@Bamse70 Hej på er har en lite fundering hur vanligt är det att man klarar att bli fri från alkoholen vid första försöket eller måste det gå åt helvete några gånger först.

Tror det beror lite på vilken relation man har till alkohol. Jag visste att jag drack för mycket redan för 20 år sedan innan jag ens var 30 år. På den tiden upplevde jag det dock inte som ett problem. Eller rättare sagt så kände jag inte ett förakt för mig själv då. Hade någon sagt åt mig då att sluta dricka hade jag inte brytt mig. Jag hade inte heller klarat av det. Idag är jag äldre och om jag kunde skulle jag vilja resa tillbaka i tiden och skaka lite vett i skallen på mig själv. Alkoholen har förstört mycket i mitt liv. Tänk vad saker man gjort och sagt man inte kan ändra. Relationer som förstörts etc. Som svar på din fråga. Jag tror tyvärr att man måste nå nån slags botten eller gjort nåt riktigt jäkla lågvattenmärke för att komma till insikt. En vilja om att bli en bättre månniska. Antingen det eller kanske en dödsdom från en doktor att man dör inom ett år om man inte slutar?

Hej och välkommen,
Förlåt men jag skrattade lite när jag läste ditt inlägg. Det är olika. Om du menar gått åt helvete som att förlora relationer och kanske jobb, så VET jag att det inte behöver gå så illa.
Jag hör till dem som backade från stupet kan man säga. Drack alldeles för ofta, ibland för mycket, men framförallt eskalerade allt utan att jag riktigt begrep hur.
Jag vet flera på forumet som är ungefär i min situation. Du bestämmer.
Det jag kan säga med säkerhet är att man ska lyssna på sin magkänsla. Se sanningen i vitögat. Försöka vara ärlig. Och blicka framåt; med den här utvecklingen- var är jag om 1,3,5 år?
I min app står det 597 dagar nykter idag. ✌️