Villervallan

Skall få komma in på avgiftning på måndag. Är det någon idé att sluta innan eller utsätter jag mig bara för onödigt lidande? Kommer bli medicinerad genom abstinensen. Just nu dricker jag så lite jag bara kan utan att få skakningar, ångest & svettningar.

Jag har ingen erfarenhet av avgiftning, men om du håller dig på ett minimum som du gör nu borde det väl gå lite lättare när den börjar? Du har ju "tjuvstartat" behandlingen.
Oavsett vilket är det kanonbra att den blir av, du får ju en chans till en nystart.
Vad händer efter avgiftningen, får du hjälp och stöd för att kunna hålla i nykterhet eller är det bara "Tack och hej" ?
Försök ta det lugnt tills på måndag.

Hoppas verkligen det går bra för dig.

Villervallan

Nä Soc har verkligen ställt upp på mig trots upprepade återfall. Jag skall få gå på en psykologisk utvärdering ifall det ligger en misstänkt, lättare bipolaritet i grunden. Tack för lyckönskningarna! :-)

Om du ska få hjälp att klara dig igenom abstinensen på måndag så är det nog klokast att dricka lite i helgen, precis så lite som krävs för att slippa värsta abstinensen. Du får det nog tufft ändå kommande vecka.

Använd forumet för att skriva ner dina tankar och känslor, om missbruket och nykterheten. Det är bra att gå tillbaka till sen, när minnet bleknar.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram ?

När jag senast va på avgiftning hade soc sagt till mig kom nykter ok, de va ett helvete men så länge du inte blåser jätte mycket är man välkommen (såvida de inte är fullt) men man får inte blåsa för mycket. De ber de en komma tillbaka dagen efter. Blåste över 3,0 en gång fick tillbringa natten på tnc (tillnyktringsenheten,) de va ingen hit. Värsta ångesten och ingen alkohol el medicin. Vet de som blåst över 2,0 som inte heller vart välkomna förens dagen efter. Sen beror de på om du söker till psyk el som i Gbg där Nordhem/stigbergskliniken ligger. Psyk då hamnar man på observation ibland tills man anser man kan få komma upp till en beroende avd el vanlig avd om beroende är full men återigen beror på platstillgång.

Så drick då du precis härdar ut men som sagt vissa ställen kräver man blåser snudd på noll. Ring och fråga. Du måste uppvisa symptom på abstinens oftast för komma in som tex skakningar, hög puls mm. Väldigt olika sen hänger de på hur många platser de har då är de den som har svårast abstinent som får tex företräde vid ont om platser. Nu när jag sökte hade enna kliniken sem stängt, fullt på beroende psyk en plats kvar och 4 i väntrummet. Jag fick platsen. Och jag tror inte de 3 andra mådde speciellt bättre än mig. Här kan man inte bli lovad plats för de mesta utan man får ställa sig i kö och vänta flera timmar med undersökning sköterskebemanning sen läkarsamtal. Och under dessa timmar får du inget mot abstinensen utan de blir först när du blir inlagd. Lycka till väl på plats blir du hyfsat medicinerad men de trappas ut fort så du är beredd på det efter 5-7 dar brukar msn anses va avgiftad och får åka hem el nu vad planeringen är

Jag hoppas du orkar hålla dig på en vettig nivå med alkoholen. Det är ju så jäkla lätt att bara ge efter. "Bara" ikväll och imorgon kvar.
Om jag förstår saken rätt så är behandligen inplanerad? Borde inte vara några problem att få plats. Likadant med krav på nykterhet, har du inte fått några förhållningsregler tror jag att de är beredda på att du kan vara lite lullig.
Se bara till att vara där när du ska. Du verkar ju motiverad, annars hade du inte startat tråden med din fundering, så jag tror att det kommer att gå bra!
Skönt att du har bra uppbackning från Soc också.

Kämpa på!