@Charlie70 skrev:" Ingen känsla av extraslag eller att hjärtat sitter utanpå kroppen som det kunde bli i bland förr. "

Just ja...

stora nackdelen för mig var nog att jag dök in i en utbrändhets-liknande situation/deppighet edyl. Det var som jag skrivit flera ggr, nog nödvändigt få uppleva denna vår. Men inte en gång till....

Kram!

Usch vad tufft du har haft det 😞 Lider verkligen med dig. Skönt ändå att du tycker att du är på väg ut på andra sidan, och att du jobbar med att ta din plats i tillvaron. Du kommer att gå stärkt ur detta. Nykter och snusfri. Att tvingas konfrontera alla negativa känslor utan att kunna fly från dem med hjälp av alkoholen är verkligen tufft. Acceptans. Allt som har hänt har hänt. Allt blir som det blir och går som det går. Och jag är okej precis som jag är. Jag är mer än okej, jag är bra. Du är bra ❤️

Kram 🐘

Ja, jag tänkte kanske inte jag skulle ha en lång period när jag mådde som jag gjort i vintras. Känns väl inte som något att "stå efter". Dock kanske det varit nödvändigt, att bottna..

det är bättre nu, har blivit bättre sakta sakta under ett antal veckor.

det märks säkert mer irl hos de jag umgås med :)

@Vjlo Jag tror dessa "livets djupdykningar" verkligen fyller sin funktion. Vi blir bättre människor helt enkelt. För oss själva men även för vår omgivning. Och vi kommer alltid igen. Även om livet kan te sig något mörkt så finns ljuset där.

Kram!

Jag tror ni har rätt, sådana perioder ger allvar och skärpa åt framtiden. Man inser vad som kunnat gå förlorat. Får en ny chans, trots allt :-)

Det är en lätt period nu, det är äntligen sommar igen. En nykter sommar ☺️

@Charlie70 Precis!
Och nyss kom regnet, så välbehövligt och bra. Det blir lite längre tid inne o i sängen i dag :)

Känns bra att kommit vidare bort från efterdyningarna med nikotinet. Jag har själv haft en säsongavslutning med min coach jag fick på jobbet. Vi båda konstaterade (nåväl - hon fick mig att se, och mest bekräftade) att det nog hänt mycket under våren med mig. Hon har inte sett alla delar av mig, utan där har jag ju mest delat saker jag måste få ordning på med jobbet, och lite privat. Men även där har det gått sjumilakliv visar det sig. Mycket ärligare, tydligare och rakare. Flera kliv kvar att ta.

Njut av dagen & Helgen!

Snart dags för mig att fira ett år (förutom diket jag besökte i januari/februari), det är ett halvt firande med andra ord. Men med tanke på att det hänt så otroligt mycket bra saker i mitt liv så må det väl vara hänt tänker jag. Behöver inte köra ner i diket igen.

I morse fick jag för mig att börja småjogga igen... så jag dog på mig skor, mysiga kläder o tog en morgonpromenad som blev en kort joggingtur i ett närliggande skogsparti. Alltså.. det var bara en kilometer jag joggade, men får räcka för att vara första gången 😍☺️Nu ska det bli ca 3 ggr i veckan tänkte jag. Inget enormt mål, utan kunna jogga 5 km igen... innan.. sommaren är slut, eller någon gång under semestern. Oklart när, jag behöver få igång kroppen först...

@Vjlo minns inget om någon dikeskörning för din del... Vilken dag firar du ett år? Härligt med joggingturen. Promenader i all är men att få upp flåset och känna att hjärtat får jobba ordentligt är ändå något annat. Jag noterar 3 ggr i veckan. Låter som att du har ett bra upplägg för att nå 5 km i slutet av sommaren.

Kram!

@Vjlo Heja dig! Det låter som en precis lagom utmaning, som inte gör att du går sönder men som ändå kommer att ge dig en märkbar utveckling. Och 3 gg/vecka går att få till. Springa kan man dessutom göra överallt, när som helst, bara man har schyssta skor.

Nu blev jag sugen på att ge mig själv en fysisk utmaning, jag behöver verkligen ta mig upp ur sängen. Jag ligger inte i sängen hela tiden när jag är ledig, men mentalt ligger jag här och vilar, vilar, vilar. Så kan man inte leva sitt liv i längden. Jobba, vila, jobba, vila. Näpp, det är dags att få ordning på torpet igen.

Svackorna kommer att fortsätta komma förstås, men varje gång vi inte blandar ner alkohol i den mixen så är det verkligen en enorm seger!

Kram 🐘

Charlie70:
Jo... Jag smet iväg till bolaget ett par ggr i slutet på januari eller om det också var ngn gång i början av februari 😪Men det blev inga fler gånger efter det. 26 januari har jag noterat som en dålig dag i min dagbok.

För ett år sedan - den 19:e tog jag "tag i det" och bestämde mig att börja skriva här, men halkade igenom en gång, så fick börja om, den 25 juni :-) är dagen då jag på riktigt kom loss från vanan.

Så jag ska inte fira helår nu, utan mer vara nöjd över ett halvår till. *men*... kan inte låta bli känna att det ändå är ett år sedan jag drack "på riktigt" - alltså så där så det blev flera gånger i veckan o utan hopp om att det skulle kunna ta slut.

--
Att jogga.. det kanske jag inte borde slutat med i höstas när det blev kallt, men... nu börjar jag igen. För det är skönt o härligt kände jag nu när jag var ute en kortis.

Jag brukar vara ute o gå eller cykla en del, men jogga så man blir svettig är som en annan sak :)

Andrahalvlek:
Jag har definitivt blivit bättre på att titta på svackorna o kvällar när jag inte mår hundra, å tänka, ja just... men den här känslan kommer inte vara för evigt. Och jag behöver inte ... mig ur den (där ... är valfri flykt)

Ang. att vila sig ur trötthet o så... det går ju till en viss del, med betoning på viss. Någonstans på resan behövs aktivering också :-)

Ha en god o fin söndag alla!

Hej,
Här kommer en liten veckouppdatering.

Jag håller i min beslutsamhet att börja jogga igen. Har kört första veckan nu (3 ggr), det går märkbart lättare komma igång i år än i fjol (utan snus i blodomloppet???), men jag ska ändå ta det långsamt så leder och annat hinner vänja sig. Jag tänker inte på att det handlar om att jag (främst) ska få bort sluta-snus-vikt, även om det känns som en av sakerna som vore trevligt. Utan främst att få en påfyllnad av endorfiner och frisk luft :) Humöret går märkbart upp efter en stund i skogen. Att man aldrig tänker så innan...

I övrigt, inte mycket nytt... Humöret är fortsatt stabilare än i vintras - då det var hejdlöst stökigt med störd sömn, gråt o förtvivlan. Otroligt jobbig period. Sover bra mycket bättre fortfarande, och även bättre i humör.

Kram

Snart är det semester här! Ett år sen jag började skriva i tråden. Läser i min dagbok och ser hur kämpigt det var att hålla sig från att åka och köpa, men det gick välja bort även om det krävdes viljebeslut varje dag. Såklart händer det någon gång att fågeln kommer kvittrandes nu, men jag vill verkligen hålla mig borta från alkohol. Dikeskörningen i vintras (januari) får räcka som påminnelse hur lätt det är att börja igen och hur lite det gav.

Idag har jag börjat städa på min uteplats, väl sent kanske, men det har varit en kall vår och försommar, och min energi i år har varit lite låg (som ni nog ju vet), glädjen och humöret har dock kommit krypandes tillbaka så sakta. Att pynta upp balkongen med diverse förhoppningsvis lagom långlivade blommor var faktiskt ganska trevligt. Blir lite mer trivsamt sitta här då :)

I övrigt, så fortsätter jag med mina små joggingturer, tre gånger i veckan, just nu bara 3 km. men ska stega upp eftersom och om jag gör rätt denna höst - inte sluta för det blir kallt. Tror jag mår lite bättre av att bli svettig o ha mål i skogen. :)

Min semester börjar ju på fredag, och då blir det… inte så mycket paddelliv som i fjol, ja det ska bli några gånger, men tror jag kommer sikta mer på vara ute och cykla. Kanske t.o.m tälta i skogen 🏕?? Vore kul. Sen hoppas jag att under semestern att jag tar mig i kragen o prioriterar upp mina syskon (och syskonbarn) så jag träffar dem!

@Vjlo Grattis till ett år som nykter! 🥳🥳🥳 Jag börjar också min semester på fredag och det ska bli så skönt 😍

Jag väntar ivrigt på min SUP, men annars blir det cykla och naturen för min del också. Dock INTE tält, det är jag för bekväm för.

Skönt att lusten att göra återvänt till dig.

Kram 🐘

@andrahalvlek Tyvärr inte ett år helt nykter, än. Jag snubblade ju in till bolaget precis på halvårsstrecket, i slutet på jan / början på februari var det väl. Men likväl, 2 st halvårsetapper. Där dikeskörningen (som jag kallar den), mer är en läxa hur lätt det är att förstöra.

Ah, kul med en SUP, måste ju vara väldigt vingligt, nåväl, jag får följa dina försök lite

Solen skiner här. Jag läste en artikel om att det kanske är dags att byta jobb… fundera på det på semestern, typ… Får väl se om det är vad jag till slut måste inse. Ska ta mina tankar om det med mig ut i sommaren.

:)

Känner att det är dags ge en kort status ; jag är mitt i min semester, det har blivit lite mer bad, o socialt umgänge än tidigare år, vilket har varit behövligt. Jag håller mig nykter, vilket är en av förutsättningarna för saker ska gå åt rätt håll.

Allt gör inte det, men totalt sett är livet 2000% gånger bättre nu än för några år sedan. Så det är värt sluta dricka. Och det har nästan varit värt sluta snusa, jag tror jag är ganska stabil efter den pärsen nu, men det var jobbigare än jag trodde.

Nåväl - fortsätt njut av sommaren!