Vår filosofi när det gäller att driva Alkoholhjälpen handlar om att vara oberoende och själva ha kontroll över hur systemet fungerar och er data hanteras. Det innebär att det mesta av de saker som du möter här som användare är byggt av oss rådgivare från grunden.

Efter många år med tusentals av användare och en handfull olika vetenskaplig studier så var systemet för innehållshantering rörigt och långsamt. Vi har justera och lappat och lagat efter hand.

Nu har vi rensat bort allt gammalt och börjat på nytt. Det enda vi tar med oss är ni användare, forumdiskussionerna och frågor som ni som användare skrivit enskilt till oss.

Vi kommer inom kort att starta självhjälpsprogrammet på nytt och presentera uppdaterad fakta kring alkohol.

Hej! Hoppas ni får bort alla frågetecken från våra inlägg. Ser konstigt ut.. Det tar lite tid att lära sig nya funktioner, och att använda Forumet på rätt sätt. Förhoppningsvis fortsätter Forumet att vara lika fint och lärorikt som tidigare..❤️

@miss lyckad skrev:"Hoppas ni får bort alla frågetecken från våra inlägg" Tack för feedback kring detta.
Tyvärr är det vissa emojis från adroid som inte fungerar på mac/apple. Om du provar och tittar på en annan enhet, så ser det ut som det ska. Det innebär tyvärr att den som skriver själv inte ser att det blir frågetecken i ruta för andra användare. Vi kommer undersöka om det finns sätt att hantera detta på. Det kommer nog att dröja lite, eftersom det är andra saker som behöver komma på plats först.

Jag vill tacka alla användare för att ni så här långt har valt fina och anonyma avatarer. Det går enkelt när vi bara kan godkänna alla utan problem!

Den här veckan kommer vi att starta programmet igen. För er som inte är anmälda sedan tidigare så går det att göra nu under menyn Stöd > Alkoholprogrammet

Första delen i programmet kommer starta innan helgen.

Kul att se att det sker löpande utveckling och bara bra att ni jobbar agilt och inte sitter och öser in massa timmar för en grandios avtäckning. Helt rätt och hoppas alla användare förstår att en webbplats/tjänst är levande och konstant utvecklande.

Ska sätta mig in lite mer och hoppas kunna bidra med feedback då jag är ny och just kom in på denna tråd. Men en första kommentar är verkligen jobba mobile first, men vet av egen erfarenhet att det kan vara lätt att glömma då man jobbar på/i desktop. Vänd helt enkelt på det, formge för mobil och anpassa för desktop.

Tack @Dwight Schrute! Vi håller verkligen med om tanken om "mobile first". Det finns delar i forum modulen i drupal som vi använder som står på vår att göra lista att anpassa. Om du ser andra saker som behöver anpassas för att funka mobilt så får du gärna skicka en kommentar här.

Hej Magnus!
Vad är det som styr vilka man ser som inloggade? Ibland ser jag mitt eget nick men inte alltid. Ibland är det väldigt få inloggade, (som nu två stycken) och ibland jättemånga...
Är det faktiska siffror eller vad ska man tro?
Hälsningar 🤗💚
FinaLisa

@FinaLisa skrev:"Vad är det som styr vilka man ser som inloggade?"
Det är vilka personer som har besökt någon sida på Alkoholhjälpen under de senaste 15 minuterna. Eftersom det kan ta ganska lång tid att läsa och/eller skriva i forumet så kan det vara så att en person som är inne inte syns innan den besöker en ny sida.

Hej. 🙂
Jag saknar "gilla-funktionen" samt att kunna se de senaste inläggena oberoende vilket forum de tillhör.

Kanske jag missat de funktionerna, att de dock ändå finns? 🤨

Tack för att alkoholhjälpen finns. Bland annat har jag som anhörig fått mycket stöd samt fått förståelse mera på djupet gällande beroende. 🌹

Li-Lo

Hej Tröttiz

Vi håller på att testa lite olika grejer på sidan just nu. Ett lås betyder oftast att tråden är låst för vidare kommentarer. På trådstartarens begäran eller för att vi i admi tagit ett sådant beslut. Eller som nu... vi testar. Tack för nyfikenhet och tålamod!

Vänligen Li-Lo

Hej, som ny är dessa olika forum lite svåra att veta vilken man ska skriva i - de går lite i varandra.
Det märks även en som svarade på mitt inlägg och trott att de är på måttligt drickande.
Det Jag saknar är någon ”like”för de man skrivit. Jag som ny la en stor tid/ känslor på de jag skrev. Det vore roligt att veta om någon har läst de jag skrev.
Senaste inlägget borde oxå vara en egen kolumn oavsett vilket forum man valt.

@Magnus @Magnus

@Sländan Välkommen till oss! Förstår att det kan ta ett tag att förstå hur sidan och forumet fungerar, och vi är jättetacksamma för dina synpunkter. Vi har bara för några veckor sedan gjort en stor uppdatering av sidan, och en av de funktioner som fanns förut som inte lyckades följa med var just vår like-funktion. Vi jobbar på att hitta en ny lösning på det eftersom du och många andra användare uttrycker att det skulle vara hjälpsamt.

Vad gäller din andra fråga får du gärna beskriva lite mer. Är det någon funktion som du saknar och skulle vilja att det lades till, eller är det något du ser på vissa delar av forumet som du skulle vilja ha på fler ställen?

@Mother På startsidan har du ett sökfält längst upp i högra hörnet! Där kan du välja att söka på "Innehåll" (trådar, kommentarer etc.) eller "Användare". Prova där, och om du inte hittar rätt skriv direkt till oss under fliken Stöd -> Fråga oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Med hopp om en fin torsdag,
Kristoffer

@Sländan skrev:"svåra att veta vilken man ska skriva i - de går lite i varandra"
Ja, så är det tyvärr. Det är inte supernoga vilket du väljer och det går att flytta diskussionen i efterhand. Underforumen om alkoholfrihet och måttlighet är nya utifrån förslag från användare. Vi får utvärdera hur det fungerar med den uppdelningen.

Angående ♡ eller gilla symbol, så arbetar vi på ett sätt att få in det igen.