Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

@sattva jag hade en liknande start på veckan, så trött - och så detta som vi kämpar med- tålamod. Och att sätta hälsan främst, sinnesro tycker jag är ett bra ord (som inte för mig hör ihop med AA). Jag tror att de invanda reaktionerna- dämpa, höja, förstärka, mildra. Med alkohol. Det kräver lång tid att hitta andra sätt att hantera känslor, inte minst tröttheten då.
Kag kämpar med det, men jag blir inte längre ARG på mig själv, som tidigare var min go-to känsla när jag inte orkade.
Framåt, ett steg i taget. Kram 🥰

@Se klart skrev:"Det kräver lång tid att hitta andra sätt att hantera känslor, inte minst tröttheten då."
Och det är väl precis så. Nu känner du att du är trött. Häller inte i dig alkohol och piggnar till, orkar lite mer.
Alltså ditt jobb lät ju underbart, bra kollegor, nära. Jag har faktiskt även tidigare varit lite skeptisk till förändringar, eller inte det men till människor som hela tiden går vidare till nästa projekt. För mig känns det som om det går i perioder. Jag vill utmanas, men också hushålla på krafterna, vara duktig på det jag gör. Automatisera. Och när det sen blir tråkigt är det dags för mig att gå vidare.
Tror att man behöver landa, känna . Särskilt nu då när vi som är härinne faktiskt har jobbat jättemycket med personlig utveckling. Det kräver också energi. Lära om, upptäcka. Det räcker kanske så för ett tag.

Vill bara flika in att jag läste ditt inlägg i AHs tråd om kroppsliga effekter av hemarbete. Mycket intressant. Känns som om vi har en egen hälsocoach här på forumet. Vill bara säga att jag verkligen uppskattar dina kunniga inlägg.

Yogalärarjobb hela helgen fre- lör, fulla dagar. Tar enormt med energi o fokus, men ger väldigt mycket tillbaka. Jag o den andra läraren jag har denna helgen med pratar nu kring former att på sikt kunna försörja sig mer på detta. Vore drömmen verkligen!

En sak jag lade märke till var att mitt inre fokus har skiftat. I många såna här lite längre yogasammanhang sätter man en intention tyst för sig själv i en inledningsceremoni (eller vad jag ska kalla det). Det som intuitivt kommer upp i en liksom. Så många gånger förr då dessa intentioner har varit kopplade till kampen mot alkoholen. Det har varit allt möjligt; "bli fri", "bli sann", "bli frisk", "bli den jag är". Men alltid kopplat till en desperation kring att bli nykter. Denna gången blev ordet "Kunskap". Det kändes så befriande. Fokus på att gå vidare, gå utanför att bara vilja förändra nåt som inte är bra. Svårt att förklara. Det bara kändes som att ta ett steg framåt.

Bara jättesnabbt om vad jag drömde inatt🤣
Jag hade druckit en halv box(!) och skulle gömma den. Var inte nöjd med gömställetno flyttade den. Stresskänslor. Maken hittade den, och i drömmen såg jag som i slowmotion hur han lyfte på kudden jag hade gömt den under o jag kände bara lättnad.
Knepig dröm!! Hjärnan jobbar väl med nykterheten. I min verklighet har jag inga tankar på att dricka, inget sug alls sedan länge. Men nåt processar hjärnan. Hantering av den hektiska period jag har just nu kanske?

@Sattva Jag tycker det är häftigt med drömmar. Vilka knäppa saker som det undermedvetna kan hitta på.😅 Din dröm nu i natt har väl troligtvis att göra med din mans gömmande av vin nu senast. Hoppas det går ” bra” på den fronten nu förresten.❤️ Min första nyktra månad drömde jag om alkohol i princip varje natt. Det var som en tv serie med en massa olika avsnitt, där alkohol ingick överallt. De mest märkliga personerna var inblandade, folk jag inte har träffat sedan min barndom tex. Skithäftigt.😂 Det coola var att i det sista ” avsnittet” så tackade jag stolt nej till en stor iskall öl som en kompis erbjöd mig.

Sedan har jag haft någon enstaka dröm om alkohol då och då. Fast nu var det nog 1 år sedan eller så när jag tänker efter. 🧐

Blir det någon mer båttur i år eller har ni tagit upp båten ur sjön förresten?

Kram 🤗

@Torn Ha ha, ja drömmar är kul!
Båten är kvar i sjön mrn dynorna är på hinden. Tar upp den nästq vecka😢Så snabbt säsongen gått...Har ni kvar er/a båtar i sjön?
Maken har lovat att bara dricka vin fre o lör sedan vårt senaste snack, hittills har han hållit det😃
Kram!

@Sattva Det låter bra maken!👍 Min båt har jag ju på trailer, så den är bara i sjön när jag använder den. Den står alltid redo att användas året runt med kort varsel! Så länge det inte är is på vattnet vill säga.😅 En gång var det ca 3 cm tjock kärnis på hela sjön jag skulle ut på. Då fick jag använda båten som isbrytare, och det gick bra, fast det var på gränsen.😅

Kram

9 mån nykter idag!! Jag är stolt, glad, tacksam🙏💫💪
Hade utv samtal m min chef igårno det blev så tydligt hur min hjärna har förändrats med nykterheten. Samtalet förra hösten handlade mycket om att jag tvivlade på min kompetens, gnäll om ditten o datten. Stackars chef. Och mig, att må så dåligt. Nu tittar jag framåt, har förslag så att min tjänst drar åt ett håll som blir mer avgränsat/ mindre spretigt. Fokus på lösningarbo utveckling. Känns så skönt. Ansvarstagande. Jag är vid rodret på den här skutan nu, inte alkoholen.

Grattis Sattva! Nu och framöver kommer det alltid vara du som sitter vid rodret. Härligt att höra din jämförelse från förra året. Tänk så fint det kan bli när vi skippar alkoholen.

Kram!

@Sattva Wow! Det händer verkligen viktiga saker i nykterhetens spår. Jag känner likadant. Jag har idag en helt annan energi, driv och mental kapacitet att ta itu med utmaningar. Heja oss!

Kram 🐘

@Sattva skrev:"Jag är vid rodret på den här skutan nu, inte alkoholen"
Det är väl det absolut skönaste med alkoholfrihet, när hjärnan fungerar som den ska. Igår var min alldeles för trött när jag skulle hjälpa sonen med matte. Kunde liksom inte tänka och fokusera. Tänk att man har druckit sig till samma effekt med flit. Suck!
Å vad roligt att samtalet med chefen gick bra!

@Sattva skrev:"Jag är vid rodret på den här skutan nu, inte alkoholen"
Det är väl det absolut skönaste med alkoholfrihet, när hjärnan fungerar som den ska. Igår var min alldeles för trött när jag skulle hjälpa sonen med matte. Kunde liksom inte tänka och fokusera. Tänk att man har druckit sig till samma effekt med flit. Suck!
Å vad roligt att samtalet med chefen gick bra!