Jag skulle ha skrivit på min 3 månaders-dag, lite funderingar. Men det blev inte så. Jag tänkte inte gå in närmare på vad som tyngde mig och det är väl orelevant egentligen. Dock var det ju inte av en sådan natur att jag ens funderade på att införskaffa någon rusdryck. Så jag är allt fortsatta nykter.

Dock har jag en sak som jag känner att jag måste införliva. Jag har ju funderat på det länge, släppte det ett tag, men är nu återigen tillbaka på det. Jag förstår att det låter konstigt och jag har varit inne på det förut, men inte fått något riktigt bra svar. Jag kan förklara mitt mål.

VAD
När som helst i framtiden skulle jag kunna vilja kunna visa att upp att jag har varit nykter. Detta alltså på ett sätt som kan styrkas. Jag fyller i mina nollor här på alkoholforumet, men det begränsande med det är ju att det är självrapportering som gäller. Det väger inte jättetungt som bevis när en alkis försäkrar att det är som han uppger att han inte har druckit på X dagar.

HUR
Så det är alltså mitt mål. Hur det går till spelar egentligen inte så stor roll. Ett bra sätt som används av transportstyrelse, arbetsgivare, socialtjänst och andra är som jag förstått det ett PEth-test varje månad. Problemet med det är ju att man alltid blir ålagd att ta detta prov. Man anmäler ju sig inte frivilligt.

Ett annat är ju den appen som någon tog upp här på forumet som jag inte minns namnet på. Previct? Jo, så heter den. Problemet med den är att det tydligen bara är vissa beroendeenheter i vissa kommuner som kan erbjuda den. På något sätt känner jag att jag inte kan motivera dem att erbjuda den, om min kommun nu har den, och det känns som att jag enbart kommer att slösa på deras dyrbara tid.

Finns det något annat sätt som någon vet? Jag har tittat lite på Werlabs där man kan göra PEth för 995 spänn. Problemet är att jag har två timmar till närmaste ställe. Det gör alltså 4 timmars resa samt resekostnad plus 995 för testet plus att jag får ta ledigt en dag i månaden från jobbet. Det kan bli så att jag gör detta om jag inte hittar något alternativ. Ett annat problem är att det tycks som att endast jag kan se resultatet genom att logga in på deras app. Jag hade ju gärna haft det så att man kunde se det i min journal på 1177. Men, jag kan måste göra det.

Är det någon annan som vet något annat bra alternativ?

VARFÖR
För mig skulle det kännas psykologiskt bra att ha detta. Samt att det såklart skulle hjälpa mig att hålla mig nykter också. Dock känner jag ju som sagt inte att jag har svårt nog att hålla mig nykter för att kontakta en beroendeklinik. Med stor sannolikhet kommer jag aldrig behöva bevisa för någon att jag har varit nykter. Men jag vill kunna göra det om det skulle behövas.

Borde väl finnas att köpa? Där blåsningarna sparas. Visserligen kan någon annan blåsa, men så misstänksam bör man väl inte vara, eller? Det finns ju sådana som kan kopplas till bilen också, alcolåsmätare.

Bra att du är fortsatt nykter!

Kram ?

Jag kikade lite online. Jag ser att det finns en som heter iBac som kan spara mätningar. Tydligen använder sig beroendevården av den. Jag undrar om det är det systemet som används i det programmet jag nämnde tidigare som någon annan hade nämnt? Dock hittar jag inget sätt som man kan verifiera att det är man själv som blåser på.

För nog vill jag ha det verifierbart på något sätt. Som sagt. När en alkis påstår att han eller hon varit nykter, så är man med all rätta misstänksam om det är enkelt att komma runt verifieringen. Men jag kanske ska skriva till företaget. Eller har någon annan erfarenhet av det?

Då var arbetsveckan slut. Jag hade egentligen lite planer för ikväll. Tänkte vara lite produktiv. Upptäcker att jag mest sitter och väntar ut kvällen så att det ska bli läggdags. Imorgon blir det till att vakna och gå upp för att vänta på att ännu en dag ska vara över. Det mest produktiva jag har förmått mig göra är att ta fram datorn så att jag kunde läsa och skriva här på forumet lite.

Frisk luft och lite steg i benen pumpar igång orken lite. Du har kanske kommit in i trötta fasen? Du har inte mörkt tidigare hur trött du är. Nu lyssnar du på kroppen mer och känner tröttheten. Den går över, eller kommer och går snarare. Jag är generellt tröttare numer, och sover mer och bättre. Och det är precis vad jag behöver!

Att vila, vila, vila tills lusten att göra något kommer krypande är magiskt ? Ha tillit för att lusten att göra och energin kommer tillbaka.

Kram ?

Ja tre månader är tre månader och starten på 3 års nykterhet. Känns bra att kunna prata med någon som inte dömer eller bedömer.

Tack för uppmuntran, Andrahalvlek och aeromagnus.

Jag har varit här och läst lite sporadiskt men inte skrivit något på ett tag. Det kändes bra att skriva här och då och då kunde det kännas som att jag bidrog. Men det är väl som det är. Jag tror att det hjälper mig att skriva här. Ändå känner jag nu när det har gått lite trögare att alkoholen inte lockar alls. Dock hade jag en märklig dröm i helgen med många märkliga element. I drömmen var alkoholen med nästan överallt. När jag vaknade så försökte jag erinra mig om alla händelser i drömmen. Det märkliga var att det kändes som en dröm någon som är sugen på alkohol skulle ha. Men kände ändå inget sug när jag var vaken?

Jag är ju helt säker på att alkoholisten bor kvar i mig därinne någonstans. Men lurar jag mig själv när jag känner efter och finner att jag inte är sugen på alkohol?

Jag ska väl försöka hitta tillbaka hit och skriva lite mer igen. Men samtidigt vill jag ge mig tid att vila den tid jag behöver först och främst och sen sakta men säker komma igång med lite positiva saker i livet. Bland annat har jag tänkt mig en guidad meditation ikväll. Bara inte för sent, så att man redan är sömnig när det drar igång.

Både tankar på alkohol och drömmar om alkohol är jättevanligt. Hjärnan behöver bearbeta och processa. Det är helt ofarligt, om än obehagligt ibland. Tankar är bara tankar och drömmar är bara drömmar. Ingetdera lyfter glaset till munnen.

Det här är din tråd. Du skriver precis så mycket som du vill. Men det är bra att kunna titta tillbaka, påminnas om de olika faserna, påminnas om hur illa det faktiskt varit. Minnet tenderar att blekna snabbt annars.

Kram ?

Hundra dagar klarade nu, kom jag på. Idag är dag 101.

Andrahalvlek: Ja, det är kanske lite så med drömmar. Men det kändes riktigt som mitt gamla jag. Jag hade tillgång till alkohol och jag kände en del av den där fysiska känslan jag kunde känna när alkohol var på väg och mycket tankeverksamhet gick åt att säkerställa tillgången till alkohol. Väldigt märkligt hur vi fungerar.

Kennie: Det var inte meningen att starta flera trådar och förvirra. Jag försökte försvara det lite tafatt när jag började min tråd här, men jag vet inte om jag hade ett case. :o Tack för uppmuntran dock. Jag svarar lite här istället. Magen är fortfarande lite upp och ner, men det är kanske ställt mot en väldigt hög standard. Jag har alltid haft en sådan mage som tål precis allting. När jag jämför med andra människor nu så har jag fortfarande en tåligare mage än de flesta. Så det kanske inte är något egentligen. Men nog om det.

Du skriver lite om svackor inför 8 månader. Det börjar ju bli mörkare också, så det kan vara en del av förklaringen. Något av de svåraste är att veta hur andra människor uppfattar en själv: Jag har ju aldrig träffat dig såklart, men har lite svårt att tänka mig dig som självgod. Det är nog inte så farligt som vi kan inbilla oss.

En liten fundering vill jag lägga till. Nu verkar det som om att julbordet blir inställt på grund av Covid-restriktionerna. Jag ämnade såklart att inte dricka någon alkohol. Det jag hade önskat var att de andra gör som de vill. Jag vet att de flesta oftast dricker lite öl och snaps till, förutom om de kör eller har något annat förhinder. Jag hade önskat att det hade varit så.

Men jag kände mig ganska säker på att min närmaste chef skulle gå till julbordet och annonsera till de övriga på julbordet att han inte kommer dricka någon alkohol. Så berättar han för mig, inte inför de andra förmodligen i alla fall, att han inte dricker för att han vill ge mig support.

Det är inte så att jag inte uppskattar omtanken, men den bästa supporten för mig hade jag känt var att alla fortsätter sina liv som vanligt och gör sina val opåverkade av mig. Om någon annan väljer att inte dricka något på grund av att de ska köra, eller är inne i en vit månad eller bara inte känner för att dricka den kvällen så är det ju inget konstigt med det. Men om någon skulle låta bli att dricka på grund av att jag inte dricker. :o Det känns... jag hade funderat på hur jag skulle prata med min chef om det. Nu blir det väl inget av julbordet ändå, men jag hade nog hellre stannat hemma än att vara där och någon inte dricker på grund av mig.

Din chef vill bara väl. Ungefär som en partner som avstår för att stötta liksom. Men du är inte hjälpt av det, och det tycker jag att du ska berätta för din chef. Helt oladdat, berätta det bara på tu man hand.

Däremot tycker jag att alla tillställningar i jobbets regi ska vara nyktra för alla. Men det är för att jag blivit så himla anti alkoholromantiken. Det är bedrövligt att folk riskerar sin hälsa i alla dessa alkoholrelaterade jobbsammanhang.

Jag har ju lite att säga till om på mitt jobb när det gäller personal, så jag ska jobba i den riktningen. Åtminstone för att få andra i ledarställning på jobbet att fundera över det. Nu är vårt företag inte speciellt alkoholimpregnerat. Aw är sällsynta. Vår koncern-vd är dessutom nykterist, vilket jag fick veta av en slump för inte särskilt lång tid sedan. Aldrig tänkt på innan, men det är ju sällan jag umgås i hans kretsar i sådana sammanhang förstås.

Vårt julbord är också inställt. Men det har vi tidigare haft på lunchtid, så någon alkohol har inte serverats ändå.

Kram ?

Såklart vill han bara väl. Men det känns ju obekvämt för mig och kanske reagerar jag konstigt, men jag vill att det hela ska vara så odramatiskt som möjligt. Men det bästa är ju att jag pratar med honom när vi är själva. På ett odramatiskt sätt såklart.

En skillnad vi skulle ha haft i år var faktiskt att julbordet är på jobbets bekostnad, men alkoholhaltiga drycker inköpes för egna pengar om man vill. Det är bra att du tar tag i det på din arbetsplats! Det finns egentligen inga goda argument att uppmuntra till alkoholkonsumtion.

Jag hade annars sett fram emot julbordet. Vi skulle vara på ett ställe jag inte varit innan för att äta som är det som placerar sig högst i bland annat White Guide i närområdet.

Jag njuter mycket mer av mat sen jag blev nykter, så jag förstår att du är besviken. Har du också märkt att du gillar god mat mer? Jag kan bli helt lyrisk på restaurang. Bullshit att rött vin förstärker maten!

Kram ?

Inte bara god mat. Jag gillar alldaglig mat mer. Äter ofta havregrynsgröt till morgonen. Ofta när jag går och lägger mig kan jag längta till det! Jag har bara hallon och banan i. Ingen socker, ingen salt, ingen mjölk.

Nu kommer jag att tänka på de gånger man har slösat bort pengar på lite dyrare mat som man dagen efter inte riktigt kan minnas. Alltså även när man inte var så onykter att man har minnesluckor i sig, men onykter nog att inte vara där.

Fredag var ju en dag som tidigare var given att man skulle dricka. Nu är det minst lika givet att jag inte ska det. Klockan är inte mycket över 22 och jag är redan trött. Förhoppningsvis innebär det en god natts sömn. Imorgon är det melodikryss! Förhoppningsvis har jag lite mer tid att skriva här då.

Melodikryss får du allt börja med, Andrahalvlek. Det hör till :) Samt Bingolotto på Söndag. Just nu är det paus där. Har egentligen aldrig spelat innan, mer än någon gång man köpt en lott till stöd för någons lag till Jul eller så, men även då oftast bara kollar lotten efteråt. Men nu kan jag tycka att det är rätt så avkopplande.

Dock blev det inte så mycket skriva av igår. Efter melodikrysset blev det långpromenad och sen greja hemma och telefonsamtal med min far och bror och sen lite finare middag hemma och film med min sambo. Det blev aldrig tid. Idag gick jag in till stan och handlade och gick tillbaka. Det blev 14000 steg bara där. Men ändå rätt skönt.

Jag försöker att inte ha några måsten. När jag inte får tid att skriva här så får det vara så. Jag har alltid varit en tidsoptimist av rang. Vis av den självinsikten försöker jag planera lite mindre till helgerna, men jag får inte gjort allt ändå och det får vara ok.

Jag har läst din tråd här idag.
Och vill gratulera till 100 dagar.
Det är många rena klara dagar.
Vill tacka för din kommentar i min tråd.Tycker du gjorde en klok liknelse med drömmen.Allt blir så stort när det gäller alkokolen.För jag vill inte tillbaka till träsket igen! Och nu har jag varit här hos dig.
Ha en fin kväll
Kram Pilla