Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Funderade på hur våra kroppar behandlas av oss..Ta tex 3 olika personer, som äter och lever på dessa sätt..Person A som oftast äter okey, dricker en hel del alkohol på helgen, men äter både frukt och grönt, är ofta bakis på söndagar..Person B dricker A även på vardagar, och hela helgen.Maten är ingen prioritet och lagad mat, bara några gånger på en vecka..Person C..Dricker aldrig alkohol, äter hyfsat med både frukt och grönt, oftast lagad mat, men ibland både sötsaker och god sås och bakverk..Om vi hade scannat dessa kroppar så förstår man ju att all denna Alkohol som vi häller i oss förstör..Inte bara lever och hjärna, utan varenda cell som hade behövt lite vitaminer och annat bra, blir defekta, eller dör..Sen hur personerna mår psykiskt kan man ju räkna ut..?..Motionen brukar bli nerlagd ju mer man dricker också..?..Kom att tänka på detta i morse när jag funderade på om jag skulle ta Alvedon mot min huvudvärk..När jag drack, så förstörde jag min kropp med alkohol, så Alvedon några gånger i veckan var ett måste, innan jobb, mot baksmällan..?..Jag vill helst bli över 80..?.Därför försöker jag ta hand om mig..Men unnar mig, både godis, och annat gott, när jag känner för det..????????

kroppar är så otroligt motståndskraftiga och kunniga i att laga sånt som går sönder !! Jag trodde länge att min enda defekt av krökandet var ett bråck på övre magmunnen men har numera sett det hos så många som bevisligen inte dricker mer än nåt glas i månaden.

Visst, jag kan ju ha nån alkoholberoende cancer nånstans i kroppen men än så länge märker jag inte av nåt. Och det är jag ju glad för ! Jag har numera diabetes 2 och de påstår att det kan, eventuellt, kanske, möjligen utlösas av alkohol men jag har det ju i släkten så det ligger nog till så att jag ärvt det. Mest troligt iaf. Artrosen härjar också i min kropp men hur jag än letat så har jag inte kunnat binda den till min höga alkoholkonsumtionen ?

Jag är stolt över min kropp som stått ut med mitt miserabla liv men ändå fortsätter att tjäna mig <3

Jo, våra kroppar tål allt en hel del av det vi gör mot dem. Dock finns det även en gräns.

Problemet med levern är att den inte klagar särskilt mycket innan det har gått ganska långt. Sedan är alla olika också. Det är inte helt ovanligt att de första symptom man har att något är fel är att man spyr blod. Ofta i sådana mängder att man behöver en blod-transfusion. Ibland i sådana mängder att man förblöder. En del kan få något tidigare symptom som att har ont i övre delen av magen på högersida. Men det är långt ifrån alla som får det. Jag har ingen officiell statistik på det, men om det går så långt att man utvecklar tydliga symptom, som gulsot, esofagusvaricer(som gör att man spyr blod), ascites(en vattenansamling i bukhålan som ger en buktande mage), eller encefalopati(som yttrar sig att man är förvirrad, kanske sluddrar/skakar och i värsta fall hamnar i koma) så är det nog så dags att sluta dricka. Då är dessa ändå ibland det första någon märker av.

Han spydde blod vid minst två tillfällen som jag minns. Blödande magsår sa han att det var. Att det berodde på levern visste jag inte. Vätskeansamling i buken hade han också. De tappade honom på sju liter vätska när han kom till sjukhuset sista gången. Och han sluddrade och tuppade av på slutet. Mitt på dan utan att ha druckit knappt. Fy fan.

Kram ?

Just det där med att spy blod är inget bra tecken. Har man väl kommit till det stadiet och man inte slutar dricka, då är det ju bara en tidsfråga. Även med alkoholstopp blir det tufft. Måste vara väldigt tufft att uppleva med en nära anhörig.

Jag har inte för avsikt att låta så pessimistisk, men det finns ju faktiskt en gräns på hur mycket gift våra kroppar låter oss hälla i oss innan de slår tillbaka. De flesta får som slags ingen förvarning heller.

Säkert värsta helgerna för många barn..?..Det pyntas, och fejas, och bakas, och lagas..Sen när lugnet och fridfullheten ska infinna sig..?✨?Då börjar det glöggas och snapsas..?..Jag är så glad att jag/vi sluppit ifrån skiten..I år blir det en jul med jobb, men även lite julmiddag med ex-svärmor..Vi har fått en fin kontakt igen..Jag försöker medla mellan hennes nya ”svärdotter” och vår övriga familj..Har varit en hel del turbulens minst sagt mellan dessa..Nya ”svärdottern” har stora missbruksproblem, och har då betett sig illa..Jag hoppas att hon tillfrisknar (även x-et)..För allas skull..Huvudsaken nu är att ha någorlunda bra relationer..Var och en får skämmas för sig själv, som en klok man sa..???

Ja ska jag vara ärlig så är jag glad om snön håller sig borta..Är mycket färre trafikolyckor då, även att det inte blir så mycket elförbrukning...Bra både för miljö och plånbok..Med VIT jul menar jag såklart att så många som möjligt är nyktra på julafton.?..För sin egen skull, men som i förlängningen även såklart hela familjen blir glad av..?..Om det känns svårt, så handla ingen alkohol, ha inget hemma, så går det lättare..Gör planer för jul och nyår, där alkoholen inte ska vara med..Än så länge känner jag ingen som hållt sig nykter en dag, en vecka ett år..Osv. Som ångrar sin nykterhet..Däremot så fylls hela Forumet och säkert över hela Sverige och Världen personer, som säger att, jag skulle slutat tidigare..En Varm och go Vinterkram från Miss Lyckad..?❤️✨?❤️✨?❤️✨?❤️✨?❤️✨?❤️✨?❤️✨?

Jobbade fram till kvällen..På jobbet blev det lite julfirande, med god mat och skålande i julmust..??‍?..När jag skålade med er på Forumet, så lovade jag högtidligt till mig själv att aldrig mer dricka alkohol!! Hur svårt kan det vara tänkte jag..?..Jag har aldrig lovat någon annan att sluta dricka, men jag har lovat att försöka..Detta löftet ska jag göra allt för hålla, så länge jag lever.???.Detta är min och er hemlighet..God fortsättning..✨❤️✨❤️✨

Miss lyckad, hoppas du får lite ledigt i helgen också.?
Jag har skålat i äppelmust blandat med ramlösa igår.
Det var gott ? hade även en glögg som Charlie tipsade om.

Det finns mycket att dricka utan alkohol som är gott. Det får man veta nu när man är 60+?...men bättre sent än aldrig ?

Kram
???

Blev ju mycket jobbande för mig i helgen.??.Men det visste jag ju om, och är van, så tycker det gick fint..Barnens pappa fick inte till det i jul Pga alkoholen, så han var inte med på julmat hos sin mamma, men det var jag..Barnen som var med var såklart besvikna...En av döttrarna ska försöka kontakta hans arbetsgivare, för att han ska få hjälp mot sitt missbruk..Det är ett steg hon har tagit tidigare för mig, och det gick ju väldigt bra..✨?..Det svåra är att han tagit in en kvinna i sitt liv, som är väldigt nere i alkoholism..Hon har inget jobb, eller körkort kvar..Det har också inneburit att barnen inte hälsat på sin pappa hos honom, utan att dom har träffats hos mig..Just pga att hans hus också blivit nergånget med både rökning, supning, och smuts..Själv tycker jag att det fungerar hyfsat med kontakten mellan mig och honom..Men jag ser fram emot att sonen också blir vuxen, då kontakten minimeras..Det svåra är balansgången, med att inte kunna räkna med pappan jämt..Lovar han något, så är det inte säkert att han kommer ihåg det, eller är full, så då kan han inte hålla det ändå..Jobbigt att alltid ha reservplaner..Jag vill inte framstå som helgon, men när jag drack, så gjorde jag allt för att stå för mitt ord..Jag visste att löften som bröts gör barnen ostabila och otrygga..Även som vuxna..När jag växte upp hade jag en mamma som aldrig drack, och täckte upp för en frånvarande pappa..Det kan jag fortfarande sakna, att ha en pappa-relation..Blir så glad när jag ser och hör om det..I dag har ju många barn goda relationer med sina fäder..Mycket tack vara pappa-ledigheten..Den som är öronmärkt..Jag har ju ett barn som är född på 80-talet. Då var det 10 dagar som gällde för pappan..Det gick att dela på föräldraledigt då med, men knappt ingen som gjorde det valet..Ibland måste jämställdheten föras fram genom lagar och avtal..Vi har kommit långt i Sverige när det gäller den biten..Tyvärr har vi kvinnor tagit till oss männens dåliga vanor också..T ex rökning, snus, alkoholmissbruk och för mycket jobbande..Jag skulle helst se att både kvinnor och män började leva mer hälsosamt..Då hade vi kunnat minska både på mediciner, vård och dåligt mående..Kram..??

Så oerhört sorgligt att dina barn ska behöver genomlida det här med sin pappa också. Hoppas det slutar lika bra som det har gjort för dig ❤️

Jag och mina barns pappa var verkligen inte jämställda, förutom på ett plan och det gällde barnen. Det gick och går precis lika bra med pappa som med mamma. Han gör inte som jag, han gör på sitt sätt, men känslan är lika stark och innerlig. Det är så häftigt att se hur yngsta dottern med utvecklingsstörning helt anpassar sig efter de olika ”reglerna” i våra olika hem.

Jag minns hur svårt det var för mig att vänja mig vid att bara ha barnen varannan vecka. Men när jag såg glädjen och kärleken mellan barnen och deras pappa lysa upp ett helt rum, när de återsågs efter en vecka, så blev jag också helt varm inombords. Då körde jag hem till den tomma lägenheten med ett leende på läpparna trots alls.

Våra barn var rätt stora när vi separerade. Äldsta gick första året på gymnasiet och yngsta gick i åttan. På många sätt var det först då vi blev helt jämställda, då blev det 50/50. Även om jag vet att äldsta klev in som en ”extramamma”, vilket hon förstås inte borde ha gjort. Det var nyttigt att hon flyttade 30 mil bort för studier.

Kan du prata med dina barn öppet om pappans missbruk? Det verkar ju onekligen som att förhållandet med den nya kvinnan har gjort att han levlat upp sitt missbruk ett snäpp. Nästa steg är kanske att han förlorar jobbet.

Kram ?

Det har varit många turer kring det..Med min son försöker jag prata om medberoende och missbruk..Det bästa är att han redan är smartare än mig..?..Han säger bara att det är som det är..Han blev besviken när han bodde hos pappan flera gånger, och jag åkte och hämtade honom..Sedan har han inte velat åka dit..Däremot så har dom gemensamma intressen..Bla. Datorer och mopeder. Så ibland ringer han till pappan, som hjälper sonen med saker..Pappan är också bättre på att lära ut bilkörning..?..Jag sitter och håller i dörrhandtaget i tid och otid..?..Tyvärr blir det inte så ofta pappan övningskör med sonen..Döttrarna har lite olika relation till honom..Han har träffat sitt barnbarn 2 ggr..Han får inte ta med sig sin nya, hem till någon av döttrarna så då struntar han också i att åka till dom..Hos ex-svärmor är hans tjej också portad..Jag har inget agg mot hans tjej, bara hon är nykter..Tyvärr så är det sällan det händer..Mina döttrar har nog inte gett upp sin pappa..Men så länge han inte visar någon bättring så är kontakten sporadisk..Jag har förstått att det är jag som stått för relationerna i familjen, även hans..?..När jag försvann, så blev han ganska ensam..Än mer ensam när han valde en hårt missbrukande partner..Det som troligen kan hända för hans del är att Företagshälsan på företaget han jobbar på tar itu med det..Om dom får reda på hur han har det..Han höll sig nykter en månad innan dom skulle göra hälsokontroll..En bra taktik..?..Exet är en otroligt duktig reparatör, som är trevlig, och har sett bra ut..Tyvärr så changserar man snabbt av dålig kosthållning och mycket alkohol..Vi får se om 2021 har något bra med sig för hans och i förlängningen hans barns del..???Själv är jag förväntansfull för vaccinet mot covid och att få åka till Norge ??igen och träffa även vårt nya barnbarn, som jag aldrig sett än?..Sen önskar jag att jag och min kärleksman får ett fortsatt fint år ihop trots avståndet..?????

Önskar dig ett Gott Nytt och bättre
år 2021! ???
Tack för att du finns här i både med - och motgång ???
Lev väl med din kärlek?

Kram ???

Brukar jag tänka på Nyårsafton..Denna nyår var jag inte singel längre, det kändes fint..Min kille kom hem till mig på kvällen, jag satt och skypade med dottern och hennes familj..Jag gestikulerade att jag inte ville avbryta mitt samtal, han nickade okey..I ögonvrån såg jag att han satte sig i en fåtölj, och tyckte att han hade en ölburk på bordet..Det är väl helt okey en nyårsafton tänkte jag..Har gått igenom olika scenarier i huvudet, ifall jag skulle bli sugen, eller något annat..Då tänkte jag att jag tar bilen och åker en sväng..Efter jag avslutat mitt samtal började vi laga mat..Min kille sa att ”jag struntade i att köpa alkohol, vill inte vara bakfull imorgon, utan mysa med dig istället”..?..Okey, vad bra sa jag..Efter en stund gick jag ut i stora rummet och tittade på vad jag trott var en ölburk..Det var ett kopparfärgat blockljus!!?..Vad skrattar du åt? Sa min kille..Att jag är så jäkla dum...?..Vi hade en smarrig tre-rätters meny..Och tittade på film..Skålade i fin mousserande äppelmust..Jag ser fram emot 2021..Jag har ett gott liv, och är frisk..???????Tack Fina Lisa..Detta är ett med och motgångs hjälpforum vi har..Vi gör alla vårt bästa..Och på vårt eget vis..???

Vilket kap till kille du har hittat!? Det låter som en riktigt lyckad kväll. Du får väl dock skaffa fyrkantiga blockljus i stället.?

Kram

Så fint att ni hade en nykter och mysig nyårskväll och härligt med ny kärlek. Livet är fantastiskt. Min
Nyår var också fin med barn med flickvän o sambo. De drack lite bubbel men jag höll mig till alkoholfritt och sambon gick över till sådana öl också. Kram och en god fortsättning på det nya året.

Vad tror du jag e då, Torn? ?..Skämt å sido..Klart att jag är glad för att min kille är en fin person..Samtidigt så är jag bestämd med att alkoholen aldrig får förstöra mitt liv igen..Om någon annan vill dricka och jag tycker det blir jobbigt, att se på, eller blir obalanserad..Då har jag bestämt mig för att bättre fly än illa fäkta..?..Fint för dig Mattan att även din sambo övergick till a-fritt..Man ångrar aldrig en nykter kväll..??

-Att även jag kan sluta dricka. - Att man kan sluta i nedförsbacken, man behöver inte vänta på någon slags botten.. -Hur mycket pengar man kan spara.. -Hur det känns att vara stolt för sig själv på riktigt.. -Hur stolta och glada mina barn blev när dom fick en nykter mamma. -Vilken självkänsla jag fick, som gjort mig äventyrslysten.. -Hur snygg jag kunde bli i mogen ålder..?.. -Krämpor som försvann som var alkoholrelaterade.. -Det finns hjälp att få om man inte klarar det själv.. -Att jag verkligen vill vara nykter, inte att jag måste..?. -Ta chansen alla ni som tror eller vet att ni dricker för mycket..Det finns ett liv utan baksmälla och självförakt..Varm kram..❤️