En sak som är borta sen jag slutade med alkohol är känslan av en klump i halsen som blev värre när jag låg på rygg.
Senaste tiden med alkohol hade jag en tydlig känsla av "något" i halsen. Den otäcka känslan är helt borta nu. Jag vågade aldrig googla på det för oftast när man googlar nåt så brukar alltid "cancer" komma upp. Men nu behöver jag inte ens fundera på att googla på klump i halsen.

Jag har köpt en motionscykel. Den är perfekt. Jag bokstavligen känner hur jag svettas ut alkoholsuget. Sent igår kväll var jag extremt sugen på alkohol och kände mig rastlös. Jag satte mig på cykeln och cyklade 1.5 mil i ganska hårt tempo. Sen en iskall dusch och så somnade jag sött.
Det finns en massa bra youtube videos man kan kolla på när man cyklar som är filmade av folk som cyklar på riktigt med go pro-kamera. Så igår kväll cyklade jag virtuellt genom New York. Faktiskt rätt häftigt och motivationshöjande.

Jag älskar verkligen motionscykeln. De få gånger jag cyklar på riktigt har jag ofta haft med problem med att byxorna åker ned i bak och så att säga blottar skinkorna. Detta bekymmer behöver jag inte tänka på hemma.

@bordstabletten Coolt att cykla igenom NY 🙏🏻 Det finns verkligen ALLT på youtube. Du jobbar på jättebra med din nykterhet - och att cykla sig trött är en kanonidé! Du är helt oberoende av väder och vind och pumpar dig full med må-bra-hormonerna endorfin. Du kommer att rasa i vikt dessutom. Vinn-vinn.

Kram 🐘

@bordstabletten Jag har tidigare haft ”klump i halsen” som ett symtom. Jag kom nog fram till att det var en typ av panikångest pga stress. (Panikångest är väldigt fysisk.) Att jag omedvetet spände småmusklerna på halsen så att jag upplevde det som ett tryck på halsen. Jag är inte säker på att det var så, men jag slipper det nu åtminstone. Klump i halsen får jag nu bara kortare stunder då och då pga stark oro eller sorg, det jag brukar kalla ”gråten i halsen”.

Kram 🐘