Vad imponerad jag är över din beslutsamhet, 50 dagar är stort. Tack för pepp. Kan tro att även om det har varit svårt att motstå alkohol många gånger under tiden så måste det vara mycket värt att låta bli, både för självkänslan och måendet.

Idag har jag varit nykter i 50 dagar! Känner mig nästan chockad. Trodde faktiskt inte riktigt att det skulle gå. ?

Går för det mesta rätt enkelt att hålla mig nykter. Känner sug ibland på samma sätt som innan. Kl 17, efter jobbet, innan maten. Lite hungrig, trött o stressad. Puttar undan suget och tänker på att om jag dricker nu så vill jag fortsätta imorgon och sen är det igång igen. Jag missar inte vinet, jag vinner morgondagen!

Försöker ta del av trådar, tips, litteratur och youtube-klipp men har inte riktigt tiden eller lusten. Finns så mycket annat jag vill lägga min tid på än att tänka och läsa om alkohol. Har iaf beställt Tänka klart som jag vill läsa.

Största utmaningen kommer nu till helgen med den årliga kräftskivan med många vänner. Hela helgen är vi där. Hoppas jag kan hålla mig nykter.

Jag är inte där att jag kan säga att jag aldrig mer kommer att dricka. Men idag är jag nykter!

Tacksam ?? för att jag utan alkohol i 50 dagar insett att min oro och ångest till största del berodde på alkoholen och att jag nu känner ett lugn och en livsglädje jag inte gjort på länge.

Till dina 50 dagar???
Mina sug som nu nästan är helt borta kom som dina.
Efter jobbet vid matlagningen!
Boken Tänka klart är den bok som gett mig störst insikt.
Härligt att höra att du mår så bra?
Kram⚘

Hejsan! Tack för din kommentar på min tråd :-)

Jag tycker ABSOLUT du ska prova att våga gå på ett AA-möte. Jag var också livrädd inför första mötet och trodde jag skulle känna mig utanför, dum, uttittad eller nåt, samt jag var otroligt skeptisk mot vilka andra som skulle vara på mötet. Men man känner sig inte så, och man måste inte säga något alls egentligen, mer än sitt namn. Du kommer att märka att du kommer bli otroligt välkomnad och väl bemött. Och du kommer också att märka att det är "helt vanliga" personer som går där. Vissa har varit riktigt långt nere i alkoholhelvetet, andra hann rädda sig själva lite tidigare.

AA erbjuder en otrolig gemenskap som har räddat mig från att ta återfall, och om man väljer att jobba i stegen med hjälp av en sponsor hamnar man på en väg av fantastisk personlig utveckling.

Det finns många online-möten nu under corona-tiden som du kan prova att ringa in på, om du inte vill gå på ett fysiskt möte. Jag kan varmt rekommendera Maria Lunchgrupp som har möte varje dag klockan 12 via Zoom, mötes-ID: 375 003 274 så kanske vi ses där :-)

Du kan också titta på http://www.aa.se/aa-moten för att hitta andra möten.

Skriv gärna på min tråd om du har några följdfrågor eller vill prata mer! Och grattis till din 50 dagar!

Du har så mycket att vinna på fortsatt nykterhet. Tänk på morgnarna när de andra mår lite tjuvtjockt. Då kan du vakna med gott samvete och nöjd med att du följt din plan.

Kram!

Jag klarade det! Var lite sugen såklart på bubbel o vin men inte mer än att det gick att stå emot. Trött iaf för det blev sent båda kvällarna. Men skönt att inte vara bakis och må illa. Nu siktar jag mot jul.

Du ska verkligen vara stolt över dig själv.
Nu har du en erfarenhet som kommer att hjälpa dig i liknande situationer framöver.
Superduktig var du??
Grattis till denna nyktra helg.
Kram⚘

Tack! @Charlie70 @kaye @andrahalvlek ?

Ja, jag har med mig erfarenhet av att jag har det lika roligt nykter och att det blir lite frågor, men det gick bra. Så skönt att inte ha ångest idag för att jag inte klarade det.

Grattis till att du klarade helgen nykter, blir så glad av att läsa det eftersom jag vet att du var orolig över hur det skulle gå och hur du skulle känna! Jag undrar bara - firar inte du två månader idag som jag?
Kram och godnatt <3

...vill också säga att jag nu läste lite mer du skrivit. Om man har eller har haft ätstörningar; är det vanligt att man börjar ersätta alkohol med att äta istället.
För mig blir det chips eller godis som ”belöning” för att jag lyckas avstå från alkohol...

Var med om en så obehaglig sak idag. Skypemöte med jobbet. Många deltagare. Jag noterade tidigt att en av deltagarna snubblade på orden. Jag chattade med sammankallande till mötet att jag inte tyckte personen verkade ok. Men den fick prata på och delta. Efter ytterligare en timme när personen uppenbart var berusad så sa jag till igen. Och då tog de bort hen från mötet. Jag tyckte det tog alldeles för lång tid.

Fick sån fruktansvärd ångest av detta. Att hen gjorde så här. Och att om jag fortsatt i samma spår kunde det varit jag??!! Fy så obehagligt!

Efter ett tag så märker man så tydligt när folk är berusade, och man gillar det inte. Det ingår i resan till att
ogilla alkohol i det stora hela.(slippa dricka) Folk blir osmarta, klantiga, högljudda och allmänt jobbiga. Jag märker så tydligt numera när min fru har tagit ett par glas vin och börjar komma med felaktiga och korkade kommentarer.?
När man är på fester och liknade så är det helt ok och man har kul till en viss gräns, när folk börjar få för mycket alkohol i sig. Då åker man hem och vaknar pigg och glad på morgonen efter, och har inte missat något.?

Tänk att man slipper att vara sådan själv numera, vilken vinst!

@torn, ja jag märkte tidigt att nåt inte stämde. Kl 8:30 startade mötet. Jag tänkte att jag nog var mer uppmärksam och kanske medveten än övriga.

Du menar att jag har kommit en bit på min resa mot mitt nyktra liv ? känns bra!

Hoppas arbetsgivaren tar sitt ansvar så att hon får en chans att rehabilitera sig. Är man onykter på skypemöte kl 8.30 har man grava alkoholproblem ?

Kram ?

@andrahalvlek.
Ja det var väldigt jobbigt att se. Jag tänkte också på att detta ju inte är första gången personen är full... så hemskt. Jag hoppas också hen får stöd i detta.

Kram

Jag blir nästan rädd att det går för lätt för mig. Förstår att det kan sticka i ögonen på vissa när jag säger det men det är så det känns.

Jag känner inget sug längre. Jag tänker väldigt sällan på alkohol. Saknar det inte längre. Min bästa kompis var lätt att göra slut med för fördelarna är så många. Däremot tänker jag på hur bra jag mår utan det. Så mycket energi och så lätt allt känns. Och när jag har ont i huvudet eller är trött så känns det skönt att jag vet att det inte beror på att jag har druckit.

Men det har bara gått två månader och än är det såklart inte över. Jag är lite orolig att jag någon gång framöver kommer känna för att dricka och vad det i så fall skulle innebära. Att jag med största sannolikhet skulle bli fast igen.

Men när jag tar en dag i taget så vill jag inte dricka. Inte idag. Så jag fortsätter så. Tar en dag i taget och är tacksam ?? för varje dag.