men igår valde jag att dricka. mycket. och sen lite till.

under tiden hade jag kul, jag tyckte att jag var en bra vän som stöttade en vän som håller på att ta sig ur ett dysfunktionellt förhållande. jag höll oss i schack. men jag glömde bort att hålla mig själv i schack. hon fuckade inte ur, vi fuckade inte ur - men jag fuckade ur. jag ramlade helt plötsligt, direkt ut på trottoaren från restaurangen min man jobbar på och jag ramlade rakt ut i det bottenlösa hålet som är mitt beroende. som den bra vän jag är, klapp på axeln.

idag vaknade jag upp med flashbacks från hur jag blir nekad inträde på baren jag är stammis på. jag säger till vakten att jag känner ägaren, som kommer ut och släpper in mig. och serverar mig. jag känner mig hemma. viktig. lilla viktiga Jag kunde man inte neka för jag känner faktiskt ägaren, klapp på axeln.

skammen växer. jag vill att den här dagen ska vara över innan den ens börjat. det är för mycket ångest. jag känner att har misslyckats med allt och att kastat allt i sjön. jag ältar, ältar, ältar.

kan man duscha bort ångesten? bara låtsas som att igår inte hände? men hur gör man för att både hantera ångesten och fortsätta framåt trots detta bakslag? jag vill planera och agera mig bort från den här dagen. som den duktiga flicka jag är vill jag inte låta detta förstöra mig men jag vet inte om jag är stark nog. att både hålla modet uppe och att erkänna och dra lärdom. allt snurrar men jag klistrar på ett leende och fokuserar blicken, klapp på axeln.

jag vet inte längre vad som är ärligt med mig. jag är så långt borta från mig själv. vad håller jag ens på med? vad skriver jag? nej usch. dags för en dusch.

Va bra att du skriver här stereolife:)

Det är strongt att våga skriva och att våga blotta sig själv. Jag själv har inte fått till det med någon längre nykterhet men ville bara svara så att du inte känner dig ensam. Jag förstår att skammen växer ...men skam och skuld...gör inget annat än bara trycker ner...så vi ses här igen hoppas jag!

Kramar:)

varafrisk: det betyder jättemycket att du svarade. tack! har lyckats duscha och klä mig. t.o.m sminkat mig. allt för att tiden ska gå mellan igår och idag. ena foten framför den andra, sakta men (relativt) säkert.

Done that. Så skämmigt. Så pinsamt. Aldrig mer. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Försök att lägga det gjorda bakom dig. Upp på hojjen igen och cykla vidare mot varaktig nykterhet.

Kram ?

Förstår att du har ångest, men jag tror inte att personerna du mötte tycker att det var en särskilt stor grej. Krogfolk ser så många som dricker för mycket... Släpp skammen, du reagerar på en beroendeframkallande substans som väldigt många inte kan hantera. Gå till stammisstället och förklara och säg att du inte tål alkohol längre, men att du gärna kommer dit och dricker alkoholfritt, så kan du släppa det sen. Och tänk att du har makten, du behöver inte vara med om såna kvällar, nu vet du att det inte funkar med nåt enstaka glas.

som jag längtat!! nu är det måndag och jag har energi att för kämpa och styra mitt eget liv.
ni hjälpte mig igenom gårdagen, nu ska jag hjälpa mig själv genom veckan, månaden, året, livet.

haft samtal med en vän jag sårade i lördags, och det känns så mycket bättre nu.

allt det det här har jag såklart sagt förut. jag ser i min logg här på hemsidan att jag är "duktig" i snitt -fyra dagar, sedan ramlar jag. nu planerar jag för vad jag ska göra på torsdag för att möjliggöra att jag håller mig nykter.

har ni tips får ni gärna höra av er

tack till er alla

Hej,
Skönt att du är på banan igen! Ett tips om du blir sugen på att dricka är att läsa din egen tråd och bli påmind om hur du känner dig dagen efter. Sen kanske du skulle bestämma dig för en tidsbestämd alkoholfri period, till exempel tre månader. Att under den tiden så ska du bara inte dricka, så får du en paus från förhandlandet. Passa sen på att läsa massor om hur alkohol påverkar kroppen och hjärnan under dina nyktra månader, så får du kanske inspiration att utöka nykterheten, så var det för mig. För mig har nykterheten varit en mestadels positiv upptäcksresa där jag hittar mer och mer att glädjas åt. Så kämpa på och testa vad som händer när du låter bli alkoholen.