Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Vilken seger för dig och dina barn! Hurrrraaaaa!!! Och jag är glad att du fortfarande är aktiv på forumet och delar med dig av dina erfarenheter.
Kram!

GRATTIS!!?????till Dig?? så fantastiskt att du firar två födelsedagar ???.
Först din fysiska och sen den
5-åriga?? och som en stor vacker rosett på detta ditt 1000:e inlägg!! ??
Ha en härlig söndag ☀️
?????

Grattis på födelsedagen och 5- årsdagen!? Som de andra skriver, härligt att du kikar in och skriver här fortfarande. Du var en av dem som fick mig att till slut lägga ner drickandet.? Jag tror det gör väldigt stor nytta när ”veteraner” skriver här. Många som då ser att det faktiskt är möjligt att vara fri från alkoholen en lång tid. Och att man faktiskt kan må jättebra utan alkohol. Det hade man ju svårt att tro i början.

Kram

till dina 5 nyktra år!

Det är tryggt att du fortsätter ett halvår framför mig på nykterhetens stig. Du och de andra som går före mig på stigen ser till att den hålls upptrampad och inte slyar igen. Då blir det lättare för mig att komma traskande efter er lugnt blossande på min pipa.

Positivt också att särskrivningen i ditt nick både är hållbar och rättvisande.

En stor, varm och Corona-säker bamse-cyber-kram till dig miss lyckad!

/Pi31415

Jag blir rörd och glad över era gratulationer..Det lustiga är att du AndraHalvlek är så smart och medveten, så det känns beundransvärt att du tar rygg på mig..⭐️..Charlie70 och Fina Lisa, jag följer er och är mycket glad när ni mår bra..?..Torn du som jag trodde var en tjej..?..Finns ju tjejer som fiskar också, men var impad av ”tjejens” brinnande fiskeintresset..?..Du skriver så intressanta saker, som jag oftast håller med om.?. .Pi, med pipa och allt..Du är och har alltid funnits här med kloka och peppande synpunkter..?..Framförallt när jag skulle separera..Raka och tydliga råd som jag tog till mig. ?..Tack för att ni finns..?❤️????❤️

Inför min 5-årsdag smsade jag min dåvarande, men har faktiskt fått samma chef igen, så även nuvarande..Jag skrev om att jag firade 5 år i frihet..Jag skrev också att det var mycket tack vare henne och hennes bemötande mot mig, den där gången när hon hade samtal med mig om mitt missbruk..?..Hon blev glad och tackade och tyckte det var fint att jag lyckats, och speciellt för mig och familjen..Hon är en superbra chef..Både ❤️.., och hjärna..Kram..?✨?

Det är en win-Win situation att fortfarande läsa och skriva på forumet..???..Underbart att läsa när det funkar med frihet från alkohol för många, samtidigt som jag lär mig mer om alkoholens otroligt starka grepp, om oss beroende..Kram..???

Att tacka er som jobbar med Forumet..❤️..Även den/de smarta personer som kommit på detta hjälpmedel som Alko- hjälpen är!! Tack från djupet av mitt hjärta..Så lätt att använda till självhjälp..Men även era stöttande inlägg då och då..Mycket bra jobbat av er ALLA..⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️..Kram..❤️

mig friheten att "anmäla" ditt fina inlägg så de ansvariga ser det och kan suga i sig av berömmet ! Och som jag självklart håller med om !

Li-Lo

Nu tar jag mig friheten att tala för oss alla i admi då vi håller fysik distans kan jag inte springa in till mina kollegor med den glädje jag känner av att läsa detta. Stannade upp en stund och reflekterade över de liv som ligger bakom orden här. Vilka utmaningar och prövningar ni delar. Och förundras över den styrka som ofta lyser mellan raderna,

Med respekt för ditt tack miss lyckad säger vi: Varsågod.

Att få vara del av det som Magnus/amdi en gång startade är en ynnest och det är er generositet som gjort och gör detta möjligt. Oavsett smarthet är Alkoholhjälpen sprungen ur en önskan om att var hjälpsam så att få så tydlig återkoppling på att det fungerar värmer och inspirerar.

Vi gör det tillsammans!

Hopp
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Här är en till som tar rygg på dig. Du bär vår dröm om ”framtiden”, som vi hoppas att den ska gestalta sig! Tack för att du finns här, peppar oss och delar med dig, tillsammans är verkligen ett minimalistiskt ord för något mycket stort och märkvärdigt.
Fira och var stolt! Kram ?

Se Klart och Li-Lo med vänner..Klart att jag känner en stolthet att det gått bra..Kommer ihåg mina första gånger jag läste på alkohjälpen, och blev glad att det fanns liknande historier som min..Och att flera klarade sig bra utan att dricka. Jag tog rygg på dom som verkade stabila, när jag väl började skriva..Tiden har gått fort..Det har hänt massor..Mestadels positiva och härliga saker..Sköt om er nu i höstmörkret..Varma Kramar. Miss Lyckad..?

En av mina absoluta förebilder. ?

Tack för att du fortsätter att finnas här.

Grattis till fem nyktra år, tusen inlägg, nytt jobb, en fin kärlek, födelsedag...

Har jag sagt att du inspirerar... ?

Kramar i massor

Vi inspirerar, och ibland irriterar, varandra på Forumet..Precis som i det verkliga livet.Det är ju enklare att följa råd som man gillar och kan acceptera..Sen är ju vissa dagar hemska och andra lättare i livet, beroende på olika omständigheter..Du är en fin medmänniska för många av oss..Kram..❤️

Bara ett par veckor kvar så är det nytt år..?..I år känns det väldigt annorlunda pga Pandemin..Jag jobbar en del i Jul, tycker det går fint?..Var ute i skogen och letade efter en gran, men gav upp och köpte en på byggmax för 99:-..Hade jag vetat att det var så billigt och så fina granar, så hade jag struntat i skogen..Men fick rejält med motion..?..Nyårsafton är tänkt att jag ska fira med min ”kille”..Vi ska äta gott, och han frågade om det var okey att han drack lite alkohol..Jag sa Ja..Det är ingen som druckit i mitt hus när jag varit hemma..Min kille har druckit 2 gånger hemma hos sig när jag varit med..Det har känts helt okey..Funderar på vad jag själv ska dricka..?..Framförallt vid 12-slaget..Det är ju festligt med cider..Men vill inte att det ska påminna om alkohol..Kommer nog på något gott..När min kille drack sist så blev han lite mer pratig och mysig..Men avslutade ju kvällen med mjölk!!..På min aktiva tid, på slutet, så kunde det stå ett glas med vin i sovrummet..Kom inte ihåg varför jag ställt det där, när jag vaknade bakfull, men vet att mjölk inte var min nattfösare på den tiden..?..

Förr när jag drack så var det ett väldigt planerande för storhelger..Ibland dracks nyårschampagnen upp tidigare, och jag fick köpa nytt..Kom det hem folk till mig, så bjöds det alltid friskt på vad som fanns..Ofta blev ändå slutet av helgen torrare, så det blev folköl från affären istället..Jag gick förbi bolaget för ett tag sedan, fick nästan en klump i halsen, när jag tänkte på hur mycket pengar jag slängt bort på alkohol..Min granne som varit nykter i många år, säger att han supit upp 3 villor..?..Vet inte hur mycket jag själv druckit för, men säkert några hundra tusen..Sista tiden innan jag slutade så drack jag 3-4 kvällar i veckan..Dom. andra kvällarna jobbade jag..Åkte även några ”shoppingresor” till Tyskland och Danmark..Då flög tusenlapparna till öl och vin..Jäkligt sjukt om ni frågar mig..?..Nu om jag planerar något så känns allt lättare..Ingen skam och skuld..Ingen bakfylla..Pengarna räcker betydligt bättre..?..Skönt att fortfarande veta att livet är gott..Bara vaccinet mot covid kommer snart, så vi kan börja umgås med nära och kära igen..Slippa alla handskar, munskydd och visir som vi har på jobbet hela dagarna..Tur att vi har en av världens bästa sjukvård trots allt..???

för att du påminner mig om hur jobbigt det var med allt planerande ! Och allt funderande på HUR jag skulle dricka för att spriten skulle räcka den lååååånga helgen ! Tror inte jag klarade att ransonera nån gång utan den sista dagen på helgen var bara en lång väntan på vardagen då bolaget öppnade igen. Mitt mående då var absolut inte på topp om jag säger så....
Ta hand om dig !

Ja fy sjutton vad man höll på. Jag minns att jag många gånger tömde dyra vinflaskor som frugan sparade på. Fick ju sedan ersätta dem med nya så hon inte upptäckte det. Det blev extremt dyrt också.? Ett par gånger hade flaskorna utgått ur sortimentet, och jag fick köpa någon snarlik. Detta upptäckte ju frugan och jag fick komma med patetiska bortförklaringar. Det var väl en av anledningarna till att hon insåg hur jag smusslade och gömde. Så här i efterhand var det ju enbart bra, en början på slutet av mitt drickande.

Folköl som nödlösning blev det många söndagar, det funkade hjälpligt, men oj vad mycket kissande det blev.?

Kram. ?