Firar det med en fanfar för mig själv! :-)
Ber om ursäkt om jag råkade väcka någon av er som sov gott.

En gång i tiden tyckte jag att en vecka var fjuttigt...
Det var innan jag visste vad den första veckan innebär, hur man mår.

Så jag tillåter mig att vara löjligt glad över min vecka :-).
Jag mår också mycket bättre idag, bara trött, ingen yrsel och vingel, har inte behövt att kolla flaskorna ifall jag druckit i sömnen för att jag känner mig full.
Ja, jag mår nästan bra!!

Hoppas att ni övriga i 2021-gänget är med mig fortfarande!

Dag 8 börjar fint, jag är nykter :-)

Vi klarade en vecka! Heja oss! Och en vecka till ska vi klara ? nu håller vi i denna känslan av tacksamhet och stolthet så vi håller hela helgen ?

Jag tyckte dom första dagarna var svårast..Sen när man klarat av, och hittat sitt sätt att distrahera, och även belöna sig själv, gick det lättare..Glöm inte små belöningar till er själva..Lite godis, goda bär, eller lite hämtmat. Andra på Forumet belönade sig med något snyggt klädesplagg, eller annat..Går ju fint att beställa på nätet..Det finns massor av god dryck också, som inte förstör hjärnan, kroppen, eller våra relationer..Fryst mango ? tycker jag är friskt och fräscht..En stund i taget, Kram..???

Jag håller med miss lyckad. Var stolta och glada för dagarna ni har klarat, och unna er något som ni vill ha, bara det inte innefattar alkohol såklart.

2021 gänget ser starkt ut!

Kram ?

En vecka, bra jobbat! Fanfarer och belöningar- om det är svindyr kombucha, nya vinterskor eller pengar in på sparkonto spelar ingen roll, men uppmärksamma alla små och stora framgångar- blicken fram! Kram på er!

Anonym26613

Vi gjorde det ????❤
(Nu ska vi ta en vit helg!!)

Citrus

Så starkt av dig! Nu kämpar vi över helgen också! ???

Det går ju inte!
Att lämna detta härliga gäng.
I helgen blir det fest - med film, godis, saft, ramlösa, te, promenader, träning, podd, vila ... ja, jag kommer inte ihåg allt vad ni tycker om och behöver för att må bra. Vi kör helt enkelt en helg med "extra allt" för att säkerställa att ingen tappar sugen.

Kram till er alla!

Oj, vad jag är trött!
Det är tydligt att jag fortfarande är långt ifrån återställd. Orkar bara en bråkdel av vad jag brukar.
Ska iväg ut strax, har tagit på mig en grej som inte går att avboka för att inte riskera att dricka en fredagskväll.
Tänker nu att det var onödigt, jag är ju inte ett dugg sugen att dricka och har inte varit på hela dagen. Jag vill bara sova.
Men, nej, det var inte onödigt. Hängslen och livrem är det som gäller och kommer att gälla ett bra tag framöver.
Bara att ge sig iväg.
Kommer att stupa i säng sedan. Alla eventuella förslag på sängfösare kommer att mötas med ett trött skratt: Är du inte klok?

Nykter dag 8 :-)

Jag var så frusen när jag kom hem igår kväll, var tvungen att få i mig något värmande och sövande.
-En stor mugg varm O´boy! :-)
Den perfekta sängfösaren! Jag blev varm och kunde somna så skönt.
Tänker att mamma hade fel som sa att O´boy är onyttigt. Det är ju tvärtom det nyttiga alternativet (iaf i vissa lägen)!! Dessutom barnsligt gott :-P

Startar alltså dag 9.
Lördag idag, jag mår bra men känner mig fortfarande långt ifrån utsövd, för att inte säga jättetrött. Ja, jag börjar bli tjatig med min trötthet, men måste ha minnesanteckningar att gå tillbaka och läsa den dagen jag är pigg och får för mig att "jag har inga problem, jag kan dricka lite vin". Jo pyttsan.
Har uteaktiviteter inplanerade både nu tidigt på morgonen och i eftermiddag. S ville väl vara omtänksam och förutseende när hon planerade detta. Motion och friskluft i massor så att jag ska bli trött till i kväll och inte ge A utrymme att ta till ursäkten "behöver vin för att sova"...
Öh, gäsp.. Jag menar: Så bra!!!

Nykter - allt gott!

Bra jobbar Sofi! Och långt ifrån utsövd??? Kl var ju bara 05:47 ?? Sov lite till du.

Skämt åsido. Det är skillnad på trött och trött, tänker jag så tycker absolut att du ska kolla upp dina värden även om du blir lite piggare snart. Finns blodprover att köpa på nätet om man inte vill gå till VC.
Alkohol är en väldigt ”smutsig” drog som påverkar på så många andra sätt i hela kroppen och den har ju positiva effekter på vissa sjukdomar också, så det är lite svårt att identifiera exakt vad man får för effekt tror jag. Långsiktigt ohållbar för psykisk hälsa i alla fall, det är mina erfarenheter, för fytusan vad dåligt jag har mått om det blivit några dagar i streck. Jag har ju experimenterat med den där drogen några år nu, med av och på. Just nu känner jag att det är så skönt att slippa medicinera med den. (Inget annat heller förövrigt). Så kör på lite till du också.

Visst brukar man är säga att det tar 8 veckor att ändra en vana. Tänker att dina alternativ låter rätt utmattande. Du är trött, du kanske behöver vila. Samtidigt så förstår jag att du kanske måste ha en plan. Första gången jag slutade ersatte jag med alkoholfritt. Jag till och med smygdrack alkoholfritt så inte sambon skulle se hur mycket jag drack vid nåt tillfälle. Jag ändrade inte vanan, bara effekten. Så om du har för vana att sätta dig och koppla av med vin, finns alkoholfritt alternativ. Man vänjer sig vid smaken (även om det fortfarande finns röda som smakar gammal raggsocka). Oboy funkar ju såklart också. Och vissa är ju rädda att a-fritt triggar. Och som brasklapp kan jag väl slänga in att det bara var att byta tillbaka till alkoholhaltigt igen sen. Men det funkade bra en viktig period så jag ångrar det inte.

Jag tänker bara att du inte kan flänga omkring som ett torrt skinn bara för att du ska hindra dig från att dricka. Det blir nog i och för sig lättare att avstå med tiden kanske, så du kanske snart får lite lugn i din nykterhet. Men du verkar vara lite dålig på att vila och jag känner igen det. Jag kämpar fortfarande med fokus, lugn, träning och vila i lagom doser. För att inte tala om att hitta ”kulet”. Har en underbar tonårsdotter som skrattar så gott ibland när vi ser på film. Det är musik i mina öron. Hon kan vara här och nu. Jag försöker hitta tillbaka dit och det blir lättare nu när hjärnan och kroppen funkar bättre både av mineraltillskott och alkoholfrihet. Hoppas du också snart är där.

Ha en fin lördag!

Anonym26613

Jag har aldrig varit utvilad 5:45 ? Inte ens om något roligt skulle hända. Blev en gång nästan försenad från semesterresa då jag inte ville lämna sängen ?

Får du tillräckligt många timmar sömn? Jag behöver 8,5h. Vissa jag känner behöver 6-7h. Jag har också en klocka som mäter allt när jag sover, och skillnaden är ENORM jämfört med 9 dagar sedan. ??

Ha en härlig utedag ❤?
Idag är vi nyktra! ????

Citrus

När jag läste rubriken hoppade jag till! Tur det bara var oboy ??

Ha en riktigt fin dag! ?

Vi får hoppas sömnen ordnar sig. Kanske blir det bättre redan i natt. Det tycker jag är tacksamt med denna resa att det kan ändras så fort från det värre till det bättre. Det ger en hopp och styrka att hålla ut bara liiite längre. Ut i det friska låter skönt. Jag ska också ta på mig (massor!!) och gå ut och gå. Kanske kan jag dra med mig barnen med ?

Full fart i fyra timmar på morgonen, så trött att jag kände mig yr och mådde illa, påklistrat "leende" -"jag mår fint". Nu har jag lyckats sova nästan två timmar (!!). Dags att ge sig ut snart igen....

Sisyfos, Mary: Ja, jag är morgonpigg, men jag har också svåra sömnproblem. Har haft det hela livet och tror att det är en stor orsak till att jag funnit alkohol så fantastiskt.
Uppe tidigt har också med mitt extrema behov av rutiner att göra. Upplever totalt kaos resten av dagen om jag inte får min morgonrutin som tar typ två timmar...
Fara runt som ett torrt skinn... Mmm, sant, jag har alltid för mycket på gång, kan inte bromsa eller ens pausa.
Förra året insåg jag att jag är HSP, högkänslig alltså, efter tips här på forumet att kolla upp. Utan tvekan har jag medicinerat det med alkohol.
Men ibland undrar jag om jag inte har "en släng av" autism och ADHD också. Jag hoppas verkligen inte att någon med en riktig diagnos tar illa upp när jag säger så! Det är diagnoser som kan vara mycket svåra att leva med och jag menar inte att förminska! Man ska heller inte självdiagnostisera.
Det jag menar är att på en skala från 0-10 så har jag nog vissa personlighetsdrag som hamnar ganska nära, om ni fattar?
Ni anar inte hur jag "hållit på" med "allt" 2020...

Nu fick jag nästan lust att skriva min "Life story" för att få se den lite utifrån. Jag får det ibland. Men är rädd att bli identifierad...

Citrus: Sorry! Fast det roar mig lite att du gick på den ;-) ;-)

Vinare: Ja, sömnen ordnar sig. Det är ju det som är mitt delmål 1. Normal sömn. Förra gången tog det 70 dagar....

Hinner tyvärr inte skriva mer nu.
Ikväll kommer gubben så då kommer jag nog inte åt.

Så beslutet får komma nu:
Nykter idag :-)

Dag 10.
Lördagsmiddag igår, bubbelvatten i glaset. Gick lätt att säga nej till vin även om gubben knorrade lite över att "det är tråkigt att dricka vin själv".
Jag sa det inte till honom naturligtvis, men vet ni vad? Jag har kommit fram till att det är helt och hållet hans problem!!
Förut har jag känt ett ansvar för att han inte ska tycka det är tråkigt. Det har fått mig att försöka och försöka igen - ett par glas på helgen kan jag ju ta, det är ju inte farligt. Nej det är det inte... såvida det inte alltid slutar med att jag dricker en hel flaska - varje dag, sju dagar i veckan... Jag tror inte heller på att jag blir ett roligare sällskap när jag dricker. Tvärtom. Jag blir ett roligare sällskap när jag mår bra :-).
Tänker att det verkligen har hjälpt mig att må som en sunkig disktrasa de senaste dagarna. A vågar inte ens visa sig, än mindre locka med ett glas.

Läser mitt inlägg från igår em. Så tydligt att jag var stressad när jag skrev det. "Vill/måste skriva svar och ffa skriva ner mitt beslut att inte dricka under dagen, jag hinner nog även om jag borde åka..."
Sååå jag i ett nötskal. Alltid stressad, alltid på väg någon annanstans, borde alltid göra något annat än vad jag just håller på med.
Alltid en kamp emot den jag är/hur jag funkar.
Jag är inte som alla andra. Nej, VEM är som alla andra??

Dags att prova nytt!
Det är ju enda möjligheten om jag vill få ett annat resultat, om jag inte återigen vill landa i att "det går inte, jag kan inte hantera mig själv nykter, bättre om jag får dricka lite avkoppling "emellanåt"".

Jag är okej som jag är.
Obehagligt ovan mening. 45 år gammal och jag har nog aldrig sagt eller ens tänkt de orden.
Det som upprepas ofta blir till slut en sanning.

Här och nu.
Jag har letat upp Närvaropodden. Ska varva mitt lyssnande på Alkispodden med Närvaropodden. Tror att den kan ge mig en del verktyg, vet ju inte, men värt att prova. Fördel också att "Närvaro" inte känns lika laddat som "Alkis", jag kan alltså lyssna även vid tillfällen när jag inte är helt ensam utan riskerar att "bli avslöjad". Det är bra!

Tar första steget mot mitt mål att lära mig nya sätt att hantera livet så att jag kan må långsiktigt bra.

Nykter. Allt gott!