Anonym31513

Hej och tack för påhälsningen i min tråd!
Jag har haft en bra dag. Det verkar du också ha haft av ditt inlägg att döma. Härligt!
Samma för mig att den stora utmaningen kommer till helgen. Armkrok då definitivt!
Kram!

Luras inte av rubriken ?. Var så sugen på kolsyrad dricka så for på affären och handlade. Blev ett tiopack Cola Zero och en stor Ramlösa, drygt 70 kronor. Då tänkte jag ”Det var dyrt!”. Sen skrattade jag nästan lite åt mig själv och tänkte att det kan jag nog vara värd. En vinflaska för 70 kronor hade jag tyckt varit billig och den hade nog varit slut strax. Har fortfarande nio cola kvar och hela Ramlösan. Och choklad unnade jag mig också ?

Anonym26613

Här blev det också godis. Jag önskar att jag kunde stå emot lite grann, men jag är nog sockerberoende. ?
En sak åt gången ? nykter mars börjar vi med och sedan får vi ta ställning till godiset!
Kram
?????

Jag har upptäckt Loka Päron. Men jag tycker att det är dyrt och tungt att bära hem från affären. Men samtidigt kunde man köpa flera bib i veckan. Så jag känner igen mig i ditt resonemang ang vad A fått kosta.
Jag är van att dricka stora mängder framför tvn på kvällarna. Det gör jag fortfarande men nu är det te, vatten eller kolsyrat smaksatt vatten istället för A.

God morgon alla ?☀️

Igår frågade en av dom jag umgås i dessa pandemitider mig om vi skulle dricka vin på fredag. Vad svarar jag på det? Jag är ju liksom inte den som spottat i glaset. Funderar på att säga att jag ska träna tidigt på lördagmorgon och att jag gärna umgås men nyktert. Tror hon kommer tycka det är tråkigt om jag är nykter. Hmm. Hjälp mig ?

Idag ska jag vara nykter. Men är lite rädd för helgen.

Anonym26613

Så har jag tänkt varje gång. Men a-hjärnan ljuger! Ingen blir ledsen över att du försöker må bättre. De jag känner har enbart varit stolta över att jag lyckats. Det finns två tidigare vänner där det visade sig att det enda gemensamma vi hade var vinet. Vi umgås inte längre, men på Facebook ser jag hur de dricker allt oftare och ser slitna ut. Min kropp och själ klarar inte av det, så är det.

Några förslag på svar:
? Jag får ångest av alkohol och tänkte ta en paus (i mars)
? Jag sover så dåligt och behöver krafterna på lördag

I början fick jag faktiskt bara stanna hemma. Vågade inte riskera. Men nu är det helt naturligt att följa ut med vännerna och dricka A-fritt. Och det är så JÄKLA SKÖNT!!! ??❤

Du kommer inte att ångra dig att du testat ?❤

Råd i välmening; avstå om frestelsen känns stor. Svårt att hålla emot andra när man har fullt upp med att hålla emot sig själv. Den tiden när det är enkelt- den kommer men det tar lite tid!

Det där är svårt. Jag hade en sån plan, att träffas och dricka vin en kväll men jag sa att jag blivit dubbelbokad och föreslog en lunch istället. Kände det var en onödigt svår situation att utsätta sig för.
Nu har ju jag iofs viktminskningen att skylla på, att jag fokuserar på den. Men nykterheten känns lite skör och ovan än så länge så därför vill jag inte utsätta mig. Första veckan handlade jag bara på de tider bolaget var stängt för att inte riskera att gå in av gammal vana.

Att ha insikt om hur skör man är i sin nykterhet i början är verkligen värdefullt. Jag hade en lite knäpp föreställning om att jag skulle leva ”precis som vanligt” under mina tre nyktra månader. I efterhand tycker jag det var onödigt utmanande. Det var ju inte som vanligt utan ett jätteprojekt som jag behövde tid och energi för att klara! Jag tror det är jätteviktigt att se den första tiden kanske som en träningsperiod innan man ska göra ett svårt lopp eller nåt. Förberedelser och tid krävs. Heja er!

Ni är så kloka. Tack för input Mary, Se Klart och Edda.

Jag har bestämt mig för att inte utsätta mig för något där det serveras alkohol just nu. Jag kommer slingra mig ur såna tillfällen som dyker upp. Det är ju inte så många såna just nu iom Corona. Det känns bara onödigt att pröva sig första veckan.

Var jättehungrig efter jobbet. Åt fort och för mycket. När jag dricker vin tar vinet lite döden på hungern och jag har lättare att hålla vikten...

Ska försöka ta mig ut på en promenad.

Ha en fin kväll alla ?

För mig är det tvärtom när jag dricker. Jag blir oftast mycket mer hungrig både på kvällen innan jag lägger mig plus sugen på sämre matval både under tiden jag dricker och dagen efter. Till det ska ju läggas kalorierna från 1-2 flaskor vin.
Har gått ner nästan 2 kg de här första två veckorna.

Hej och välkommen hit!
Jag var jättehungrig i början när jag slutade dricka, men det har rättat till sig. Tror hjärnan behöver lång tid att komma i balans. Äter godis på helgerna mer ön förut dock...

Kikar in ?. Har en fullspäckad dag idag. Mår bra just nu men vet att suget kan komma efter en sån dag. Hinner inte på SB och inget vin hemma, så det löser sig ändå.

Imorgon börjar min prövotid. Om jag känner mig själv rätt. Och det gör jag.

Förresten, hur länge satt hungern i Sattva?

Ha en fortsatt skön onsdag ??

Bra att du är medveten om att det blir tufft imorgon. Håll ut!
Tror hungern höll i sig nån månad. Nu är det som det brukade vara, men ändå inte. Förr drack jag oftast 1-2 (helger 4-5) glas på fastande mage medan jag fixade mat. Det dämpar ju hungern. Nu är jag mer äkta hungrig till maten, men så gott att äta hungrig och vara fokuserad på maten! På något sätt äter jag inte mer ändå. Har gått ner ett par kg till o med.

Jag åt mer av allt efter första månaden då jag körde en svår diet (ja du hör ju hur osmart). Åt godis varje kväll men tror det också berodde på covid och allmänt lamslagen.
Nu äter jag godis på helgerna! Sen äter jag glass rätt ofta glass på kvällen men det lever jag med.
Jämfört med när jag slutade dricka har jag gått ner kanske 7-8 kilo.
Men det har verk-li-gen inte varit fokus det första året! Ät! Undvik onödigt dåligt humör och därmed sug av hunger. Det nyktra livet är långt= obs menat positivt! ?

Lite speedad efter fullspäckat schema idag. Hade fungerat fint att ”plocka ner” mig med vin. Trött? Går fint att speeda upp mig med vin också. Har nog mest druckit på trötthet, första glasen gör mig pigg. Glas 1-2-3. Glas 4-5-6 gör mig trött. Undra hur länge det tar att programmera om signalsubstanserna så en inte längtar efter flykten längre. Vore spännande att få känna och se.

Håller med dig Futurista! Det ÄR spännande att se vad som händer i kropp och huvud allteftersom de nyktra dagarna blir fler.
Jag är på dag 18 idag och märker många positiva saker redan. Mindre trött trots att jag sover mindre, viktminskning mm.
Ha nu en riktigt bra dag!

Anonym26613

Oh så glad jag blir av er inställning!! Det här är spännande!! Hela resan ska göras med nyfikenhet och glädje. Så klart är det jobbigt ibland, men även en dålig dag lär oss något.

Ser bra ut för er Futurista och Edda! Redan fjärde dagen i mars! Bra jobbat ????

God morgon!

Ja, visst är det spännande Edda och Mary. Undra om det finns en Futurista 2.0 där i framtiden? Vi får se. Första veckan nu ?

Nu börjar det vankas helg. Jag känner mig oförskämt osugen just nu. Men klockan sju på morgon har jag aldrig druckit vin ??

Har bokat in en grej ikväll som absolut sker nykter. Så det blir nog bra.

Ha en fin torsdag ?