig nykter för första gången på ett halvår. Räknar inte med någon vidare sömn, men det spelar ju inte så stor roll när man slutat jobba. Bra att ha en kompis som vet vad man pratar om. Det sista han sa var - Ring när som helst på dygnet om tankar på att dricka spökar. Önskar er alla en bra ny vecka.

Fenix, jag önskar dig också en bra vecka!! Fast jag vet att de första dagarna blir tuffa... Men du vet ju också...
Stor lycka till kram ???

för all pepp. Sov oroligt men ändå rätt hyfsat. Ja idag Dag2. Fantastiskt att kunna ta bilen i morse till ett frukostställe och börja dagen utan ångest och baksmälla. Nu måste jag hitta nya rutiner när inte dagen går åt att planera för inköp och sedan börja det tröstlösa drickandet.