Mitt mål är att dricka lagom. Och inte dricka ensam på vardagskvällar. Min värsta trigger är stress. Stress pga jobbet, stress pga jobbigt ex, stress pga krav på mig själv.
Nu har jag loggat mitt drickande i 300 dagar, jag har varit alkoholfri endast 2 dagar per vecka i snitt. Skulle vilja att det var tvärtom. I snitt blir det ca 3 glas vin de kvällar jag dricker. Dricker aldrig på dagen, har inget sug då. Det är kvällarna efter en stressig dag som är min svaga punkt. Jag är sällan bakis, mest trött. Men jag är orolig för min hälsa, jag vill vara frisk, jag vill gå ner i vikt, jag vill inte ha ont i lederna.
När jag nu försöker formulera ett mål så vet jag inte vad jag ska skriva. Jag vill inte sätta ett mål som jag inte kommer att klara. Jag vill skriva hur det är, inte hur det borde vara.
Vi får se vad det leder till.
Mer självinsikt förhoppningsvis.

@knickan välkommen hit! Jag är imponerad av att du loggat ditt drickande i 300 dagar. Det känns som du har varit inne i en tankeprocess länge redan.
Du säger att du skulle vilja vända på statistiken, så 5 vita kvällar istället för 2 i veckan. Vad hindrar dig från att avstå 3 dagar till i veckan?

Tack för svar och fråga @Fröken H
Nej, inget hindrar mig mer än mig själv. Jag har hittat en bra meditationspodd som jag ska använda som avslappning i stället för vin på vardagskvällarna.

Det blev som jag trodde igår kväll, min man lagade sen supé och hade hällt upp vin till oss båda. Jag drack två glas. Jag hade kunnat avstå. Men eftersom jag inte har pratat med honom än om att jag vill dricka mindre så gjorde han som vanligt. Förutsatte att jag ville ha. Jag ska prata med honom om det. Ska bara ladda. När jag säger det högt blir det verkligt.

@knickan Så bra att du startade en egen tråd💪🏻 Bra att du inte drack mer än två glas 👍🏻Och superstrongt att du har loggat i 300 dagar.

Heja heja dig🙌🏼

Vi hörs imorgon🥰

Anonym26613

@knickan skrev:"När jag säger det högt blir det verkligt"

Så är det verkligen 💚🙏 Därför började jag prata om det några dagar innan jag bestämde mig. Och har pratat om det sedan dess.

Kan rekommendera Sattvas första tråd "Aldrig för sent" . Hon närmar sitt valda datum och bestämmer sig bara. Tror det är en bra strategi.

Lycka till med förändringen ❤🙏💚

Tack för pepp @Varafrisk Jag är inte så snabb i beslut. Men kände igår att det inte var svårt att låta bli det tredje glaset. Ikväll är det ju fredag på riktigt så ikväll blev det två glas vin, ett till maten och ett efter. Och jag dricker långsamt, försöker vara medveten, inte hälla i mig . Och det får räcka för ikväll. Det är faktiskt ett framsteg att känna att det är lagom, att det räcker. Att jag inte vill bli berusad, att jag vill vakna pigg imorgon. Det känns bra. Det är så jag vill ha det.

Rannsakning: så bra det kändes efter 2 glas, och det kändes alldeles tillräckligt då. Ändå, när kvällen led mot sitt slut kändes det ändå ”inte så farligt” att hälla upp ytterligare ett glas. Summa summarum: 3 totalt. Och vitsen med att inte dölja det är ju att få koll på hur jag funkar.
Ambitionen är Max tre de dagar jag dricker. Men fler dagar jag inte dricker.

Anonym26613

Bra med ärlighet 🙏❤

En tanke slår mig när jag läser din tråd. Hoppas du inte tar illa vid. Men trots att du räknar och gör regler så verkar det inte som att det är du som bestämmer. Att alkoholen/beroendet lever sitt liv och du liksom "Hoppas på det bästa " Har jag fel? Det är ju jättesvårt att tolka rätt genom bara text.

💚🌸💚🌸💚

Du har nog rätt @Miss Mary Poppins
Det är väl det som blir tydligt för mig när jag dokumenterar. Jag vill att det ska vara lätt att avstå, att bestämma, men det är det inte. Jag måste inse det. Att det inte är lätt.

@knickan Det finns några här som hittat ett sätt att dricka kontrollerat om jag tolkat det rätt. Pianisten är en av dem, en annan Vinäger.
Mitt egna vittnesmål är att det funkar ett tag, sedan är det samma visa igen. För mig blev enda vägen efter många års kamp att sluta helt.

Och sen kommer han med dessert, glass. Och ett litet glas sherry. Jag tar en pyttesmutt, och säger sen att jag inte tyckte den passade till glass. Det gjorde den inte, den var för torr. Men jag hade kunnat dricka den om det nu inte var så att jag hade bestämt mig för att inte dricka på vardagar. Så, det kändes lättare att låta bli den här gången.

Och sen kommer han med dessert, glass. Och ett litet glas sherry. Jag tar en pyttesmutt, och säger sen att jag inte tyckte den passade till glass. Det gjorde den inte, den var för torr. Men jag hade kunnat dricka den om det nu inte var så att jag hade bestämt mig för att inte dricka på vardagar. Så, det kändes lättare att låta bli den här gången.