Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Ju fler som klarar sig bra här på Forumet, desto gladare blir jag..Har märkt vissa tider att många svajar, då läser jag inte så mycket här..(ingen kul läsning) Och svårt ibland att motivera oss beroende..Men denna sommar är det många som håller sig nyktra, en del av oss för alltid..??..Vi blir någonslags mentorer och förebilder för varandra..Jättehärligt??..Torn du verkar både smart och snäll, en fin kombo..Visst nappar det?..?

Fibblan

Jag blir också glad och stärkt av andras framgångar ?! Härligt när vi kan hjälpas åt och förstärka de positiva skillnader som kommer med nykterheten?! Sedan vill man ju gärna vara till hjälp även när det svajjar. Men jag håller med. Man behöver vara i ett visst läge själv då. Stabil och rik på energi, för att kunna ge i de lägena. Just nu håller jag mig ifrån de trådar som handlar om måttligt drickande och/eller återfall. Jag måste det för min egen del, för att själv kunna hålla kursen och så måste det ju få vara, tänker jag.

Tack för du tittade in till mig med hjälpsamma och stärkande ord?❣️

Kram och godnatt!
/Fibblan ?.

AmandaL

Jag håller med er om precis det ni skriver! Jag är ju också här för att hålla mig nykter, det är mitt mål och min kamp, det är därför jag finns på forumet! Jag behöver bli peppad och motiverad till nykterheten och vill och behöver läsa om andras framgång för att själv orka och vilja kämpa varje dag! Jag är glad för att jag hittat till er som alltid skriver trevliga och positiva inlägg, sådana som jag behöver för att själv klara av nykterheten ❣️?

Det har jag önskat på min semester.?..Tycker det är skönt med bikini, och att slippa bylta på sig för mycket kläder..Idag ligger jag kvar i sängen en stund, här i Sörmland..Några timmar hemifrån..Dricker kaffe och filosoferar..Har ibland fått höra att ”du tänker för mycket,” Ja det är möjligt, men jag är sån..Det är min personlighet..Samtidigt är jag den som tar snabba beslut om det handlar om att åka på utflykt, eller resor..Är intresserad av det mesta faktiskt..Men det får inte bli för långtradigt..Det var ett tag sedan jag var på något museum eller annan aktivitet..Corona har ju gjort att man undviker sånt, om det skulle vara öppet..Vad kultur och sammankomster är viktigt egentligen..Inte konstigt att vissa diktaturer och andra slutna länder, blir underutvecklade, och människorna slutna..Vilken tur att vi bor i Sverige..Detta år 2020 kommer jag att minnas..Som året när många dog, blev sjuka, Mycket var stängt, vi blev isolerade, och rädda för att ta i varandra och komma för nära..Hoppas Pandemin är över till nästa år..Nu ska jag gå ut och sätta mig på verandan..Dricka mer kaffe, äta sommarfrukter, och må gott..Kram?????

Känner jag mig ikväll..Barnens pappa ringde mig och var full..Han var pratig och glad..Jag sa som det var, att han får ringa nykter istället..Att han förmodligen ändå inget minns nästa dag..Jag sade till honom att hans bror, och hans barn saknar honom, och att det vore bra om han kunde träffa sina barn lite mer..Han försökte prata om gamla minnen, och annat fylleprat..Han sa att han var stolt över mig som varit nykter så länge! ” Ja, nu är det kanske inte din förtjänst sa jag..Hade jag stannat med dig hade jag varit lika full som du nu, sa jag till honom” Jag lessnade och avslutade samtalet..Det är Lördag idag, och många dricker..Tänker på dom som varit utan alkohol länge och börjar dricka igen.Det gäller att vara stark och på sin vakt, oavsett tid som nykter..Ringde till en väninna som jag vet knappt dricker alls..Skönt att prata med en nykter person, och som inte är sugen heller..Jag har mycket känslor som svallar just nu..Sorg, kärlek, lite ensamhet (sonen är här, men ingen vuxen), tristess..Jag måste hitta på någonting, en utflykt, eller en resa, så jag har något att se fram emot..Lite svårare med Corona-restriktioner..Men får komma på något..Kram..??..

Lim

God morgon miss lyckad ❤️

Visst gör pandemin allt annorlunda. Jag är själv förvånad över hur mycket man faktiskt saknar simpla saker. En av de aktiviteter vi brukar göra allra mest på somrarna är inställd i år nästan och jag inser nu vad sorgligt det är att vara utan det man längtat efter ett helt år.

Brukar ditt ex ringa dig? Även nykter? Vad bra att du kunde vara rak mot honom. Men jag vet ju hur det känns... Det känns ju meningslöst att prata med någon som är berusad. Hittar man bra saker att säga så är det rätt bortkastat ändå eftersom att mottagaren inte är "med".

Hoppas du får en fin dag idag ❤️ vi är inte bakis i alla fall ?? kramar!

Läste hos dig Lim om att efter ett långt förhållande, känna sig otrogen om man träffar en ny..Precis så har jag känt mig, framförallt i början..Jättekonstigt, men samtidigt inte..Jo, det händer att vi pratar om något kalas eller annat, jag och barnens pappa.Men jag har lessnat på att prata med onyktra personer ö.h. Det ger ingenting förutom en dålig känsla..Barnens pappa har gjort sina val, och jag har aldrig tyckt synd om honom heller..Hjälper inte något..Däremot tycker jag synd om barnen..Inte kul att ha en pappa som går ner sig i a-träsket, mer och mer..Valet av ny partner gjorde saken ännu sämre..Eftersom hon är ännu djupare ner.Det verkar som om han supit bort en del hjärnceller också, eftersom han gör så dåliga val..Ja, när man tänker efter hur kan man vilja vara full eller bakfull hela semestern? Dagarna flyter ihop som ett virrvarr..Sen återgå till jobbet efter 4 veckor..Rejält sliten, skakig och trött..Alla har vi våra val..Jag väljer mig själv, och en nykter och regn-solig semester..Ska bara komma på några intressanta aktiviteter.??????????

Sista tiden som jag drack, så var vinet min energi..Det gick oftast lätt att börja med att städa eller måla hemma, när jag hade vin som väntade efteråt.. Dom sista 2 åren var vinet mitt sällskap när jag grejade..I början av min nykterhet, var det konstigt att inte ha vin under tiden eller efteråt..Nu tänker jag aldrig så..Men kan sakna någon vuxen som kommer och tittar på mitt projekt och ger råd, eller beröm..Det är nog det jag saknar mest med att inte ha sambo..Vardagen..Det enkla?..Har precis börjat fixa i mitt badrum..Fogat om klinkers på golvet..Första gången helt själv?..Sen blir det målning och lite ny inredning..Har inget flow när jag gör nya saker..Men ska bli kul när det är klart..Kram?

Fibblan

att för en gång skull, komma tillbaka efter semestern med mer kraft än innan den startade ??! Jag väljer också mig☺️. Min hälsa och mitt välbefinnande ska få vara och är sedan semestern började i fokus. Klurar på och gör i.o.m det lite halvhjärtade försök att lägga nikotinet också på hyllan.

Vinet var både belöning och drivmedel för mig. Startade igång projekt med mer lust och drivkraft. Till en början alltså.. Nu när jag blickar tillbaka kan jag se hur det med tiden bara tog min kraft och lusten och viljan att göra saker. Nu är jag väl i någon slags mellanland. Men jag vet att jag är på rätt väg och för varje nykter dag kommer glädje och lust att finna sina vägar tillbaka till mig??❤️!

Fräckt att du fogat om klinkers i badrummet på egen hand??! Visst hade det gett lite extra boost, med någon som kommenterat. Mkt blir trevligare när man är två. Men jag tycker du är grym, som gör detta don och fix, på egen hand och förstås utan vin?!
Heja dig miss lyckad??!
Kramar!
/Fibblan ?.

Både bra och dåligt..Ofta märker man inte det själv..Men om man tex alltid dricker vatten till maten, så känns läsk väldigt sött om man skulle ta det någon gång..Likadant med allt egentligen..Ta första gången man rökte..Smakade skit..Tobak inrullat i papper, som man tände på och sög in röken ifrån?..Jätteäckligt..Efter ett tag satt jag där och rökte John Silver som om jag aldrig gjort annat?..Även alkoholen..Försökte se vuxen ut när jag som tonåring fick smaka och hålla i ett vinglas..Smakade skit..Under årens lopp har jag druckit tusentals liter..?..(mycket gift jag filtrerat med min lever) ..Och nu renoverar jag själv..Börjar kännas vant, att gå upp på morgonen, och börja slipa och måla..??..Våra vanor sätter sig..Så bäst att välja rätt..Tack Fibblan för fina kommentarer, och för att du är du..?..Ha en fin dag, och kläder efter väder..??..

Är väl också en vana att skriva här..Jag kan ju inte lämna mina ”kompisar” ?..Är ju en av dom som gillar diskussioner om livet..Här finns många liksinnade..Och tack för att du inte ger upp..Kram?

Gick på toa..Kändes så skönt att gå på mitt ny-målade toagolv..Blev jättebra..Känns som den bästa renoveringen jag gjort..Kan ha med erfarenhet och nykterhet att göra..Mångas råd jag tänker på medan jag slipar och målar..”gör underarbetet noga”, ”man ska måla åt samma riktning” Inget kluddande” ..Råd och tips man fått genom åren..Så är det med allt..Även alkoholberoende. När jag målar kan jag tänka på allt möjligt..Familj vänner, minnen..Släktingar och bekanta..Många människor som drack sig sjuka, och tom dog av alkohol..I början och i mitten av missbruket mycket tjo och tjim, och fylledråpligheter..De sista åren mer lugn och tystnad..Det enda som existerade var alkoholen..Hygien, kläder, hem och hushåll var inte jätteviktigt..Bara det fanns alkohol..För många hade vänner och familj gett upp..Kvar fanns bara fyllevänner och bekanta..Inget liv man hoppades på som barn och tonåring..Men alkoholen skördar offer..Inte bara oss som dricker/drack..Utan alla runtomkring..Mest synd om alla barn, stora och små..Att föräldrar dricker ger ångest och oro även som vuxen..Inte kul att vara barn till aktiva A-beroende..Men som med allt..Det går att förändra..Vilja, och att ta hjälp är bra..Ta hjälp av arbetsgivaren, Forumet, AA, kolla runt på nätet..Varm kram från Miss Nöjd mitt i Wc-renoveringen ?...

Fibblan

tycker jag också?! Alltid gillat det! Det är något rogivande över det☺️. Det är ju faktiskt något att lägga till listan på avkopplande saker att göra om stress och oro drar igång i själen..?!

Så roligt att det blev så bra miss lyckad och att du är så nöjd över ditt väl utförda arbete???!

För egen del har jag varit sparsam med hur mina alkoholminnen från barndom och uppväxt sett ut, hur "mina" vuxna har hanterat eller snarare icke hanterat detta gift..Av ngn anledning känns det för utelämnande att göra det för mig. Både för dem och mig själv..?. Jag drabbas ju ibland också av ångest över att jag redan berättat för mkt om mig själv..?.

Men som du säger miss lyckad, för barn skapar det oro och ångest, en otrygghet som lätt följer med en i livet sedan även som vuxen..Inte minst för en känslig figur som jag..

Till det kommer ju även det faktum att man även som vuxen, fortfarande är barn till sina föräldrar..Utan att gå in på för mkt detaljer är en utav mina fortfarande i alkoholens bojjor..?. Men det har tack o lov ännu inte kommit till det där isolerade stadiet..Där alkoholen verkligen tar över allt och blir det viktigaste. Usch det är så hemskt och sorgligt att det blir så för många..?Hoppas aldrig jag ska behöva vara med om det??❤️. Och jag är så tacksam över att jag för egen del stannade upp i så pass god tid som jag gjorde. Både för de mina och min egen skull?!

Tack för du delade med dig av dina tankar miss lyckad?. Gav tyngd och än mer motivation till mitt beslut ❣️

Önskar dig en fin dag☀️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Det är så klart härligt att vara med sin barn..Mina två vuxna döttrar och deras familj..Jag och döttrarna har diskussioner om det mesta..Vi diskuterar även alkohol..Jag säger att jag inte vill umgås så mycket med folk som dricker..Jag känner mig ostabil, och gillar inte fulla personer..På kryssning eller andra sammanhang går bra, där det finns stora utrymmen, och valmöjligheten att gå undan störande personer..Diskussionerna är raka, och ibland lite jobbiga..Jag är nöjd med mitt liv och mina val..Den ena dottern är rädd att jag ska bli för ensam och utan ”bra” umgänge..Jag känner mig inte ett dugg ensam..Vill jag umgås med folk så har jag flera att kontakta..Corona gör ju att man avstår mycket kontakter..Nu när jag tänker efter, så är nog dottern rädd att jag ska bli ensam när jag är äldre..Hon behöver inte vara rädd..Jag är ”Götteborgare” Hittar lätt kontakter, och vänner..Men har alltid varit den som hellre har några få ”riktiga” vänner och övriga är mer bekanta..Lustigt att rollerna kan vara ombytta..?..Vuxna barn som är rädd att mamma ska bli ”utanför”..??..Nä jag är nog mer som sonen..Gillar jag inte umgänget, så skaffar jag nya, eller är själv tills det dyker upp något bättre..Försöka få ihop personer där det skaver hela tiden, är inte min grej..Är det rätt, så ska det gå lätt..Varm kram från ett regnigt Norge..❤️

Ett stort tack för dina alltid fina och intressanta inlägg.??..Visst är det svårt ibland, när man egentligen vill skriva saker på Forumet, men avstår för att inte röja andras identiteter eller annars känner ovilja att utlämna sig själv eller någon närstående..Ibland skriver jag just släkting eller närstående, fast det kan vara en väldigt nära familjemedlem..Finns ju saker man kan berätta på riktigt för någon vän som förstår..Jag har märkt på mig själv att om jag ”ventilerar” saker om mig och mitt liv..Så lättar trycket..Dvs jag blir lättare och gladare till sinnes..Precis som när man slänger av barlast från en båt när den är för tungt lastad..(Tror man gör så iaf..?..) Hursomhelst för mycket i ryggsäcken gör att det går tungt..Varm kram, Fibblan, och sköt om dig du fina..?..

Har snart gjort det mesta jag ville denna sommar..Har dock inte varit på västkusten än..Tyckte det verkade vara för mycket folk, så väntar ett tag..Har heller inte blivit något salt bad.Hoppas kunna åka till kusten innan sommaren är över för denna gång..Jag har sett mycket städer denna sommar..Västerås, Eskilstuna, Enköping, Malmköping, Karlstad, Karlskoga och Stockholm..?..Mycket mysig bilåkning blev det..Kul att promenera i nya städer och ett halvstängt Gamla stan. Snart börjar sonen skolan, och jag får bo själv igen..Vill knappt säga det högt, men ser lite fram emot att bo själv. Vi har bott ihop sedan Mars, inte konstigt att det blir lite ”tätt”..Sonen ser gärna Top Gear, andra filmer om teknik, och försöker inspirera mig till att också titta..Jag är måttligt intresserad efter att han kollat 7 säsonger?..Ska bli mysigt att få hålla i fjärrkontrollen sen..Vet att jag kommer att sakna honom också, men han bor bara 25 km bort..Nu har solen kommit tillbaka igen..Hoppas få använda min bikini i helgen..??..Kram..??

Lämnar dottern hos sin pappa imorgon fredag och sen tänker jag typ bara sola och bada lör-sön. Så jag är riktigt trött på det när jobbet börjar på måndag ?

Kram ?

Började med din tråd i min ikapp läsning?
Det var mysig läsning om lite av varje förutom att du i början nämnde om tråkigheter på jobbet...
Hoppas det kommer lösa sig, alltid svårt med jobbkonflikter.
Hursomhelst så verkar du vara nöjd med din semester, du har gjort lite av varje till och med varit din egen hantverkare??
Bra jobbat!
Skönt att du slipper allt sug från alkoholen, det låter så fridfullt och härligt när du beskriver din vardag.
Själv har jag nu inlett en omstart och behöver ha forumet att hålla tag i. Det är en fantastisk bra hjälp att både läsa och skriva härinne.
Har ju fått så mycket pepp av både gamla och nya forumvänner tidigare. Hoppas få det nu också...

Ha en riktigt fin helg miss lyckad!☀️?????
Kram ?

Hör ju ihop..Inte så mycket sol så du lessnar Andrahalvlek?..Så är det ju FinaLisa, att alkoholen tar tag i oss, och vi måste själva bryta oss loss från den..Med olika hjälpmedel kan det gå fint, Forumet har varit mitt bästa redskap..Tråkigheterna på jobbet var ett sorgebesked..Så nu efter semestern blir det nystart..?..Jag tror det blir bra, är ju född optimist..???..Vi hjälper och stöttar på Forumet, det är ju det som är det härliga här, så jag stöttar dig absolut FinaLisa..?......Ska till Smögen också i sommar, det blir mysigt..Kräftor, havet och jag..?..Till helgen får jag lite egentid..Då ska jag bara vara, och se ”En del av mitt hjärta” (ingen film sonen vill se?..) och äta gott ensam..Väääldigt längesen jag sov själv i huset. Lyssnat lite på alkispodden, jättebra och intressant..Då kan man fixa och dona samtidigt..?..Kram..??