Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Att sluta dricka helt, lät för mig som en enorm uppoffring, och ett trist och tråkigt liv..Men när dagarna blev till veckor och till någon månad, så upptäckte jag att..Det där som jag försökt under flera år..Minska, dricka svagare, varannan vatten, endast lördagar Mm Mm Mm Det var det som var jättesvårt..När jag upptäckte det enkla med total stopp så blev livet lättare och till slut lätt..?❤️?

Ja den där uppstyrda grejen att dricka färre glas som bara gav en besvikelse över mig själv och ett inre anklagande. Så mycket skönare livet känns när inte tankarna behöver röra sig vid de där jobbiga områdena. Ikväll mår jag bra och önskar dig detsamma.kram

Som du skriver Mattan, så kändes mitt liv i bakrus..Jag var duktig och omtyckt på jobbet, gillade både arbetet och kollegorna..Fritiden handlade mer och mer om alkohol..Livet hade tappat sin mening utan A..Visst skrattade jag och kände mig glad..Men den skönaste känslan var när ruset kom upp i hjärnan och sinnena.Då spelade ingenting någon roll...Bakruset nästa dag var alltid en skam och skuld känsla..Vad hade jag gjort, sagt, och vad mer hade hänt? Den sista tiden var blackouterna vanligt förekommande..En titt i spegeln, och jag har sett lik i bättre form..Magen och ansiktet började bli fyllesvullna..Jag såg nästan gravid ut..Hade ofta dåligt samvete för mina barn, vuxna och mindre..Dom älskar mig, men detta var inte mitt bästa jag, snarare det sämsta....?.....Efter att min dotter kontaktat min chef, som hade samtal med mig, började jag min nyktra resa..?..Dag för dag förvandlades och förbättrades mitt liv..Jag trodde att jag hade ett hyfsat liv då, fast jag innerst inne förstod..Satan, vad glad jag är för att jag blev nykter..??..Aldrig mer att jag återvänder till träsket......De ska va gött å leva..Kram..?

Vill bara tala om att det har börjat vaccineras idag på äldreboenden i vår kommun mot covid...Hurraaa!!???❤️?❤️?❤️?❤️?❤️???

Här också! Fem av sju äldreboenden i min kommun är klara, och efter det ska 2.500 kommunanställda erbjudas vaccinering. Äntligen! Från 7/1 råder munskyddstvång på lokaltrafiken också, men jag sitter ju hemma vid köksbordet och ska jag någonstans så kör jag. Högstadieskolorna ska ha distansundervisning också. Håll i, håll ut, snart är det över. Sen kommer det väl ett annat virus ?

Kram ?

Jag tror detta blir jättebra..Äntligen ska jag få träffa barn och barnbarn..Åka på second hand-runda, åka till simhall, resturang, bio..Museum, ja allt som jag och alla andra inte kunnat gjort på jättelänge..Tror det dröjer vääldigt länge innan nästa pandemi..Eller jag hoppas det iaf..Kram..???

Den boken har jag inte läst. Skriver han om sitt liv? Såg honom på ”Stjärnorna på slottet” i lördags. Verkade mer sympatisk än man kan tro.

Kram ?

Jag har bara börjat på boken, än så länge..Men det handlar om hans uppväxt, och karriär..Även hans relationer och missbruk..Jag och familjen har alltid gillat Ola Rapace. Han var ju med i en jättebra serie som heter Tusenbröder..Handlar om 3 vanliga killar, med familjer, som blir rånare..Han är ju med i flera Wallanderfilmer också..Jag gillar att läsa självbiografier..Köper sällan böcker, utan lånar på biblioteket.Det händer aldrig att jag läser om böcker, minns ju det mesta så det blir bara tråkigt..Att läsa om missbruk och beroende har alltid varit intressant..Framförallt hur man gör för att komma loss från det..Utan att byta beroende som många gör..?Nu dax för kaffe, sen hundrunda??..Och senare bära ved och elda.?..Kram..

Längtar också att leva lite mer snart. Träffa barn o syskon och ja tänk att ta en simtur. Vi ser fram emot detta välsignade år.Eldar också till frukost idag och snart promenad och pepp med vän som förlorade mot vinet igår. Obs inte jag Kram ?

Ja det är skönt att det dragit igång med vaccineringen. För egen del måste jag säga att jag har inte lidit alltför mycket av pandemin. Fiske, trädgårdsfixande och renovering har funkat bra. Inte så mycket fester mm har bara varit bra, särskilt i våras då jag var färsk i nykterheten. Sedan så bor ju barnen hemma. Men min fru har däremot haft ett helvete. Hennes största intresse är shoppingcentra, fika och träffa folk. ?

Mysigt med brasa! Här snöar det för första gången denna säsong. Förresten, hugger du veden själv, eller är det köpeved?

Kram

Eldar med ved för att värma upp huset..Har även en luftvärmepump, men mycket effektivare med eldandet..Ved har jag köpt färdigklyven denna gång..Men behöver ändå klyva en del för att tända med..Tidigare sågade jag och grannen ner stockar, och klöv tillsammans..Men tyckte att det var för jobbigt denna gång..Man ska ha lagom mycket att göra..Inte en massa projekt..?..Nu vintertid så blir det eldande varje dag..Har lärt mig en hel del på dessa 3 år jag bott här i huset, om vedeldning..?..Första året kokade pannan över..?..Det blev vattenskada av ett rör som sprack..Men det löste sig det med..Tur det finns duktiga hantverkare och försäkringsbolag..??

Du eldar för att värma upp huset och varmvattnet, då hade det blivit en hel del att hugga.? Jag gör bara åt ca 3 kbm ved om året i öppna spisen. Det klarar jag att hugga upp från ett par träd på tomten varje senvinter. Sist gjorde jag det nykter dessutom.?

Det är ju miljövänligt och billigt med veduppvärmning, vi har bergvärme, men jag funderar på att ta alla pengar jag sparar på att inte dricka och investera i solpaneler att sätta på hustaket. Just nu investerar jag i hållbar energi på börsen, och det har gått jättebra. Alltså går de pengar jag förr la på alkohol till att lindra den globala uppvärmningen. Det känns bra!

Kram. ?

Vi hade det på förra huset..Låter smart att investera i miljö vänliga bolag ?..Jag har skaffat en varmvattenberedare så behöver inte elda för det..Skönt sommartid framförallt..Jag gillar det enkla?, inte en massa finesser som bara krånglar. Det är som med det mesta..Går det lätt, så är det rätt. ?

Vilken miljöhjälte du är Torn ? Jag tror på konsumentmakt, det är typ enda sättet att lösa klimatkrisen. Politikerna verkar ju inte klara av det i alla fall. Därför är jag alltid på hugget vad det gäller alla möjliga innovationer med miljötänk. Men jag bor ju i lägenhet så några solpaneler kan jag inte köpa direkt. Har funderat på elbil, men är lite skeptisk till tillverkning och slutförvaring av batterierna plus att vårt elnät inte kommer att räcka till. Och jag som bor i lägenhet kan ju inte ha en egen laddstolpe liksom.

Men jag tänker i liten skala också. Som i att hyra en julgran, som för övrigt överlevt julen och ska åka på sommarförvaring snart igen. Eller ersätta plastfolie med bivaxade tygdukar, handla möbler i andra hand, åka kollektivt fast jag har bil (dock inte nu i coronatider). Nu senast har jag köpt flytande tvättmedel i en 5 liters bag-in-box. Räcker till 66 tvättar. Fatta hur mycket avfall jag ”sparar”!

Klokt av dig att investera pengar i klimatsmarta bolag! Miljöhjälte som sagt ?

Kram ?

Ha-ha, tack Andrahalvlek! Det märkliga är att det är först på senare tid som jag har börjat bry mig på riktigt. Vet inte varför egentligen, men det känns bra på något sätt. Jag vill att mina barn och kommande generationer ska kunna få ett bra liv här på jorden. Men du och miss lyckad är ju inne på samma spår. Det kanske är en bieffekt av nykterhet.?

Kram

Pilla här...Kanske det blir lite hoppigt i din tråd nu men se det som en parentes?
Jag undrar om jag kan fråga dig en fråga kring att avstå alkohol?⚘
Det är så roligt att läsa din tråd nu .Jag eldar precis som du,förresten?
Kram Pilla

Absolut, fråga på bara..Hoppas jag kan svara bara..Tycker inte jag har så mycket att skriva alltid, men det är kul att hänga på Forumet ändå..Kram..??