Minns inte när det var jag skrev här.... Men har gått lite hit och dit. Ätit antabus o vart nykter i några månader, sedan har jag önskat vara som ”normala människor” och kunna koppla av o njuta av lite vin. Men....det går ju inte. Jag dricker förstås inte ETT glas, utan tömmer boxen i ensamhet på tre dar...

Jag skäms och känner mig så trött på mig själv. Tänk om grannar eller vänner såg mig när jag trixar o smusslar med mina kartonger o flaskor?! Skäms så fruktansvärt. Utåt sett har jag ett välfungerande liv och är framgångsrik på jobbet. (Även om jag vissa dagar är bakis och därmed har bristande skärpa, minne och förmodligen också omdöme....)

Jag gör min kropp o knopp så illa. Inte blir jag snyggare och smartare av det här! Det naturliga åldrandet räcker ju liksom.
Är 46 år och håller på att skilja migefter 25 år tillsammans. Oändligt tungt. Olidligt slita upp barnen från sitt barndomshem. Kan väl inte säga att jag dricker vare sig mer eller mindre pga detta. Det spelar ju egentligen ingen roll hur omständigheterna ser ut, jag hittar alltid skäl att drick. För att fira, slappna av, glömma, trösta eller ha kul!
Funkar ju en stund.... men ångesten på natten och dagen efter.....är så Trött på den....

Har tidigare tränat mycket vilket gett mig kickarna jag mår bra av. Pga skada sedan 2 år har jag dock fått ändra träning och det ger inte riktigt samma effekt. Men nu är det som det är.

Nu bestämmer jag mig. Idag fredag 12 mars påbörjar jag mitt vita liv.

Anonym26613

Välkommen tillbaka ???

Jag är själv nyseparerad. Igen ska man tillägga. Och kan intyga att nykterheten är det som hjälpt mig genom det hela. Inte bara för att jag sover, ser bättre ut, har mindre ångest och oro, men även för att jag riktat uppmärksamheten på mig själv. Första gången på länge tänker jag på mig själv. Och nykterhet är en present jag ger mig ❤? Låter smörigt, men så är det.

Välkommen in till värmen ???❤???

Anonym26613

Du kan läsa om min resa på "Nytt år, samma problem ". Jag har slutat flera gånger men alltid trillat dit. Men den här gången känner jag mig beslutsam och stark. Med hjälp av forumet ska jag sikta på ett nytt liv ???

Jag klarar inte detta. Dricker varje dag. Mår skit. Sköter mig hyfsat utåt. Barnen kommer i morgon då får det va slut. Men jag mår ju inte bra.
Orkar inte mer. Måste få en nystart.
Någon som har tips på hälsohem el dyl??

Anonym26613

Vet inga hälsohem. Kanske kan du prova på att ringa hjälplinjen på 020-84 44 48 och fråga där anonymt vart du borde vända dig.

Jag kan varmt rekommendera nykterhet ?❤?

Du har insikt och motivation, det är bästa förutsättningarna att förändra. Kan det hjälpa att varje dag tänka på hur du vill må, ta beslut en dag i taget till en början? Och mycket av det negativa du beskriver blir värre av alkoholen efter vad jag förstår.. Du kan må så mycket bättre, ta hand om dig..