Myrrah

Tack för dina ord ? mitt delmål är detsamma. 90 dagar. Hoppas på att få samma känsla som du när jag är där, att jag inte är intresserad alls av att dricka! Kram

Myrrah

Idag var JOBBIG. Suget enormt. Vet inte om det var stressen, vabbandet eller värmen som gjorde att jag ville dricka ur kranen på en BIB. Men gjorde det inte. Fortsätter ”unna” mig mindre bra saker varje kväll. Testar byta ut mot frukt. Nja. Funkar inte riktigt.

Börjat behandlingsprogrammet på Estöd och tycker so far att det känns givande.
Kram och hej till er alla som kämpar!

Hitta ett standardsvar av typen: ”Nej tack, jag vill inte ha för jag mår inte bra av det.”

Kanske får det honom att börja prata om det. Kanske inte. Sannolikt inte. Alkisar duckar för sådana jobbiga diskussioner.

Måste du förresten åka till din pappa? Låter verkligen inte som en vilsam semester. Du behöver fokusera på ditt mående, inte må dåligt ihop med en alkisfarsa.

Kram ?

AmandaL

Kära Sophia2! Du ligger lite efter mig i nyktra dagar och jag känner igen exakt det du beskriver! Jag hade fruktansvärda sug förra veckan, jag höll på att bli tokig och tänkte på vin konstant, glömde helt bort varför jag var nykter, kunde knappt minnas mina pinsamma fyllor längre, jag vill så gärna ha vin! Jag klarade att hålla mig borta från det och jag blir otroligt glad av att läsa att du också har lyckats hålla dig borta, det är en riktig pers, jag var precis där du är nu! Men håll ut! Den här veckan har gått som från 100 i sug till 0! Allt har fungerat bra nu, tränar mycket och får endorfiner från det, det hjälper mig! Heja dig och lycka till, jag vet exakt vad du skriver om sug, minns hur svårt det var förra veckan men som sagt, håll ut, det lugnar sig och blir lättare sen ?????

Hej
Idag är det min 5 nyktra dag
Känt mig lite rastlös. Tänkt att så gott det skulle vara med en stor kall öl i värmen. Men jag höll ut och vet att när jag vaknar imorgonbitti så är jag såå glad att jag stod över.
Det blir nej tack till alkohol imorgon också.
Det som är tuffast är att mannen fortsätter att dricka..han vill inte sluta nu ”när det är så fint väder”.(och inte sen heller misstänker jag)
Hör hur han öppnar en öl och häller upp ytterligare en whiskey.
Hur ska jag göra?
Vi blir liksom på två olika planeter. Han full i soffhörnan och efter ett tag svårt att förs ett vettigt samtal. Då går jag och lägger mig.
Några tips om vad jag ska göra?

Ja, de kommer och som tur är planar de ut, bara man håller tankar på annat, med sånt fokus.
Jag hade en hemsk hemsk vecka i januari då jag trodde jag skulle korka upp och halsa en flaska vin om det inte gick att få Intravenöst...
På det sättet är det aldrig någonsin längre. Om det kan vara någon tröst på längre sikt. Härda ut och håll emot. Lovar, bättre dag imorgon. ?

Ni verkar sitta i samma båt. Ni kanske kan stötta varandra lite extra?

Det enda du kan göra är att undvika honom. Gå undan när han fyllegaggar. Svara honom typ ”Jag vill inte diskutera med dig när du är onykter.” Säg det lugnt och stilla. Hitta en annan lugn plats för dig själv i huset eller trädgården.

Tänk på att du gör det här för din skull. För att du ska må bra.

Fokusera på dig själv, och fokusera på det positiva med nykterheten. I början är det bara så jävla svintungt, men redan efter en vecka kommer du att märka fördelar med nykterheten.

Så fort du märker en fördel ska du lyfta den till skyarna och sträcka på dig och vara stolt som en tupp ?

Kram ?