Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

@Andrahalvlek @adde88 Era ord räddade mig ikväll. Bestämde mig för att åka till systemet. Om ingen sett mitt inlägg så skulle jag köpa bubbel. Om någon läst och skrivit skulle jag låta bli. Som att singla slant. Vansinnigt.. Men, i vilket fall. Ni hade skrivit och jag åkte hem. Suget släppte i samma stund jag vände hemåt. Skålade sen i alkoholfritt bubbel och njöt.
Tack. Och herregud vad hjärnan håller på…

@majken_r
Skönt då slipper du garanterat ångest och eventuell bakfylla. Ju fler dagar man håller sig undan ju enklare blir ett förhoppningsvis.

Mitt problem nu efter att ha tagit beslutet att sluta är att jag fått sömnsvårigheter. Är som att alla tankar på de idiotiska saker man gjort o sagt kommer ikapp en själv

Ny nykter dag imorgon 🤩

@majken_r Seger! En dag i taget blir många till slut. Ett trick är att aldrig börja förhandla. Så for alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra så ryter du ”NEJ, jag ska inte dricka”. Då tröttnar hen till slut. Ett annat knep är att tänka på ”rösten som en tjurig treåring. ”Jag hör vad du säger, men nu gör vi ändå som jag har bestämt”. Ibland måste man liksom låta förnuftet ta över.

Kram 🐘

@majken_r Skönt att det gick bra! Fortsätt att vara medveten och skriv här när du får sug och få ner dina tankar och upplevelser. Det gör att det blir lättare med tiden att identifiera sug och sätta stop för automatpiloten som slås på som för dig till systemet, innan det är för sent.

@adde88 skrev:"Är som att alla tankar på de idiotiska saker man gjort o sagt kommer ikapp en själv" Det där händer såklart och man kan lätt luras att dricka på det för att döva tankarna. Problemet är ju att det även om det hjälper för stunden gör att man då gör och säger ännu fler idiotiska saker och ångesten är tillbaka starkare än innan. Det som har varit, det kan du ju inte göra något åt. Men du kan förhindra att du gör det igen. Med tiden kommer det göra att du mår bättre också.

majken_r

@Andrahalvlek Bra tips! Försöker att ”se” tidigt när den där förhandlaren börjar jobba.. få tyst på honom (?) i tid.

majken_r

@adde88 ja det är mycket som dyker upp i huvudet..
Jag tar melatonin ibland när sömnen stökar.

majken_r

Dag 23. Går för det mesta bra. Mår bra.
Mest frustrerad över de plötsliga sug som kommer lite utan förvarning. Sen ser jag att det inte är utan förvarning.. Det är tex upprymdhet, glädje eller stress.
Önskar och tror att jag kommer kunna dricka måttligt framöver. Men aldrig på dessa sug-situationer. Då behöver jag lära mig andra strategier. Som att andas. Vara i känslan. Inte fly.
Är väldigt nyttigt att vara utan alkohol nu. Att lära mig om mig själv.

Precis som du skriver är de viktigt att stanna upp. Känna efter hur man mår och vad man behöver. Inte bara köra på och trycka undan. Lyssna inåt, kroppen berättar mycket för oss☺️

majken_r

@Sommar85 Precis så tänker jag med. Kroppen är en slags kompass. Är så glad att jag äntligen lyckats få rutin på träning, yoga och meditation. Guld värt när tankarna rusar!

majken_r

Dag 25. Herregud, länge sedan jag var utan alkohol så länge. Särskilt när det varit så många soliga helger.
Funderar en del på det med fysiskt beroende som jag läser att en del här skriver. Psykiskt, riskbruk och missbruk. Beroende.
Vart jag är.
Känner att det går ”lätt” den mesta tiden. Och sen slår det till. Suget som är kraftfullt. Som vill ta ett glas och mysa, äta gott. Vet ungefär vad som triggar.
Nåja, många tankar. Det som är nytt är minnen av tidigare drickande. Att jag ser hur jag haft ett beteende kring mitt drickande som inte varit bra länge. Fast sällan. Att dricka för mycket och lite smyga. Tydligen även för mig själv.
Nåja. Nu börjar fredagen med lite jobb. Sen ut i solen ☀️

@majken_r Du skriver så klokt, det mesta du skriver känner jag så väl igen! Tror att det underlättar för en att vara bestämd i sitt beslut för att slippa förhandla så mycket med sig själv hela tiden. Lättare sagt än gjort! Vi kämpar på eller hur? Och är tacksamma när det känns lugnt/bra 🙂

majken_r

Bestämd är bra, får hålla i den känslan när jag får för mig att det går att släppa efter lite😅 Nu kör vi på!! @majsan_nu

@majken_r Grattis till 25 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Suget blir lindrigare och kommer allt mer sällan för varje nykter vecka. Vips är alkohol en icke-fråga för dig också! Viktigast av allt - ta inte första glaset! Då kommer suget tillbaka etter värre. Tyvärr.

Kram 🐘

majken_r

Dag 27.
Vaknar lite nedstämd.. Nöjd med helg utan alkohol. Ska strax gå upp. Meditera lite ibland kommer orsaken till känslan fram då. Lite morgonyoga till min stela kropp. Kaffe, smoothie. Blir gym senare. Se hur dagen blir. Kom på nu att jag vaknade tidigt och trodde jag var bakfull.. så jobbigt.. Nåja. Ny dag. Kram🌱

@majken_r jag vaknar också ofta och tror jag är bakis. Jätte jobbigt men skönt när jag kommer på att det inte är så 😊.
För mig tror jag det kan beror på att jag ofta gnisslar tänder på natten. Då blir inte sömnen så bra och jag får ont i huvudet. Kan det vara så att du gnisslar tänder?
Hoppas du får en fin dag 💖

@majken_r Hej! Fint att se dig här! Jag blir imponerad och glad för din skull! Jag följer dig gärna och ser fram mot att läsa det du skriver. Hatten av för din insats så här långt!