@Dagsattförändra Det ÄR en sorg att man tvingats ge upp sin ”bästa kompis”. Sällskapet som alltid fått en att känna sig bekväm även i okända miljöer. En ”kompis” som lättar upp stämningen. Men har det kommit till en viss gräns så är det där bara goda minnen. Verkligheten är helt annorlunda. Då är plötsligt ”kompisen” någon som drar en ner i fördärvet. Som får en att göra saker man ångrar.

Det är okej att sörja, det går över. Låt det ta den tid det tar, men håll alla minnen färskt i minnet. Lista plus och minus, både med nykterheten och onykterheten.

Kram 🐘

@Dagsattförändra Coolt med att sätta 365 dagar som mål! Alla är lite olika där. Jag satte tex inget mål alls. Jag var så jäkla trött på alkoholen så jag ville inte sätta något mål, utan körde på ”tillsvidare”. Fast i början tog jag det dag för dag, och blev bara stoltare och stoltare för varje genomkämpad dag jag klarade av.

Lyft varenda liten positiv grej som du märker av till skyarna! Väldigt många blir det med tiden. Det gäller bara att ha tålamod och en positiv inställning.

💪

@Torn det blev liksom bara en tid som kom till mig. Kände bara (och sa högt till min sambo) att "om ett år från nu, ska jag titta på mig själv och säga att jag klarade det". Och det kändes bara så rätt liksom. Kanske går ut alldeles för hårt, och vacklar jag kommer jag ta det dag för dag. Men min inställning just nu är att om ett år kommer jag tacka mig själv för att jag valde att ta makten över mitt liv. Sambon har dessutom lovat mig en SPA resa då 😉

Hej Dagsattförändra! Vill bara kika in i din tråd och säga hej och tacka för du delar med dig så fint av din resa. Vilket jobb du gör, verkligen målmedveten och och det märks att det känns för dig som att du är på rätt väg nu. Alkoholen hade fått en plats du inte alls trivdes med, det krockade med dina värderingar och skapade känslor av skam och skuld. Nu är du på väg åt ett håll som känns rätt för dig låter det som, och du får stöd här i forumet, så fint att du är här!

Vi finns här och stöttar dig från cyber spacen, hejja dig!

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Idag var en bra dag. Vaknade pigg och glad, ingen ångest-så vansinnigt skönt !!! Fick en hel dag att utnyttja, blev en riktigt lång promenad. Varit på middag nu på kvällen, då kändes det vemodigt att inte ta ett glas vin men bestämde mig för att det inte är alkoholen som ger den härliga känslan utan hela situationen och den fanns ju ändå. Tänkte att jag kanske kunde ta ett, behövde ju inte bli full, men envis som jag är ville jag inte sabba mina vita dagar och förstöra mitt mål så icke sa nicke, det bidde läsk!

KhunMike

Hej,kanske på fel ställe har varit på det mesta,Köpenhamn Malmö,och kanske inte borde vara här och störa,alla som gör det bättre än mig skickar jag en respekt...Bara för ni vågar och gör det bättre än mig...

KhunMike

Ni ska vara mer stolta än mig på alla sätt,men tro mig första dagen,jag bestämt mig,jag kan ta en pizza,inte nån halvdyr vin,bara för att JAG SKA INTE.Men jag har inte gjort en dag ännu,men riktigt trött på mig själv..

@Dagsattförändra

Bra kämpat känner igen mig i det du skriver. Dricker inte så ofta men kan inte hantera det. Som förälder inbillar jag mig att det känns ännu tuffare att gång på gång vakna med ångest pga. minnesluckor och det man eventuellt sagt o gjort.

Hur gjorde du i början när kollegor/vänner tyckte ni skulle ut på ett glas vin / ut o festa ?

Trevlig kväll

@adde88 Ja, även fast mitt barn aldrig sett mig dricka (har heller aldrig druckit när barnet är hos mig) så lägger sig ångesten över att man är en usel förälder som en tung blöt filt över en. Det är liksom kanske inte så att barnet påverkas direkt men indirekt är det ju såklart inte bra för till slut kanske man skulle hamnat där och börjat dricka även när barnet är hos en. Sen tar ju ångesten så mycket kraft och ork vilket också påverkar ens föräldraskap såklart.

Nu är det inte jag så att jag är ute o festar utan de tillfällen jag druckit (och gjort bort mig) är hemma med sambon alt fest med närmaste gänget. Där var det enkelt då jag för samtliga kunde vara öppen och ärlig med mitt beslut och varför jag bestämt mig.

Gällande kollegor blir det nog mer förfrågningar om AW/ngt glas vin än direkt fest, och även om jag har svårt att se att jag skulle våga dricka mer än ett två glas i en sån situation har jag ju beslutat att jag ska vara helt alkoholfri
Där vet jag inte riktigt hur jag ska göra, vill inte dela med mig av detta. En AW kan jag ju ofta komma undan med alkoholfritt genom att jag Bor så pass långt ifrån jobbet att jag måste ha bilen. I övriga situationer tänker jag att om det skulle bli någon form av ifrågasättande så säger jag nog att jag har träning dagen efter (tränar en hel del så det blir inget konstigt)

Hur ser din situation ut? Trevlig kväll på dig med 😊

20 dagars alkoholfrihet idag. Inte en tillstymmelse till ångest och just nu känna det topp. Känner mig pigg, stark och utvilad. Går med huvudet högt och inte tungt av skam. Svårare tider kommer garanterat att komma men just nu tänker jag njuta i detta!

36 dagars nykterhet. Tänk att då när jag bestämde mig kändes det som att jag aldrig skulle kunna kravla mig upp ur det ångesthål jag befann mig i. Men det gick på ngt sätt, och varje dag utan ångest är en seger ❤

43 dagar utan alkohol. Inte ens känt ett sug. Så skriver grannen och frågar om jag inte ska komma över på ett glas rött. Och BAM. 1000 känslor direkt, ett sug och en önskan. Jag sitter kvar i soffan, men med ett kaos inuti. Har inte haft problem vid inbjudan till fest, allt har gått så bra. O så en liten oskyldig fråga och det känns som en storm inuti. Sug, sorg, förhandling, önsketänkande