Jo...Charlie70...när vi skildes åt jag och vännen så sa vi att vi måste ses. Hon var gift m min brors barndomsvän. Minns inte när de skildes men hon träffade en annan man som inte var snäll emot henne som hon inte lever med längre .
Den första mannen som även är pappa t barnen fick innan de skildes en stroke...fick epilepsi. Han har fått flera strokes. Hjärnan har tagit stryk. Bor numera på ett äldreboende endast 67 år. Den här vännen och min bror brukar åka och hälsa på honom. Ibland kan de väl föra ett vanligt samtal ibland går det inte alls. Så sorgligt och svårt?

Igår låg min dotter och sov mer el mindre hela dagen. Var vaken emellanåt och åt. Hade tagit medicin på morgonen. Vid elvatiden på kvällen så ska hon iväg. Jag ber henne stanna hemma. Hon blir jättearg. Jag blir också arg för jag är så ledsen, rädd och trött.
Hon ringde vid tre t min mans mobil men sa att hon ringde fel. Jag blev SÅ rädd så jag blev alldeles darrig.
Kl åtta fick jag ett sms fr hennes kusin i Sthlm. Min dotter har ringt och messat henne flera gånger under natten ...bett om pengar och jag vet ju att det skulle vara t alkohol.

Jag är så otroligt trött och ledsen idag??Har en tid för massage vid ett. Min kropp är så spänd.

Ingen vet hur denna dag kommer sluta....men dessa svängningar river sönder mig?

Kram?

Li-Lo

Mycket oro för dig nu. Jag stannade till lite vid ditt tidigare inlägg där du skriver "att det enda som ger mig ngn form av ögonblicksro är alkoholen även om jag vet att det är inte lösningen". Du ramar verkligen in den negativa spiral som alkohol bidrar med.

Du vill vara ett stöd för din dotter och samtidigt fortsätt göra bra val för dig. Frågor som kan bli hjälpsamma att ställa sig själv kan vara: Hur kan din dotters situation just nu bidra till att du håller i din önskan om att förändra dina alkoholvanor? Hänger det ihop på något sätt? Vilka skäl blir starkare nu?

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Känns som trötthet är ett återkommande tema..men så är det verkligen. Efter att jag har skrivit detta inlägget ska jag lägga mig och sova/vila lite grann. Det är svårt att urskilja vad som är vad i tröttheten givetvis bidrar mitt långa missbruk av alkohol till min trötthet...den skapar ju även oro i kroppen. Men oron för min dotter känns som om den river i mig..river isär mig. Det har inte gått så bra i mitt försök till att få nyktra dagar efter besöket på Rådgivningscentrum...jag har tänkt ..jag går inte dit igen vill inte visa mitt misslyckande samtidigt har jag även tänkt att jag kommer att gå tillbaka...jag tänker inte skämmas..jag har skämts tillräckligt i mitt liv. Så jag kommer gå tillbaka på torsdag för att se vad kan jag göra annorlunda för det är som sagt var GÖRA det är vad jag måste göra.

Tänkte på det här med olika beroenden...i den krissituation som jag befinner mig i så hade jag tex inte försökt banta, sluta snusa...men jag försöker med något som är ännu svårare... att sluta dricka alkohol ...det beroende som efter ett glas vin minskar oron lite grann och efter ytterligare ett glas dämpar oron ännu mer. Så det är oerhört svårt när jag mår så som jag gör just nu. MEN det innebär inte att jag har gett upp, att jag inte ska fortsätta att jobba på nyktra dagar för det är precis det jag ska....för jag behöver en klar hjärna och behöver en fysiskt stark kropp. När jag säger till min dotter att hon inte ska dricka alkohol i det tillståndet som hon befinner sig...jag då får jag ju det tillbaka direkt i ansiktet ...för ska inte jag vara rädd om mig då?!?! Så jag vill ju stå där och möta henne och visa att jag har tagit mitt beroende på allvar.

Tack för ditt inlägg Li-Lo och jag ska försöka svara på dina frågor. Min dotters situation kan bidra på så vis att som jag skrev så vill jag möta henne rakryggad, ärlig och visa att jag respekterar henne genom att ta hand om mig själv. Att vara den mamman och förebilden som hon behöver och som jag vill vara. Dricker jag inte alkohol så reagerar jag mer rationellt och farorna kanske inte blir lika stora faror om jag är nykter och jag blir en bättre lyssnare. De skäl som är starkare nu är att min dotter behöver mycket trygghet där hon befinner sig nu...och ett hopp om att kunna må bättre..och där är vi föräldrar oerhört betydelsefulla.

Idag vet jag att jag kommer att vara nykter...jag behöver inte ens vänta tills systembolaget har stängt. Jag har varit på sömnmedicin idag och inatt ska jag ha lite olika saker över bröstet, i näsan och långfingret. Dessa saker ska mäta puls, andningsuppehåll mm. Imorgon ska jag lämna tillbaka allt och därefter vänta ca en månad innan jag får svar. Känns lite pirrigt men nu är jag på G i alla fall med det.

Ha det gott!
Kram :)

Du och din dotter påminner mig om min mamma och min lillasyster. Min lillasyster har haft (Och har fortfarande) väldigt grova psykiska problem. Och missbrukar både mat och alkohol. Så min mamma har blivit utbränd/utmattad av alla känslor och oron.

Ville bara skicka styrkekramar! ?Det du går igenom nu med dubbla saker (dotter + nykterheten) är inte lätt...

Tack AkillesU för din omtanke?

Nu gör jag ett nytt försök...somnar nykter... med slangar i näsan..mät instrument på bröst och finger samt resårband runt bröst och mage med ngn slags magnet. Känns som om det skulle kunna ta ett tag innan jag somnar?

Godnatt?

Har varit och lämnat tillbaka sömnmanickerna. Lite svårt att sova men skönt att det är gjort. Hoppas att läkaren får det som behövs så jag slipper göra om det.

Min dotter sov hemma h oss inatt. Tränat tillsammans och ätit mat hemma tillsammans. Jag ber t Alla Gudar som finns och alla andra att måtte hon och vi snart få lite ro. Idag kändes hon lugnare??

Läste i jag tror det var Knytte som skrev i Fialottas tråd det där när man börjar sin nyktra resa ungefär samtidigt som ngn annan och att man då kan ta stöd av varandra. Givetvis kan man även göra det gm andra forumvänner men att det kan vara lite speciellt. Eftersom jag inte lyckats komma så långt på min nyktra resa så befinner jag mig inte i det sammanhanget. Kan sakna det ibland...är ändå tacksam för de kommentarer som jag får då och då...de betyder oändligt mycket för mig❤️

Kram?

Du får passa på att vila i lugnet just nu. Helt sjukt vad du gått/går igenom?

Tänkte på om en nykter inspirationshelg skulle vara något för dig? My Skarsgård kör ju sådana helger vid något hus vid havet. Det kostar säkert tusenlappar men kanske det kan vara värt det?
Hon är ju själv nykter alkoholist och hjälper andra på sitt vis.
Önskar all lycka och lugn till dig ??
Kram ???

Vet inte vem men någon har rekommenderat henne. Får undersöka detta. Det låter väldigt intressant och jag tänker att man inte ska behöva vara orolig för att det bjuds på alkohol? Tänker oxå att det rör sig om tusenlappar...många...men hur många tusenlappar lägger inte jag på alkohol?

Blir så glad när du skriver t mig ? Vi ska ju dansa nästa sommar eller hur?

Kramar t dig?❤️?❤️

Det är klart vi ska dansa! ???‍♂️

Hoppas Corona har lagt sig för att sova törnrosasömnen i 100 år så det är fritt fram till nästa sommar!
Det känns som att vi alla behöver komma ut och andas frisk luft efter denna både fysiska och mentala instängdhet...?
Önskar dig en fin onsdag☀️

Kram ???

Hej,
Håller med om att din senaste tid verkligen ställt orimliga krav på dig. Tycker du är beundransvärd som skriver här, och jobbar med sina egna tankar och beteenden när det är så mycket som tynger dig.
Googla på My Skarsgård som Fina Lisa tipsar om, finns många kortare eller längre kurser. Bara att ha som en tanke att bära med sig! Tänker på dig. Kram ?

Ja, de senaste månaderna har varit SÅ tuffa, svåra, sorgliga och helt absurda! Är det sant allt som händer omkring mig?!?!? Kan en människa få må så dåligt som min dotter har gjort under de senaste månaderna?!?! Kan man lämna en ung vuxen människa åt sitt öde med endast medicin till sin hjälp?? Varför jobbar man inte med närmiljön osv osv?!? Jag blir skogstokig...men när jag har hämtat krafter...och jag tänker inte om månader utan kanske ännu längre fram då måste man ju kämpa för att lagstiftning och behandling ser ut på ett annat vis!!

Hur som helst så känns min dotters mående ut i varje cell av min kropp. Lunchade med henne idag och idag var hon låg och hög på en gång. Har höga skulder men tar hjälp av personligt ombud och sin pappa där. Men det gör mig så ont..det gör mig så ledsen..dessa j-a sms-lån! Hur kan de få finnas?? Och, att jag själv har ett alkoholmissbruk i detta är ju rena katastrofen! Det är därför skönt att skriva här och får jag då ett svar...så betyder det så mycket i synnerhet i detta kaos som jag befinner mig i.

Men, jag har inte gett upp jag ska bli nykter en dag...och jag hoppas att det blir snart...det kommer dock inte bli hos My Skarsgård ... iaf inte nu...för en helg kostar 8000 kr plus moms..och det är för mycket för mig just nu i mitt liv. Så jag kämpar vidare...Jag läser era trådar Se klart, Charlie70, Torn, Andrahalvlek mfl..och jag längtar efter att slippa förhandlandet, kunna köra bil precis när som helst, kunna vakna utan ångest, känna dofterna och smakerna bättre, intrycken...och att kunna möta mina barn ansikte mot ansikte för att säga att jag är nykter samt att vara en mindre arg hustru och hitta tillbaka till närheten till min man!! Vem sjutton vill krama ett rivjärn?!?!

Kram:)

Jag kan inte sätta mig in i din situation och har inte läst hela din tråd. Vad skulle du vilja att din dotter fick hjälp med i närmiljön? Och vem är lämplig att hjälpa till?

Hoppas verkligen att situationen blir bättre för dig snart. Kramar!

Ps. Häng på mig på Dag 1 så kan vi räkna tillsammans?

Är jättetrött just nu så jag orkar skriva så mycket mer just nu..

Men...lite läskigt...men ändå vad jag vill och önskar...att räkna ihop med ngn... fast det få bli from imorgon..för idag är det försent...men morgondagen då?

Stor kram t dig❤️❤️

Jag vill krama det rivjärn som är du Varafrisk! *KRAM* *KRAM* *KRAM*

Det är hemskt att befinna sig i ett stort jvla systemfel. Jag vet precis. De frågor som rör min flicka är systemfel. Den erfarenhet vi fick nu med sonens ecstacy-provning är något helt annat. Vi åkte direkt in i ett välfungerande system. "Allt" ansvar låg helt plötsligt inte på mig. Himla skillnad.

Usch och fy.

Så glad jag blev över era kramar idag...ja....så långt ini själen som man kan komma??❤️

Jasmine...det blev inte dag nr 1 idag...det är så himla rörigt i min hjärna...fast...jag vet...det blir inte bättre m alkohol?

Har tvättat fyra stora soppåsar med min dotters tvätt. Varit på stan och köpt underkläder och strumpor t henne. Handlat mat. Å jag är SÅ trött. Imorgon blir det en tur t en stad ca fem mil bort då vi ska träffa min svärdotter som ska t sjukhuset. Vi ska äta libanesiskt där?

Ska skriva i några böcker som jag har för att rensa hjärnan.

Mina forumvänner ni som har varit nyktra ett tag...har ni något råd att ge mig för att jag inte ska åka och köpa alkohol imorgon eftermiddag??

Kramar??

Du vet nog mina råd men det bästa jag kan ge dig är DU är förebilden för din dotter. Det är ditt bästa argument just nu för att inte handla i morgon eller dagarna som kommer.

Kram!

Mitt råd är att du tänker på din hälsa, som ditt nick Varafrisk. För om du inte håller dig frisk så kan du ju inte vara där för din dotter. Jag minns de sista veckorna innan jag slutade dricka. Jag var jättetrött hela tiden, och allt tycktes meningslöst. det var kroppen som sa i från på allvar, den hade fått nog. Ändå fortsatte jag dricka, alkoholen hade tagit över min kropp totalt. Jag drack varje dag. Till slut lyckades jag sluta som tur var.Du är snart där, det går fortare än man tror. Jag vill inte att du ska hamna där, tänk på din hälsa. Så åk inte till systemet i morgon. Snälla! ❤️

Kram

Önskar verkligen dig en fin fredag utan alkohol med ångest.
För det är verkligen så att ångesten kommer med alkoholen!?
För det finns inbakat i denna giftiga substans. Den lurar en att tro att man blir lugn men den bygger en plattform av ångest inuti din kropp.
Du kommer aldrig bli av med den om du inte slutar dricka!

Själv är jag ingen tablettätare men jag vet vänner som lindrar sin ångest med en Atarax då och då. Den ska tydligen inte vara beroendeframkallande. Har du testat något sådant?

Så snälla Varafrisk, försök hålla ut tills i morgon åtminstone!
Ta en dag i sänder och tänk ut något roligt du kan göra i eftermiddag och under kvällen så du slipper suget.
Håller tummarna hårt som fan för din skull!! ??

Kram ???