@Se klart Ja det är bra att läsa tillbaka i tråden, eller tänka till ordentligt i bland hur det såg ut, och hur det högst troligt hade sett ut om man hade fortsatt med drickandet. Ha en chill helg min goa forumskompis! 🤗

@Se klart skrev:"Jag minns att det skrämde mig enormt. Tänk om jag dricker mig till att vara tvungen att sluta. Mardrömmen."

Precis så tänkte jag också. Eller rättare sagt - bara tanken var så skrämmande att jag inte ens vågade tänka den. Vad vore livet utan mitt rödvin? Helt tomt och innehållslöst. Så fel jag hade! Så fel vi hade! För vi har verkligen gjort den här resan ihop - i med och motgång och i ur och skur. Men nu när det nästan alltid är sol inombords så glömmer man nästan hur jobbigt det var att sluta. Då kan det vara bra att gå tillbaka och läsa, även om jag själv aldrig skulle orka läsa mina två trådar från början 😂

Tack och lov att jag hittade det här forumet och mina fina forumvänner ❤️ Någon gång bara måste vi träffas IRL. Tänk att lära känna människor så mycket men ändå inte ens veta vad de heter eller hur de ser ut - bara det är ju ett häftigt socialt experiment. Som fallit väldig väl ut tycker jag.

Kram 🐘

Ja @torn och @andrahalvlek det har hjälp otroligt och även givit mig nya tankar kring vad vi behöver för att hjälpas åt- ord räcker långt. Hela vägen.
Jag skulle också tycka det var roligt att ses på riktigt. Jag är nog inte redo för fysiska forum-möten, kanske aldrig. Men att träffas några som hängt ihop i ur och skur. Ja det tror jag skulle vara fint. Kram!

Vaknade ping 8:30.
”Sista helgen” i vår lägenhet, på onsdag går flyttlasset. Vägde mig, sommaren har boostat mig med 3 kilo. Jaja. Det var gott!
Hade långt samtal med min man om nykterheten. Känns bra. Nya insikter att formulera.
Min app visar 599 idag.
Njut av dagen vänner, kram 🤗

@Se klart Wow, 600 dagar i morgon 😍 Kombinerat med flytt dessutom. Jag hoppas att ni har anlitat all proffshjälp ni kan få tag på - så du slipper kånka och bära och städa dig helt slut. Det är liksom jobbigt nog ändå att flytta. Vet inte om jag orkar flytta själv, min flyttork har jag mest använt till andra de senaste åren.

Kram 🐘

@Se klart Härligt med 600 dagar imorgon, så jag får passa på att gratulera i förskott jag med. Jag hoppas att du är väl förberedd för flytten. Det tycks som att du flyttar en månad tidigare än vad jag gör. @Andrahalvlek skrev:"Jag hoppas att ni har anlitat all proffshjälp ni kan få tag på - så du slipper kånka och bära och städa dig helt slut." Jag har själv inte flyttat sedan jag flyttade från ett utomeuropeiskt land. Är det naivt att tänka att jag fixar't själv? Idag har jag varit och slängt det sista av av vad min f.d. granne lämnade i mitt förråd på återvinningscentralen och jag har gjort mig av med det allra mesta som inte ska med när jag flyttar och har ändå 15-20 lådor av olika storlekar packade en månad innan.

Hej alla gulliga!
Ja @andrahalvlek och @tappadigen mitt mål har varit att denna flytt skulle kunna göras på remote- har bokat pack/flytt/städ, allt i hela katalogen.
Nu gör jag det där renset som behövs i lugn och ro. De där grejerna man inte vill packa upp i ett nytt hem… udda lock och konstiga sladdar (enligt mig, min man verkar tycka att varje hem ska ha tre lådor sladd-trassel i sin ägo)
Det var en slump med de här 599 dagarna, kollar sällan men det kändes som en grym siffra. @sattva, vet inte om något hjälper- ibland känner man sig ju maktlös för att beslut ligger hos var och en, och ju längre jag hänger här ju mer förstår jag det.
Men kan man vara en sån som hejar i uppförsbackar så är jag himla nöjd.
Kram 🤗

@Se klart skrev:"min man verkar tycka att varje hem ska ha tre lådor sladd-trassel i sin ägo"

Ett par lådor med bra att ha-grejor tycker jag man kan ha, om det verkligen är sådant som kan komma till användning, men det får ju inte bli för mycket heller. Speciellt är det ju ett problem om man har så mycket grejer att det inte är överskådligt och man inte vet vad man har så man går och köper nytt trots att man hade för att man inte visste. Jag har upptäckt en del diverse prylar som jag inte visste att jag hade, men ska försöka vara mer organiserad med det och verkligen tänka efter med allt innan jag packar ner det.

@tappadigen, du beskriver väldigt väl min/vår tillvaro med så många bra-att-ha-lådor att ingen vet vad som finns i dem. Tejprullar, målarpenslar, sladdar och annat. Jag vill rensa så pass att ALLT som packas upp är något vi behöver inom överskådlig tid. Kul med en till flyttare att babbla med! 💪🏻
@varafrisk tack! Jamen nu är det väl 600 dagar och det känns stort men den stora skillnaden går ju inte att räkna, det är annan materia, kram 🤗

Har varit på fest! En ganska opretentiös men skoj, många vänner, inget sittande utan mer mingel/snittar och bar. Extremt skralt med a-fria alternativ. Cola och kranvatten. Började tidigt så vi gick hem ganska tidigt och det var perfekt för mig. Har lite att stå i här hemma som ni vet… bekom mig inte med alkohol, det passerade obemärkt, liksom inget jag ägnar mig åt, hade det stått en burk surströmming där hade den angått mig liks mycket…psssat barnbarn idag så här är det om möjligt ännu rörigare. Men det är alltid mysigt att ha dem här även om de var stökiga och hög grad av tjafs med varandra. Vi byggde Lego och tittade på film, fikade och gick en promenad till en kyrkogård vilket är oerhört fascinerande - för oss alla? Mycket prat och funderingar. De vill inte höra talas om döden över huvudtaget. Men de vill spankulera på kyrkogården som om det inte fanns en morgondag…längtan att förstå och rädsla att förstå, lika starka krafter.
Har funderat mycket på vårt lägenhetsköp och om det hänger ihop med min nykterhet. Jag tror det. Även om den rätt så galna och långa budgivningen snarare kunde misstas för något man gör- inte helt nykter. Men jag var ju det. Ska sortera tankar och skriva mer imorgon för min egen ordning i Hjärnkontoret.
Kram kämparklubben och godnatt 😴

@Se klart Grattis till 600 dagar!!!
Kul att festen var givande! Cola och kranvatten...hade blivit kranvatten för mig då. Men det viktigaste är ju inte vad man har i glaset gudskelov!
Tänk vad skönt när flytten är över och allt är på plats! Flyttar ni från nåt större till mindre eller tvärtom? Säkert kan en flytt höra ihop med nykterhet. Att man kan känna efter vad man behöver i ett större perspektiv.
Ha en fin söndag!💫😊😍

Tack @mamsen och @sattva 😍😍
Vi flyttar till större, så ovanligt i denna ålder där de flesta växlar ner. Huvudskälet är väl dels pandemin och att vi behöver ett ordentligt arbetsrum och ett eget gästrum. Tidigare har vi haft en kombo men inser att våra barn gärna hänger hos oss (lyxigt!) och våra barnbarn blir fler. Sen är det ingen självklarhet i stockholm att få bo stort men jag har ju bytt jobb under pandemin (eller fått nya uppdrag) så jag vågar chansa på att inkomsten kommer att vara hyfsat stabil en tid framöver. Sen har jag nog lite större tillit till livet- som nykter. Det blir bra. Tänker jag för det mesta! Kram.

Jag har blivit mycket modigare som nykter. Klarar jag att bli nykter - och förbli nykter - så klarar jag vad som helst typ. Som i att lära mig paddla SUP, byta jobb, eller flytta. Jag är nog näst på tur - snart blir det ett pyttelitet hus i skogsbrynet för min del.

Jag behöver inte bo kvar i min lägenhet för yngsta dotterns skull åtminstone, hon struntar fullständigt i sina två gamla hem. Hennes hem är där hon har sin säng. Mammas tjej 😍

Kram 🐘

Ja det ligger något i det där med modet @andrahalvlek du har rätt (som för det mesta) och att man blir lite mer ”vad kan hända?” Allt kan hända. Men det gäller ju varje minut vi lever. Vad spännande med gryende planer kring hus och skogsbryn. Det blir spännande när det blir! Kram 🌱

Vad kul AH, om du också flyttar till hus. 🤗..Jag har ett mindre hus, med många garage och verkstad, vid en åker, och skog runtom..😊..Se Klart, man behöver utrymme när barnen bildar familj..Här sovs det både på extramadrass och soffa när barnen hälsar på..Alltid mysigt. 💫💕..En gäststuga hade varit drömmen..Då kunde jag sova där, och ungarna i huset. Härligt för dig Se klart med lyxig lägenhet. 💫

Angående festen igår. Som var så kul, träffade flera goda vänner, några nyktra, andra inte. Jag är hemskt glad att jag kunde njuta av ett sånt tillfälle- verkligen på riktigt- och känna mig avslappnad och trygg. Det har ju inte varit så mycket mingel under denna tid och jag kände mig öppen och fri på något sätt. Alldeles obrydd kring vad nån möjligen tycker om mig- i största allmänhet. Och vänner. De som jag gillar mest. Så värdefullt. Kändes som jag hittde ett konto jag glömt bort och där fanns/finns tydligen en miljon.
Några riktigt fulla och jobbiga hann jag se, jag tänkte på dem i morse när jag mitt lilla präkto vaknade kvart över sex och var glad.

Jo men det där med vår flytt tänkte jag på igår. Har aldrig vågat göra något så - ja, liksom riskfyllt eller kanske ta en så stor tugga av livet. Att ge mig/oss något som jag tror är det bästa jag kan tänka mig. Jag tror jag burit på något självhat som inte tagit sig så dramatiska uttryck men liksom; att jag inte riktigt är värd.
Jag som också gillar kläder mycket har nu rensat garderoberna och inser att även där har jag tillåtit mig. Att vara fin. Bejaka mitt intresse för något som gör att jag blir glad.
Det här ”för min skull”, vad viktigt det är- och då tänker jag i första hand på att vara nykter. I tredje hand på vad det har fört med sig. Allt verkar hänga ihop! Vilar ryggen efter släpig dag (inte som att släpa benen efter sig då). Mannen gick och tränade. För sin skull. Kram 🌸

Imorgon ska jag till kontoret för ett viktigt möte mitt i flytt. Men jag längtar verkligen efter att komma igång och arbeta på riktigt. Jag tror att en del av den osäkerhet kring mig själv som jag känt ofta-länge, ja det känns inte som den finns där på samma sätt. Som att jag ska ut och flyga med nya vingar. Just i detta ögonblick är jag ikapp med mitt jobb och jag inser hur oerhört viktigt det är. Samtidigt som mitt jobb stundtals är så omfattande att det är ytterst svårt att vara ikapp/hinna med- och arbeta rimliga tider. Och något annat finns inte som ett alternativ längre. Så det är min utgångspunkt; minnas/tänka på hur viktigt det är för min sinnesro att hinna med. Kan jag styra dagarna på andra sätt? Lägga upp tiden lite smartare? Funderar.
Somnade framför tv:n inte så smart. Blir @blendas tips Somna med Henrik nu. Godnatt 😴