Mellanlandar med en kort vila efter intensiv men bra dag. Jag har varit på möten (kontoret!) men avböjde efterföljande aw. Inte för att det innebär någon frestelse med alkohol men jag måste välja. Innerst inne; det räcker för idag- och jag behöver samla ihop några jobbtrådar samt ett par timmar packande kvar.
Eller ”jag jobbar med min nykterhet”
Får i dessa lägen förhålla mig till; jag borde hänga med för den goda saken/hens skull.
Men nu är jag den goda saken.
Att jag ska hinna med utan för mycket stress är viktigast- och främjar mitt nyktra liv.
För två år sedan hade det varit en utopi och min hjärna hade varit oklar över vad jag behöver och andras förväntningar.
Jäklar vad jag har lärt mig!
Kram 🌱

@torn @andrshalvlek jäklar kostar inga pengar i barnbarnens svärburk 🙌🏻 Och allt är bättre än detta ständiga ”exakt”
”Menexakt”
Och jäklar vad skönt att allt inte längre än ”magiskt” Kram 🌱

@Se klart Eller ”sjukt” bra 😉

Kram 🐘

PS. Räknas inte ”jäklar” som en svordom alltså? Skumt. För ålderdomligt ord för barnbarnen 😂 Mina barns pappa har en svordomsramsa där han bara säger halva orden: ”Hel… jä… sat… ski.” Eller nåt liknande. Yngsta dottern, med språkstörning bland sina diagnoser, härmar hans ramsa perfekt - både i språkmelodi och i rätt sammanhang - och jag blir alltid lika full i skratt. Hennes timing är just magisk 😉

Ja vissa saker är och får vara fortsatt magiska 🧙🏻‍♀️
Inte magiskt men lite överraskande är pack-dagen här och jag är idag utlokaliserad på min mans kontor. Bankmöte och lite sånt, imorgon får vi nycklarna. Plötsligt är dagen här vilket känns härligt i det här fallet men också lite deppigt. Alla dagar är ”plötsligt här”, hela livet går fort. Det gäller att leva. Vi är ju några stycken som gör det, heja oss!

Gaaaah. Varit på banken och lånat massa mer pengar. Fick en stunds kraftigt stress-påslag typ; ge mig en flyktväg-gör vi rätt- vilka risker finns- tänk om jag förlorar jobbet. Det hade varit värre om jag hade varit bakis. Eller tagit beslut utifrån ett dimmigt sinne.
Nu har jag gått igenom alla riskfaktorer och för nu och min överskådliga tid har vi råd.
Det går att sälja och flytta om så skulle behövas. Att lägga in i princip alla pengar i en lägenhet i innerstaden är möjligen inte att sprida risken men har hittills inte varit någon dålig investering.
Förlåt att jag babblar på om för alla och envar ovidkommande saker, men detta blev övermäktigt för stunden. Köpte en dyr-kaffe och nu ska jag jobba på.
Må känslan när vi kliver in i vårt nya hem vara god. Då släpper stressen.
Med lätt bultande hjärta/eder SeKlart

@Se klart Andas, andas, andas. Jag förstår verkligen att du fick ett enormt stresspåslag. Nu är det gjort! Och du har helt rätt - ni lär inte sälja med förlust. Efter pensionen om x antal år blir det kanske landet på heltid och en god slant på banken efter försäljningen 😍

Kram 🐘

@Se klart skrev:"tänk om jag förlorar jobbet" Har du glömt av att du numera är nykter?😅 Förr kunde jag förstått om du var orolig. Råka läcka några företagshemligheter till fel person på ett mingel, vara helt ute och cykla på ett viktigt möte pga trötthet mm. Då kan man få sparken. Numera är dina sinnen alltid tip-top, och risken att du ska få sparken är minimal. Och skulle firman du jobbar på gå i konkurs så får du lätt ett nytt jobb. 😎Risken för att du ska bli oförmögen att jobba pga sjukdom eller annat är också mycket mindre numera.

Nä, det här blir hur bra som helst!😍

Kram

Det är väl precis den läskiga känslan man alltid får när man tar den typen av beslut. När man hoppar… usch hjälp, jag vill vända, oj tänk om det inte går… å så fäller fallskärmen ut sig och man landar mjukt och försiktigt. Skulle du råka hamna i ett havtornssnår, så trasslar du dig ut en bit i taget. Men att stå kvar däruppe i planet… där tar bensinen slut efter ett tag och man ångrar så att man inte hoppade.
Stort lycka till!

Håller med övriga. Känner flera som gjort dyra hus och lägenhetsaffärer det senaste. Även innerstad. Ingen fara. Oftast räknas det ut så det finns vissa marginaler vid oförutsedda händelser. Ni är 2, en stor trygghet. Du är friskare än på länge. 🤗..I det värsta fallet sälja. Garanterat ingen förlust. 🍃💫

Tack hela gänget för fint pepp, det betyder mycket även om jag utifrån kan se att det är ytterst ytliga funderingar, men för mig är det inte bara så. För mig är det väldigt ovanligt att jag tar risker och framförallt- att jag med bestämda steg går mot ett mål som jag vill, och är värd! Hela mitt liv har jag anpassat mig (ja, så är livet och det hör till) Men det har också funnits en ”inte ska väl jag” över ett antal val i livet. Nu tycker jag ”jomen jag ska”. Och på så vis blev detta med nytt boende en sorts manifestation av det, självkänlsa tror jag faktiskt att det handlar om.
Tack för att ni tror på mig, vet inte om ni förstår vad varje fin kommentar betyder men just här- tror jag ni instämmer.
Ja @andrahalvlek, jag har både överlevt och andats idag 😍 och känner mig lite larvigt glad. Nu åkte min man för att hämta sista lådan i gamla lyan så då hann jag läsa ikapp alla dagens viktiga händelse här.
Och som varje dag- påminna mig om det otroliga liv jag har ynnesten att få vara med om, och dit hör forumet.
Kram och om en stund godnatt! 🌱🌸

@Se klart skrev:"Men det har också funnits en ”inte ska väl jag” över ett antal val i livet. Nu tycker jag ”jomen jag ska”. "
Fattar tror jag precis vad du menar med det här. Och tänk om du fortsatt att dricka. Då hade den där gnagande inte ska väl jag rösten rutit i dina nyktra stunder. ”Jag ska” hade möjligtvis funnits när du var onykter och oförmögen att handla.
Hoppas, hoppas att ni kommer att trivas. Det är rätt mysigt med ett boende man är nöjd med som du kan njuta av varje dag.
Tror att du kommer att må otroligt bra och jäklar vad jag är avis på nån som kommer att börja från scratch i ett nytt boende. Inga högar av borde sorteras som ligger och skräpar.

@Se klart Jag tror också på dig…jättemycket🙏🏻
Du känns så grundad och seriös och tänker att det är även din man utan att veta men jag tänker så. Minns när vi köpte vårt hus för 22 år sedan. Inget märkvärdigt hus. Ett rött trähus på 126 kvadratmeter men det var så stort för mig. Jag pluggade på Komvux, hade alltså ingen anställning så jag tänkte att det här kommer vi inte fixa. Fast vi gjorde det. Jag är en ganska enkel människa och det här huset är enkelt och passar mig. Så det känns gott!
Tänker även på vad du skrev om ”inte ska väl jag” och det är ju precis det du ska. I lördags skötte man biljetter t en extraföreställning av ” Jesus Christ Superstar” m bla Ola Salo och Peter Jöback på Scandinavium i Gbg. Jag fick tag i två biljetter på ”mitt-parkett” eller vad det nu heter🤔 Dyrt som skam! Men jag har ofta köpt det billigaste..å jag tänkte…jag är ju för vuxen kvinna och tjänar mina pengar!

Så heja dig, Se klart!

Kram🥰

@Varafrisk
Jag har lärt mig läsa med autocorrect-ögon 🤓 tack för ditt snälla inlägg och BRA för att köpa biljetter till något du verkligen vill göra! Det häger också ihop med självkänsla tror jag. Kram 😍