Inställningen är oerhört viktig. Jag har inte heller drabbats av överjävligt sug. Det har gått hyfsat lätt nästan alla dagar. Men det betyder inte att det är gratis. Jag har jobbat massor med mitt mindset - att alltid tänka på glaset som halvfullt snarare än halvtomt. Ett halvfullt glas med rödgrapefruktdrink ?

Kram ?

2 månader idag!!

Vaknade med huvudvärk och en känsla av allergi. Har problem med rinnsnuva, återkommande kli i ögon och astma. Vissa dagar är sämre än andra... har allergitestat (för längesen) men det visade ingenting. Jaja... relativt små problem men jobbigt att i dessa dagar alltid ursäkta sig och säga att jag är inte sjuk...

Härligt med fredag! Denna helgen är jag ensam med barnen. Perfekt för att dricka ifred... men nej, det ska jag inte göra. Jag ska vila, återhämta mig och vara med mina barn - nykter!

Det är verkligen en sporre att kunna skriva här i efterhand att man klarat sitt mål!

Bra jobbat, grattis till 2 månader! Det ser väldigt lovande ut för dig tycker jag.

Kram ?

Åh tack @andrahalvlek @torn @charlie70. Jag blev nästan lite rörd ☺️

Tack @torn för din kommentar om att det ser lovande ut. Det gjorde mig glad. Jag funderar mycket kring framtiden och min rädsla för att trilla dit och att det skulle bli ännu värre än det var.

Jag har ett problematiskt förhållande till alkohol men har ju skött livet ändå. Är så rädd att jag längre fram ska känna att jag vill kunna dricka som en vanlig person... men det kan jag ju inte. Men visst ser jag framför mig ibland att jag kan dricka ett glas rosé en sommarkväll... Och det finns vissa tillfällen som kommer komma då alkohol ingår som jag tvekar inför om jag kan hålla mig nykter. Jag kan inte säga ”aldrig mer”.

Men när jag tar det en dag i taget så vill jag inte dricka. Inte idag. Fördelarna är så många med att vara nykter. Och den känslan är jag väldigt trygg i. Den som jag har när jag vaknar och när jag lägger mig. Idag är jag nykter för jag vill det.

Trevlig helg!! ?

Kul att smittas av dina framgångar. Snart tvåveckor här men följer dig strax bakom.
Kram

En notering. 9:e fredagen jag är nykter. Trött som vanligt på fredagar. Idag har det varit intensivt på jobbet och avslutade dagen med jobbintervju...

Avslappning brukade innebära vin. Men idag kände jag bara att vin kommer ju göra mig ännu tröttare... hoppas på lite sovmorgon imorgon.

Grattis till två månader och den nionde lördagen som nykter :). Det är så härligt att känna att det är någon annan som varit nykter exakt lika länge som jag! Och liksom jag också funderar över det framtida ställningstagandet. Men nu kör vi vidare på månad tre och tar en dag i taget. Ha en skön lördagskväll!
Jag ska själv njuta av alkoholfria alternativ och bara göra det som faller mig in idag (men självklart inte att dricka A om den tanken skulle komma) när inget är inplanerat för en gångs skull. Du som tränar en del - jag har grym träningsvärk i främst benen idag. Vet du om det är bra eller dåligt att träna om man har det och hur länge träningsvärken brukar hålla i sig? Det var så länge sedan jag kände av det så jag har glömt hur det känns och hur länge det håller i sig...
Kram <3

Precis! Om jag bryter detta nu så sviker jag både mig själv och dig ? Känns bra att ha någon att följas åt med.

Jag tränar ju inte supermycket men när jag tränar så vill jag gå på jobbiga pass. Träningsvärk är bara ett bevis på att dina muskler fått jobba! Man kan ju låta benen vila eller gå på en promenad så du blir lite varm och stretcha efteråt så kan det bli bättre. Farligt är det inte att träna med träningsvärk men se bara upp att du inte överanstränger muskler o leder.

Idag är jag ensam hemma med sonen och vi ska upp i ottan på fotbollsmatch. Skönt att veta att jag inte ska stå där o skämmas för att jag är bakis.

Kram ?

Två saker som stärker mig i mitt beslut att vara nykter:

- det som hände på jobbet som jag skriver om ovan. Det vill jag aldrig vara med om själv.

- nytt jobb och nya utmaningar som kommer kräva mer av mig. Aldrig vill jag vara bakfull där!!

Och så alla andra positiva saker som hälsa, tid, lögner mm

Ser fram emot en ledig helg på landet med svampplockning på schemat!

Jag är så himla tacksam ?? För detta forum. Att läsa om allas framgångar och inte vara ensam på denna resa. Tack till er alla!

Känner igen mig i dig.
Så mycket tankar och sedan bara sätter det sig och blir en rutin att inte dricka? Vanans makt. Och bra att tänka på alla fördelar med att inte dricka, det är så skönt.
Ha en trevlig kväll, kram?

Jag frågade min man idag vad han tyckte och tänkte om mig nu när jag inte druckit på ett tag. Han sa att han tyckte det var bra gjort och att det inte verkade som att jag tyckte det var jobbigt. Han sa att jag inte bråkade längre och att jag var gladare. Sen la han till att jag var smalare ? men det är jag inte haha... lagt på mig nåt kilo.

Min 10:e nyktra helg har spenderats på landstället. Räkor och alkoholfritt bubbel igår. Idag har jag plockat svamp i flera timmar. Fick fyra stora påsar med trattisar. Blir svampsoppa ikväll. Och en alkoholfri öl till det.

Trevlig helg!

Låter som att du haft en härlig dag! Själv har jag varit deppig sedan i torsdags då de nya restriktionerna i bl.a Stockholm kom. En massa saker har blivit inställda och jag är orolig för min min dotter i Frankrike, där det är lockdown och en massa galna islamister härjar. Världen är ur led och jag är verkligen på riktigt ledsen....deprimerad över allt som händer och att livet liksom är "on hold". Har känt för att dricka sedan i onsdags, men inte gjort det. Ska till kyrkogården/minneslunden snart och tända ljus för min pappa som tog livet av sig och dog ensam för två år sedan...det är mycket nu. Jag har dock min man som stöttar mig i allt och som jag kan prata med om allt detta - och även om mitt sug att dricka. Tyvärr tror jag att jag kommer att göra dig besviken ikväll @kvinna 38... Så glad att du mår bra och inte känner sug eller vilja att dricka A. Jag vet att jag förhandlar med mig själv just nu, och känner att jag liksom redan bestämt mig för att ta ett eller två glas vin ikväll. Men så får det vara i så fall - huvudsaken är att jag ALDRIG kommer att dricka som jag gjorde nu i slutet.
<3

Jag förstår din oro för din dotter och sorg för din pappa. ?

Ja världen är upp och ner. Jag tycker det är så obehagligt ibland att jag inte kan ta in allt. Jag är väldigt rädd för sjukdomar och smittor. Får väldigt mycket ångest av det. När jag är på landet med familjen så är jag avskärmad från allt det jobbiga utanför.

Jag blir såklart inte besviken om du dricker. Men jag hoppas att du inte gör det. Och om du gör det hoppas jag att det blir en gång. Så resan tillbaka inte blir så svår.

Kram ?

Så är det. Har du bestämt dig för att dricka så gör du det. Bestämmer du dig för att inte göra det så gör du det inte. Min erfarenhet är att så fort jag börjat förhandla med mig själv, öppnat dörren lite på glänt, så är det bara en tidsfråga.

Otroligt tråkigt att höra att din dotter inte hann ut från Frankrike ? Och din pappas död låter också otroligt tuff för dig att leva med. Minns när min pappa dog. Han dog exakt en månad efter julafton. Den 24 januari 2001. Jag hade nekat honom att komma till oss den julhelgen eftersom han inte hade slutat dricka. Min mamma kom till oss själv. Min pappa satt ensam hemma hela julhelgen.

När han dog plågades jag svårt av tanken att jag hade nekat honom att vara med oss. Hade jag vetat att det var hans sista jul så hade han förstås fått vara med. Jag visste ju inte hur sjuk han var. Jag ville bara vara hård, ge honom konsekvenser för att han skulle dricka. Tyvärr varvades för sent. Det tog nog tio jular innan jag kunde fira jul utan att plågas svårt av de tankarna. Man vet aldrig vad de beslut man tar får för konsekvenser.

Kram ?

Det har varit en liten förhandling i hjärnan inför den här helgen. Min man är bortrest och det har alltid inneburit att jag har kunnat dricka ostört. Ja, för barnen märker ju inget?!?

Men steget känns långt till att ens gå in på Systembolaget. Jag vill inte bryta min nykterhet.

Men visst saknar jag vinet en fredagskväll. Iaf det första glaset.