MissRiskdrinker

Ny här och har varit inne och läst några dagar men tänkte nu skriva mitt första inlägg . Har under en längre period , nästan ett år , överkonsumerat vin

Jag har Alltid fått höra att jag kan dricka stora mängder och endå verka typ nykter, och vid andra fåtal tillfällen så har det slått till hårt efter bara 2 glas vin. .

Senaste tiden mer av det sistnämnda med blackout som följd (återkommer till det senare ) Tidigare drack jag mest vid sociala sammankomster och kunde dricka något glas för mkt en lördagkväll hemma och somna tidigt men har senaste halvåret haft vinet för att varva ner och kunna somna (som jag förstått är vanligt när jag läser i trådarna )

Min bakgrund är rätt brokig, om man kan uttrycka det så, PTSD diagnos sen några år tillbaka och kan fortfarande kraftigt påverkas av trauma triggers trots att jag gått i kbt och ätit antidepressiva.

Senaste året var väl det som tagit knäcken på mig som gjort att jag ju definitivt hamnat i riskkonsumtion .

2020 har jag : gått igenom min tredje vårdnadstvist med ett våldsamt ex , blivit ekonomiskt barskrapad pga det och fått en större skuld hos kronofogden, fått operera mig för cysta i magen , sjukskrivning som gav ytterligare förlorad inkomst. Detta kombinerat gav otrolig Ångest .. antideppen slutade fungera , sjukskriva sig var inte på tapeten pga ekonomin ...

Även om jag återigen vann vårdnadstvisten så blev det för mycket på en gång . Jag kraschade totalt inombords när anspänningarna släppte . Började dricka av andra anledningar än tidigare .

När jag var stressad , hade ångest , för att varva ned... Nått glas mitt i veckan blev 2 - 3 glas nån kväll i veckan , och nu senaste 2 månaderna även avslutat arbetsdagen (vid 3 tillfällen)lite tidigare för att hälla upp ett glas vin för att ”varva ner ” innan familjen kom hem .

Allt för att inte krascha , kunna fortsätta jobba , hålla mig uppe .. levt på nån autopilot ”det ordnar sig snart .. en dag i taget ” ... andas in ...andas ut..

Ska via Företagshälsan få hjälp nu externt med utredning och en handlingsplan framåt , då det uppdagats att jag druckit på arbetstid .. någon med erfarenhet ? Jag är skrämd men endå nyfiken och lättad... konstig känsla ..

Blackouts undrar jag över , överallt jag läser står det att man får högre tolerans och krävs mer alkohol , men jag har gått från att dricka ganska stora mängder förr (en flaska var inga problem en fest kväll utan minnesluckor) men nu har jag fått blackouts av 3 glas vin (påverkad men talför ) men vaknar och minns inte att jag gått och lagt mig eller vad jag pratat om eller gjort .. luckor på 2-3 h .. sjukt obehagligt !

Har i övrigt en sjukt stöttande sambo som är glad att jag ska få hjälp via jobb och att jag har ett stöd där också ...

Men känner mig svår identifierad som ”alkoholist ” som HR chefen uttryckte det . Har konsumerat på ett sätt som absolut påverkat mig och min närmsta omgivning negativt , och mängden 9 glas i veckan har jag troligtvis överskridit (brukar väl ha gått åt en box på vecka sammanlagt ca) Aldrig kännts som ett beroende att dricka - riskkonsumtion absolut - , mer som en flyktlösning till att inte känna efter och att kunna koppla av , aldrig känt att jag måste ta en återställare eller dricka varje dag . Inga mängder blir det per tillfälle heller . Somnat ofta efter 2 glas, och vid ångestladdade kvällar pratat telefon och druckit kanske 5 som Max . Är det vanligt att man känner så ?

Inte druckit på en vecka nu , och ingen abstinens eller så alls , däremot ett sug på en lösning som får mig att varva ner på egen hand .... för det verkar min kropp inte kunna (har ju fortfarande kaos på ett sätt runt mig med ekonomin , ptsdn m.m )

Förlåt för långt inlägg .
Men tack för bra forum - läst mkt här och vill ge en eloge till alla som kämpar på där ute !
Kram på er alla !

Hej och välkommen. Det låter som du haft det tufft. Ja det är sådär det kan se ut. Det är ju verkligen en hjälp att slappna av alkoholen.... i början. Sen när man druckit ett tag blir man beroende. När det inträffar är omöjligt att svara på. Men det verkar som du iallafall funderat på din konsumtion och ska få hjälp därefter. Jättebra ju, välkommen hit oxå. Läs och skriv härinne så hjälps vi åt under vägens gång. Lycka till. Jullan

Himla tufft du har och har haft det. Inte konstigt att alkoholen kommit in i livet som en falsk hjälp. Det finns fler här som blivit "påkomna" av arbetsgivare och fått hjälp därifrån. Tänker bl.a. på Strulan65 men det finns många fler. Jag har inte läst om någon som inte varit nöjd med den hjälp de fått genom arbetsgivaren, tvärtom! Ett råd är att inte lägga fokus på vad du är, om du är alkoholist eller inte. Det finns just nu ett problem med alkohol som du behöver arbeta med. Det räcker för nu. Resten kommer efter hand. Detta kommer att gå bra.

Kram!

MissRiskdrinker

Blir glad av ditt svar Charlie70 , verkar som den hjälpen jag ska få blir bra utifrån ditt svar blir jag hoppfull om det . :)

MissRiskdrinker

Ja visst är det så , är tacksam att jag nu varit utan vinet en vecka utan bekymmer alls , tar längre tid att somna på kvällen och nu när det var fredag så visst tänkte jag tanken att ”oh det vore gott med ett glas rött och sätta sig i soffan och starta en film ” Men kunde slå bort tanken fort och tog mig ett glas cola. Chefen på jobb har varit rätt tydlig också med att han erfarenheter sedan tidigare så för mig är det verkligen noll alkohol , sk återfall kommer inte tolereras och säger jag orden ”en vit period ” så får hen nog utbrott . Det är pannben som gäller här och total nykterhet, själv känner jag väl att det går lite emot ”en dag i taget ” approachen men just nu känner jag mig rätt okej. Stor kram

Välkommen hit och bra jobbat med en vecka!

Har tänkt mycket på det där nu vad man hela tiden har förknippat alkohol med för känslor.
Gott med ett glas rött och sätta sig i soffan - avkoppling, nedvarvning, vila. Det funkar bra utan alkohol. Men man kanske måste vara tydligare med sig själv att det är det man ska göra.
Tänker att dina nya erfarenheter av hur alkoholen påverkar mycket väl kan ha påverkats av hur din kropp mår i övrigt. Du har opererat dig. Du har druckit en längre period... Många saker påverkar effekten. jag tror det blir bra att du får hjälp nu. Du har inte hunnit så långt ut i träsket ändå. Lycka till!