Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

Fortsatt förundran.. känner mig fortsatt ganska obrydd inför alkohol/vin. Märkligt. Tänker inte på det. Mår bra fast det är väldigt tungt runt mig med svår sjukdom hos nära. Tycker så mycket om att vakna med huvudet klart.
Nåja, det är nog inte så att vinsuget för evigt är borta, det inbillar jag mig inte.
Men jag tänker njuta av varje dag det känns såhär. Pränta in det i hjärnan, att vin inte behövs för att få guldkanten på tillvaron.
🌱

majken_r

Igår kom dagen, eller kvällen. Då jag drack vin på suget. Som jag lovat mig själv att inte göra.
Hittade också på för mig själv att det vinet var till maten. Men. Vinet var till vinet, till mig.
Så. Nu har jag testat. Nu vet jag. Jag är inte redo att dricka måttligt.
Känns lite skönt. Jag vet dessutom, och känner, att jag älskar att somna klar och vakna fri.
🌱

majken_r

Ligger och läser här. Känner mig lite skamsen men också glad. Tillbaks med tråden i Alkoholfri. Här behöver och vill jag vara. Får börja räkna dagar igen vilket känns lite trist..men en dag i taget. Fortsätta jobba med programmet här. Läsa och lyssna på poddar. Andas.
Sov gott alla kämpar ⭐️

@majken_r Hej! Det är skönt att slippa förhandla hela tiden! Så jag tänker att det är fint att du är tillbaka här. Önskar dig en fin o förhandlingsfri fredag 👍

@majken_r
Så starkt av dig att inse att vinet var till dig och inte till maten. Så många gånger efter uppehåll som jag trillat tillbaka på exakt samma sätt, men istället valt att blunda för suget. Fortsatt att ljuga för mig själv och fortsatt hitta ursäkter för alkohol, tills det var alldeles för sent igen. Jag hoppas du inte känner det som ett nederlag utan en enorm seger! Jag är så imponerad av din förmåga till insikt i den svåra stunden och kommer bära med mig det i min framtida kamp.
Idag är det fredag, och imorgon vaknar vi lyckliga utan baksmälla och ångest!

Ja, välkommen tillbaka! Den där metoden att prova om det funkar att vara vit ett tag och sedan börja dricka igen har jag också provat. Jag hoppades så innerligt. För mig funkar det inte. Jag har inte statistik på detta men jag har sällan sett det fungera. Samtidgt förstår jag din önskan till 100%: Att testa det innan. Så du kan falla tillbaka på en empirisk erfarenhet och inte på vad andra säger om det. Förstår det. Nu har du testat!

@majken_r Jag måste även jag ansluta mig till hyllningskören. Jag tycker att det är så otroligt starkt av dig att se igenom det och reagera som du gjorde samt att berätta om det så öppet. Det här är ju inget du ska känna skam för utan stolthet att du tog dig igenom det som du gjorde. Just nu kanske det känns tungt just för att det är så man reagerar men om ett litet tag ser du nog bara tillbaka med tacksamhet.

@majken_r Tänk så det kan ändra sig, skrev just i min tråd om hur eftermiddagen utvecklade sig! Lite panik o ett sug jag inte kännt på länge!!! Men jag tror att jag redan lovat här på forumet - en vit fredag och så får det bli... Men det var nog inte sista gången, suget kom så plötsligt, var oförberedd. Bläh 😪😪

majken_r

@Ensvensktiger alltså, tack. Så fina ord🙏🏼 Det värmer och hjälper mot skammen! I morgon vaknar vi klara i huvudet🙌🏼

majken_r

@torpet Precis så. Och nu har jag testat. Och nu ska jag komma ihåg att jag testat😇🥰

majken_r

@majsan_nu fy…det är lite otäckt. Hur det bara kommer. Anar att det kanske finns lite att lära för mina del om det. Att det kanske inte bara är så att man är oförberedd. Bra kämpat!!! Sov gott🥰

majken_r

Klar i huvudet. Snart kaffe. Frukost med barnen. Tom solen skiner😅
Så varm och tacksam för de fina och oerhört peppande kommentarer jag fick här. Så skön känsla. Har haft svårt tidigare att våga visa mig, visa skammen. Så det var kämpigt att skriva och att flytta tillbaka tråden till Alkoholfri. Tänkte ett tag vara kvar i måttlig bara för att undvika det hela. Men det gjorde jag inte, och det var bra.
Hade aldrig kunnat drömma om att ett forum skulle kunna ha en sådan effekt och påverkan som det faktiskt har för mig nu.
🌱

Forummetoden är en beprövad metod, kompletteras med fördel med annan hjälp men är ovärderlig. Människor- vilken grej vi är ändå. Kram 🥰

@majken_r Fint att du skriver här och någonting som hjälpt mig. Här om någonstans kan man vara öppen för vi sitter alla i samma båt mer eller mindre. Jag tycker att du gjort och gör det bra. En dag i taget gäller här i allra högsta grad. Håller själv på och laddar upp för ett uppehåll likt ditt. Tycker det varit hjälpsamt att skriva här. Önskar dig lycka till och följer dig gärna.