Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

@Sattva Stort grattis till 9 månader!😍 Inte nog med att man trivs bättre på jobbet numera. Det visar sig i lönekuvertet också. Chefer är smartare än vad man tror.😂

Kram

Grattis @Sattva! Till 9 månader 🥳 visst är det härligt när man riktigt känner hur hjärnan fungerar bättre.
Det känns som om min hjärna har fått en helrenovering, jag är med på ett helt annat sätt idag. Jag tycker att det mesta är kul på jobbet och jag brinner för att det ska gå framåt och utvecklas. Även mitt korttidsminne/närminne märker jag skillnad på, att tex hålla kvar siffror i huvudet innan jag skriver in dom.
Kram 💕 sländan

Tack alla för grattis!
Påväg idag igen till yogajobb. Alla uppdrag har blivit komprimerade till en kort tid, jag är liksom aldrig ledig, men så får det vara just nu.
Vår gammelhund, 13 år, har sina sista dagar nu😪. Vi var hos veterinären igår för en bedömning, eftersom han blivit halt sedan en vecka. Han har tacklat av länge och gått allt sämre. Svårt att resa sig. Det är en större ras, så det är ju dags, han har haft ett långt o fint liv, men så jobbigt. Veterinären gav oss en vecka, men sedan måste han få somna in. Leder o rygg är helt slut och han har ont. Superjobbigt😢

@Sattva Åh så sorgligt 😢 Det är nu drygt tre år sedan som jag fick låta avliva min älskade pudelpojke pga tumör i munnen, som jag upptäckte på onsdagen och sen avlivades han på fredagen. Chockartat minst sagt. Han blev 11 år och vi hade ”bara” levt ihop i 4 år (han var en omplacering). Sorgen var massiv, jag tror aldrig jag har upplevt en starkare sorg faktiskt. Hittills i mitt liv, i alla fall inte på det sättet.

Att då ta farväl av en livskamrat sen 13 år måste vara överjävligt. Men man gör det av kärlek ❤️ Veterinären sa att min hund kunde få smärtstillande, hon kunde remittera oss till djursjukhus, de kunde prova att operera. Men jag sa ”Nej, han ska inte lida en minut till”. Vi kom dit för undersökning en fredag kl 8.30, han sövdes för att undersökas, och sen avlivades han 11.30, utan att ens ha väckts upp.

Jag bad veterinären att vänta tills min äldsta dotter var på plats - jag fixade det inte ensam. Dottern körde oss sen till huset och jag satt med honom i famnen i baksätet. Satt länge på verandan med honom i famnen innan barnens pappa hade grävt en riktigt djup grop i skogsbrynet. Jag grät och grät och grät - att det fanns så många tårar. Jag gråter nu när jag återberättar minnet tre år senare. Tomheten hemma i lägenheten efteråt var brutal. Ingen hund som översvallande hälsade mig välkommen längre. Ensamheten. Tomheten. Brutal.

Jag har ett starkt och jättefint minne från vår allra sista stund ihop. Jag ställde upp honom på undersökningsbordet. Normalt var han stissig i den situationen, nu var han kolugn. Jag behövde bara hålla med ett finger i hans halsband. Veterinären undersökte honom. Hela tiden stod han och hade ögonkontakt med mig, Han stirrade mig verkligen in i ögonen.

Jag trodde ju att han skulle få hjälp, så det var den känslan jag förmedlade till honom. ”Allt är lugnt, nu ska du få hjälp.” Och det fick han ju på ett sätt. Det var till och med så veterinären sa ”Det märks verkligen att han litar på dig”. Hela situationen var så laddad att den gick att ta på. Det var hans sätt att säga farväl ❤️ Men det förstod jag först efteråt.

Och jag lider med dig som i närtid ska gå igenom något liknande. Men det är så värt det. Jag skulle gå igenom den sorgen igen hundra gånger om, för varje dag vi två fick ihop var en gåva. Äldskade pudelpojken var min match in heaven ❤️

Förlåt att jag tog plats i din tråd med det här minnet, som bara vällde upp. Egentligen ville jag bara säga två saker: 1) När man tar beslut om avlivning så gör man det av kärlek, 2) hur jobbigt det än är efteråt så är det värt det tusen gånger om - att få delat en del av livet ihop ❤️

Kram 🐘

Sicken slö och återhämtande söndag jag har/ haft! Yogade imorse som vanligt, kom hem o efter frukost somnade jag om i typ 2h. Skjuter på alla "måsten" tills imorgon, då jag har ledig dag. Vädret har verkligen gynnat en slöardag; regn o blåst hela dagen.
Vi gosar med gammelhunden mer än nånsin...

Ja idag säger vädret ligg still, var hemma. Det blåser här på eftermiddag/kväll som om taket skulle flyga av. Krama er fina vovve allt ni kan och orkar. Tänker på dig! 🙏🏻

@Sattva Jag ser gärna att du går med i vår Messengergrupp om du vill.🥰 Du skulle passa in bra där. Känn dig inte tvingad på något sätt, men du är varmt välkommen. Vi får lösa kontaktuppgifterna på något sätt bara, det borde gå genom att kontakta Admin.

Kram

@Sattva Härligt, då kontaktar jag Admin.😍
@Se klart, Självklart är du också välkommen! 🤗 Jag tycker det är bra med en sådan grupp för oss som liksom har lagt alkoholen bakom sig och släppt skammen för gott. Man kan verkligen skriva om vad man vill, skicka bilder, och lära känna varandra lite mer på ” riktigt” på det sättet. Det är ju jättehäftigt att ha fått nya kompisar här! Att bara lämna forumet och ha noll kontakt med tex dig, hade varit skittrist och icke utvecklande för mitt framtida liv. Lämna en mailadress till admin och skriv att det är ok att jag eller Andrahalvlek får den. Om du vill alltså, jag har full respekt för om du avstår. Fast det hade varit otroligt kul om du är på! 🥰

Kram

Angående byte av uppgifter för att ha kontakt på messenger eller motsvarande. Hej @Torn och @Sattva! Det finns ett antal skäl till att Alkoholhjälpen inte har grupper i andra sociala medier, eller tillåter att sådana delas här. Dels så handlar det om säkerhet, dels om integritet. Eftersom vi inte finns eller kan finna närvarande på dessa ställen, så finns det ingen som kan agera om något blir fel. När en inte längre är anonym så finns risken att information om dig eller dina problem hamnar hos någon du inte vill eller används på ett dåligt sätt. De flesta stora leverantörer tar sig även rätten att indexera det ni skriver och använda det för riktad reklam, t ex alkoholreklam för de som skriver om alkohol.

Samtidigt är ni vuxna individer som har rätt att ta egna beslut kring med vem och var ni vill kommunicera. Vi tycker så klart att det är trevligt att ni vill fortsätta stödja varandra. När det gäller personer som varit på forumet en tid, så känns det rimligt att vi inte hindrar att ni har kontakt i andra sammanhang.

De e-post adresser som finns i systemet kan vi dock inte se hur som helst och vi kommer inte heller dela dem. Så om ni fortfarande vill byta uppgifter så behöver ni båda skriva ett meddelande till oss med den adress ni vill dela. En del som har gjort detta tidigare år har skapat en anonym e-post för detta syfte, för att bibehålla viss anonymitet. När vi fått från båda så delar vi dem med den ni vill byta med. Efter några dagar kommer e-posten att raderas, för att inte lagra personuppgifter i onödan.