miw_miw

Hej! Ångest på hög nivå. Jag kan-och ska inte dricka alkohol. Vaknade idag upp med världens ångest.
Kan göra en lång historia kort. Igår var jag och min pojkvän på midsommarfirande (hos hans vänner)
Jag hade bestämt mig-jag ska inte dricka så mycket! Men vad gör jag? Dricker sprit, flera öl… blir fullast av alla, vilket resulterade i minnesluckor. Mår piss! Detta är inte första gången… utan blir såhär 9/10.
Går även på antidepressiva…
Jag vill sluta dricka! Jag vill aldrig mer dricka alkohol i hela mitt liv!

Hej miw_miw. Jag och många med mig som varit här på forumet ett tag kan känna igen oss i det du skriver. Du är inte ensam i att ha det så, eller ha haft det så. Det är klokt att du vill ha en förändring och att du skriver här är ett tecken på att du är redo för en. Det är ju annars lätt så att de obehagliga minnena från senaste fyllan bleknar allt eftersom tiden går och sen är man där igen tillbaka på ruta ett.

Som du redan säkert vet så kommer ju inte förändringen automatiskt. Det kommer att krävas en ansträngning från din sida och vägen framåt är inte heller spikrak. Alla är också olika och det är olika saker som fungerar bra för olika människor. Här på forumet kan du läsa andras historier och känna igen dig och kanske inspireras av metoder som andra har tillämpat och sen koka ner den till ett framgångsrecept som fungerar för dig. Jag tror att det är viktigt att tänka på det mycket och vara medveten hela tiden. Jag brukar också tipsa om programmet som finns här på sidan och jag tänker göra det till dig också. Jag tror att det är ett bra sätt att bena ut lite tankar och hitta en väg framåt.

Något du kommer upptäcka är att det inte finns en väg som är rätt och som alltid funkar för alla. För en del funkar det bäst t.ex att tänka en dag i taget, men inte för alla. Där har du själv lite arbete att göra att försöka avgöra vad som fungerar för dig justera när du provat något som du tycker inte verkar funka.

Det är dock ett jättebra första steg att börja skriva här och välkommen hit. Skriv gärna lite mer om din historia med alkohol. Det kan ofta hjälpa också och vi får en ny insyn i våra egna tankar när vi skriver ner dem på papper(eller ja, online) och kan se dem från ett nytt perspektiv.

@miw_miw jag känner igen mig så väl. Dricker inte heller ofta men när jag dricker finns det inget stopp. Blir en helt annan person, en person jag verkligen inte är överens med och som mitt nyktra jag skäms fruktansvärt över. Du är inte ensam❤