@Ase Grattis till två månader!🤗 Ju längre tid helt utan alkohol desto mer sitter de nyktra vanorna och därmed mår man bättre och bättre och det blir lättare. Olika från person till person såklart men du ser ut att gå den vägen tycker jag. Kram

Härligt att läsa din tråd Ase..🍃🌸🍃..Snabbläste lite..Liseberg är ett ställe som kan vara jättemysigt att gå på..Tyvärr har jag både bra och dåliga erfarenheter..Min syster jobbade där när jag var barn. Vi fick massor av gratisbiljetter, så lessnade ett tag på att åka..En semesterresa för många år sedan, så var vi flera familjer i en stuga..Flera ville till Liseberg..Jag ville inte för att mitt ex, barnens pappas ”bästis” skulle med..När dessa 2 träffades så blev det fylleslag..”Man kan väl ta någon öl, tyckte en pappa..Ja, fast det blir aldrig så sa jag..Jag drack aldrig med småbarn, och framförallt inte på ett ställe som Liseberg..Dom andra tyckte jag var löjlig, och en glädjeförstörare..Jag följde med, med ungar, och kärror..Det slutade med att dessa ”2 bästisar” mitt ex, och hans vän, gick omkring och var fulla, vi andra tog hand om kärror och barn..Usch vad jag skämdes..Men var lite skadeglad för att jag hade haft rätt..Jag blir nästan förbannad när jag tänker på det..Fy tusan vad skämmigt, och dåligt gjort av dessa småbarnsfarsor. 🥺🥺

@miss lyckad ja, usch vad alkoholen förstör. Ett ställe som liseberg som bara ska vara glädje. Nej, Liseberg är inte något ställe som jag någonsin har druckit på heller.
Men något år har jag nog längtat hem för att få ta ett glas 🙄.

Jag har ju under många veckors tid läst runt i många trådar. Det har verkligen hjälpt mig dessa veckor som stundvis varit ganska tunga.
För mig har det varit en aha upplevelse att det finns fler som jag. Jag har känt mig så ensam i mitt alkoholproblem och helt plötsligt inse att det finns fler. Och inte nog med att det finns fler utan dessa fina människor orkar också puscha och stötta mig och alla andra här inne!

Ofta när jag tänkt att jag ska skriva så tänker jag det är ju ingen ide för det har ju redan den eller den skrivit 😊. För så lika tankar har många här inne😁.
Jag är iallafall väldigt tacksam att jag hittat hit💖.
Hoppas att jag klarar detta så att jag kommer kunna ge tillbaka till dem som kommer efter mig.
Kram 💕

@Ase Precis så funkar det - man får först hjälp och sen ger man hjälp senare i sin tur. Och samtidigt får man en viktig påminnelse och repetition så man hjälper sig själv då också. Och att andra har skrivit i princip samma sak innan kvittar, ju fler åsikter och tankar desto bättre!

Kram 🐘

Fredag igen och jag har tre veckor kvar att jobba innan semester.
Längtar efter semester men vill ta vara på tiden fast jag jobbar.
Jag åker och tar ett kvällsdopp nästan varje kväll även om det inte riktigt är väder för det. Tycker det är så underbart att bada och att det är så läkande både för kropp och själ.

Vilar, sover och äter mycket gör jag fortfarande😊.

Suget så här fredag eftermiddag finns där men mer som ett svagt brus.
Jag vill inte dricka och jag vågar inte dricka. Att må så som jag gjorde första inlägget här avskräcker mig.
Tio veckor nykter blir det på söndag 😊.

Däremot har jag en situation nästa helg som jag kommer behöva lite råd inför men får återkomma om det😊.

Önskar alla en fin helg 💖

@Ase Åh, ännu en badkompis på forumet 😍 Att bara är verkligen vardagslyx! Hundra procent njutning. Jag går på fyra veckors semester nuuuuu, och semestern var verkligen både efterlängtad och välbehövlig.

Kram 🐘

@Ase Det är så gott att läsa dina inlägg🙏🏻
Är det 70 dagar nu? Jag har alla nyktra dagar i min ryggsäck men börjar om från ett men är ändå tillsammans med dig, om du vill?

Förstår att du längtar efter semestern. Jag har tre dagar kvar…så skönt!

Så gott att du badar…är det i havet?

Stor kram t dig❤️❤️

@Varafrisk jag vill gärna att vi fortsätter hänga tillsammans😊.

När vi badar på kvällarna på vardagarna är det i en sjö nära där vi bor. När vi är lediga som igår då blir det många timmar vid havet 😊.

Kram💖

Idag firar jag 10 veckor utan alkohol💃🌺.
Fördelar med nykterheten:
Ökad självkänsla
Bättre sömn (inte helt bra)
Ser bättre ut
Finns för barnen dygnet runt
Minskad oro och ångest (inte heller helt borta)

Jag har klarat att vara nykter en semestervecka och midsommar.

Jag känner mig starkare och friare😊.

Jag vill och vågar inte dricka men fortfarande en dag i taget.

Det är bara att fortsätta kämpa😊

Kram💖

@Ase Stort varmt Grattis t dina tio veckor🎉😍
Jag läser och tar till mig fördelarna med nykterheten. Känner till dem men det tåls att ta till sig dem än mer🙏🏻

Kram🤗

Grattis till tid Aase..🍃🌸🍃 Mycket bra gjort. För mig har det varit så viktigt med nykterheten även från barnperspektivet..Ser att barnen är jättestolta och glada över att jag slutat dricka..Drabbar ju alla i ens närhet, när man förstör ditt liv. 🍃