Hej är så jäkla sårad, har förstört allt dricker hela tiden. Min fru har tröttnat på mitt beteende kallade henne för både det ena och andra för en vecka sedan. Har ett bra jobb är systemingenjör till och med, men vad gör det när man är en idiot. Vet inte vad jag ska ta mig till, jag älskar min fru och mina två barn över allt annat, förstår inte hur jag kan bete mig så illa emot de jag älskar mest i världen, nu är det bara ord jag skulle aldrig kunna kröka ett hårstrå på deras huvud, men ord kan vara oerhört starka och såra, jag menar ju inte det jag säger. Älskar ju min familj så mycket, har sabbat allt, alkoholen tar över allt jag prioriterar bara den, jag ljuger jag förtränger jag hittar på, jag gör vad som helst för att få i mig alkohol jag kan till och med ljuga för mina barn som jag älskar så. Ska ringa i morgon efter hjälp nu är det nog med allt jävla supande är så less på allt. Fan.

@Strularen det blir bättre och man överlever även om man inte tror det för stunden 💕.
För några år sedan kom jag på som av en händelse att min fd sambo var otrogen med min kompis och på riktigt trodde jag att jag skulle dö eller dricka ihjäl mig då.
Man vill inte leva men man vill heller inte dö då.
Kämpa på 🙏💕💕

Du skriver att dottern inte vill ha kontakt längre. Om jag går till mina barn så är de inte alltid jätteintresserade av att prata i telefonen eller i verkligheten (konstigt nog 😂). Jag tror helt ärligt att det kanske kan vara ett sunt tecken. Hon ska inte behöva oroa sig för dig (vilket hon kanske gjort i det kaos som varit). Nu när du börjar komma på fötter kanske hon faktiskt inte känner att hon behöver ha koll på dig och då beter sig som det barn hon är, dvs kanske inte alltid intresserad av att prata med pappa). Bara gissningar, men det behöver inte bero på dig alltså. En del i att tillfriskna från alkoholism är också att vända blicken från sig själv till andra.
Du jobbar på bra! Du är fortfarande i en riktigt kaosartad fas och i början av din nykterhet. Det blir bättre. Fortsätt som du börjat. Lyssna på alkispodden till exempel. Där finns ibland liknande händelser som den du upplever nu beskrivna. Det är ju inte så lätt att bo på hotell heller. Men du klarar det här! Och det blir bara bättre.

Strularen

Hej har fått åka hem nu i helgen, var hur glad som helst att min fru tycker att det går bra att jag kommer hem på helgerna. Men det känns som jag inkräktar i mitt eget hus och hem, blir totalt ignorerad känns som vi är ännu längre i från varann nu när jag kom hem, den enda som blev glad var hunden. Ska jobba imorgon i alla fall och är så nykter, känns så bra och är stolt över mig själv faktiskt. Har klumpen kvar i magen den är faktiskt större än någonsin, känns så konstigt vi åt middag och allt hela familjen allt kändes så bra, men helt plötsligt så vart det som allt vände och allt blev så stelt och alla gick upp på övervåningen och struntar totalt i mig. Tro att min fru kom på sig själv att hon var för trevligt mot mig, och det var nog inte meningen att vara snäll mot mig. Vill bara att allt ska vara bra mellan oss, men hon sa när vi pratade att hon kommer aldrig att glömma saker som hänt och det kommer påverka framtiden hela tiden 😢😢 vad ska jag göra i morgon när jag kommer hem från jobbet så kommer troligtvis ingen vara hemma eller ens komma hem, det kommer att vara så tungt jag vet att när jag är på hotellet så kommer jag att vara ensam och det är bara så och det har jag accepterat och det känns ganska bra, men när jag kommer hem och är mer ensam känns som jag går under helt 😢 fy fasen..

Hej Strularen,
Förstår att det är tufft, men ge dem tid. Om du håller dig nykter kommer de undan för undan börja lita på dig igen. Visa att du menar allvar, gör din del av jobbet, det vill säga jobba på med nykterheten, lär dig se den som din vän och nyckeln till ett gott liv med bra relationer, så tror jag du kommer vinna tillbaks deras förtroende. Ha tålamod och kämpa på, låt inte beroendet lura dig att tro att allt är hopplöst och att du lika gärna kan dricka, det är så det jobbar, försöker hitta anledningar att få tillbaks sin drog. Klappa hunden och ta det lugnt, du är på rätt väg!

”Vill att allt ska vara bra” - du måste nog acceptera att allt tar sin tid…. Försök glädja dig åt känslan av att vara nykter å vara stolt. En timme å en dag i taget💕 Ta inte heller ut ”sorger” i förväg- kanske blir du utan sällskap ett tag hemma imorrn men det kanske inte behöver vara så svårt? Betyder väl inte att din familj inte bryr sig … Promenad med hunden? Lyssna på musik, läsa en bok - göra ngt annat du brukar göra hemma? Styrkekram å sov gott

Strularen

Tack så hemskt mycket all snälla och fina människor, så fina ord och hjälp jag får, önskar er all lycka i världen. Ska gå och lägga mig nu så hörs vi säkert imorgon ♥️ Godnatt 😴

Det är en början och som de andra beskriver så får du försöka vara okej med att tar tid. Förstår din känsla av ensamhet och att det faktiskt på sätt och vis vara ensam i en gemenskap. Du har ju inte skrivit vad som fick bägaren att rinna över och ni har väl den där elefanten stående i vardagsrummet. Den kommer att blekna. Du kan just nu inte göra mer än du gör, dvs. Hålla dig nykter, träna, vara trevlig. Ta hand om hunden, intressera dig för frun och barnen på ett lagom sätt. De är vana att se dig som nån annan och det tar nog lite tid för dem att vänja sig.
Så bra jobbat att vara nykter! Det är bra att du är stolt över dig själv och här tror jag kanske att det bara är vi som har haft ett beroende som vet vilken bedrift det är, så det blir inga applåder mer än härifrån. Men du får en av mig👏👏👏

Strularen

Som jag visste att nu när jag kom hem efter arbetet så är alla borta, känns så sjukt tomt känner mig så otroligt ledsen, är så jäkla tungt. Håller mig nykter,, en vecka på måndag, känns så svårt nu, hoppas de kommer hem snart. Men som sagt ingenting ska få mig att dricka jag ska klara det här, är det största test jag varit med om för allt är emot mig känns det som, ge mig några tips vad jag ska göra när det är så här paniken är nära en puls som slår fortare en nånsin, försöker andas lugnt men ångesten tar sig fram som ett vidunder, tänker också om hon träffat någon annan, tankerna snurrar i mitt huvud vad händer med mig 😔😔😔

Strularen

Var helt nykter i helgen, första helgen på 4år, drack bara bubbelvatten, känns bra i min själ tror att lugnet börjar komma, jag accepterar läget liksom 😳🙏🏻

Strularen

Var helt nykter i helgen, första helgen på 4år, drack bara bubbelvatten, känns bra i min själ tror att lugnet börjar komma, jag accepterar läget liksom 😳🙏🏻

@Strularen Grattis till en nykter helg, den första helgen är tuff eller var iaf för mig.

Jag tänker lyssna på din kropp nu också är du trött så vila, för mig var känslorna rätt jobbiga eller rättare sagt vanan, jag drack alltid hemma så jag gjorde allt med en öl i handen. Men efter att gjort allt utan det så insåg jag att det går. Känslor är bra men jobbiga känslor går över man behöver bara leva genom dem som du gjort nu. Jag tänker att du nu vet att ja det kommer jobbiga dagar och stunder men de går över, håll i :)

@starten på det nya skrev:"Känslor är bra men jobbiga känslor går över man behöver bara leva genom dem som du gjort nu. "
Vilka bra och perfekta ord att ha med sig, kunde vara Forumets tagline.
Och så bra jobbat @strularen med din först helg. Att acceptera läget är det svåraste vi har att jobba med! Heja dig! 🌻

Strularen

Hej mitt liv är förkrossat igen.
Fick idag prata med en på Nämndemansgården via Teams här på jobbet det mötet hade krisgruppen ordnat. Fick berätta om allt som har hänt. Efter ett tag kom ett beslut om att jag måste till Karmansbo i fem veckor det kom som en chock att det var så illa, jag tyckte att jag har koll på läget, men det har jag väl inte tydligen. Men eftersom att jag gör vad som helst för att få tillbaka min familj så går jag självklart med på denna resa. Nu ringer jag för att berätta detta för min fru för att visa att jag gör vad som helst och att det vore skönt om jag fick hennes stöd för att orka med detta, men nej då berättar hon att det kommer aldrig kunna bli vi igen eftersom jag har betett mig så illa under flera år, vilken jag har gjort och jag ångrar allt så mycket, hon kommer aldrig kunna släppa det och glömma vissa saker. Jag böna och bad om stöttning men det verkar vara lönlöst har bränt alla broar som sagt var. Jag kommer att åka till Karmansbo och få den vård som krävs hur det nu än blir, men efter dagens samtal med frugan så mår jag inge bra alls känns helt hopplöst är så ledsen igen trodde att det höll på att bli bättre mellan oss nu när jag gör allt som jag bara kan göra, jag har vecklat ut och in på mig själv och blottat mig totalt, men ingenting hjälper.

@Strularen det är jätte svårt för dig just nu. Jag kan nästan känna din förtvivlan.💖
Men nu måste du ta hand om dig själv och på riktigt göra ett jätte jobb med att bli nykter! Du får möjlighet att åka på behandling, ta verkligen vara på den tiden.
Om din fru kommer finnas kvar eller inte får framtiden utvisa.
Kämpa nu!
En dag i taget och idag dricker vi inte!
Kram