Jag uppfattar inte helvit som provocerande. Jag uppfattar bara att ett fåtal av de helvita bara inte kan acceptera att det finns andra vägar andra funderingar och att ord och tankar hela tiden läggs i min mun. ”Nu har poletten trillar ner”, ”nu har du fattat att det är ett gift”, ”man kan ha kul utan”. Det skulle ha uppfattas oerhört provocerande och olämpligt om jag gjorde likadant för att tydliggöra min linje som funkar för mig. Men helvit kan göra det för att det är ”den rätta vägen”. Det reagerar jag på. Och en del av er helvita klappar hela tiden den typen av inlägg på huvudet och tröstar om det blir bråk. Och de som inte är helvita klappar åt andra hållet. Där ligger polariseringen och leder inte framåt. Låt konflikten redas ut utan att ta parti!
Sen tycker jag att det är trist att man inte kan ta till sig eller försöka förstå den typen av synpunkter utan att stänga ner och lämna. Men så får det väl vara då. Jag uppskattar också dig och alla dina inlägg som inte är små gliringar, Torn. Och det är ju övervägande delen, så lyckas du bara få bukt på din önskan att skriva de andra, så kanske du slipper hamna i blåsväder och känna att den enda lösningen är att flyga iväg.

@Torn Hej! Kommer att sakna dig här på forumet, du har peppat mig o skrivit uppmuntrande...Men jag kan också förstå att du efter lång tid känner att det är dags att gå vidare i livet. Hoppas du behåller din tråd o kikar in till oss även om du inte vill skriva längre! Önskar dig all lycka!
🤗

@Charlie70 Vissa på forumet blir väldigt irriterade och provocerade när man vurmar för den helvita linjen - och man får ibland en tillsägelse om att man kan hålla sina åsikter för sig själv. Mer eller mindre otrevliga tillsägelser. Så jag kan förstå @Torns reträtt från forumet. Han är väldigt rakt på sak i sitt språk, medan vissa andra av oss kanske lindar in våra budskap mer i bomull, men välviljan i botten går inte att ta miste på - och det borde alla veta som har lärt känna @Torn.

Kram 🐘

Anonym26613

Jag kommer att sakna dig @Torn 💚 Tack för att du fanns där och har påmind om det kloka. Din berättelse och erfarenheter har varit extremt viktiga för mig.
Även om jag envisades flera gånger att smaka på vin i hopp om att den skulle smaka bra, så ser jag mig själv som nykter och helvit. Andra kanske inte tycker det. Men jag också känner mig fri! Och det är helt magiskt 💚

Ta hand om dig!

@Torn skrev:"Forumet räddade mitt liv, men det är dags att gå vidare nu. Fri som en fågel! 🦅"

Jag blir uppriktigt ledsen när jag läser att du kommer försvinna ifrån gruppen, men jag kan förstå att det kanske blir lite mycket ibland. Jag är inte inne i forumet lika mycket som flera andra är, dels har jag inte den tiden och ibland har jag helt enkelt ingen ork.
Jag får tacka dig för ditt stöd när man verkligen behövt det 💕 och hoppas att du kan komma in och hälsa på oss här någon gång på forumet.
Kram 💕 sländan

Hej Torn! Tack för att du delat med dig av din resa! Jag har inte skrivit på länge, men börjar om igen nu 😊. I min tråd har jag beskrivit hur läsande här i Det vidare livet har betydelse för mig. Din tråd är definitivt en sådan tråd jag hade i åtanke när jag skrev det. Så tack, och ta gärna med dig det när du flyger iväg - någonstans i mitten av Sverige, lever en person som vände sitt liv till det bättre (nu utgår jag från att jag kommer att lyckas…😉), delvis tack vare att du delade med dig av din resa i den här tråden. Det är ändå lite mäktigt ✨💞!

Tusen tack för alla kommentarer! 😍 Jag kommer naturligtvis inte sluta att kika in i forumet ibland, och se hur det går för er. Det kan säkert bli några glada tillrop och något grattis också. Men att ge mig in och diskutera sätt att bli nykter på, komma med tips osv kommer jag inte göra mera. Den tiden är förbi. 🦅

Kram

@Torn Jag har långt ifrån varit överens med dig. Har varit så förundrad över att du tycker att det är ok att din fru dricker alkohol när du är så anti.
Önskar dig all lycka till och att du får behålla din nykterhet🙏🏻❤️

@Varafrisk Tack! Jag såg att du, liksom mig har dragit ner på skrivandet här på forumet. Lite olika anledningar bara, jag är liksom ” färdighjälpt” och du tycker inte att forumet hjälper dig. Hoppas det går bra för dig nu i alla fall. 🤗 När det gäller min fru så tycker jag det är helt ok att hon dricker ibland. Hon är ju inte starkt beroende, och jag kan aldrig ändra på någon annan. det drabbar ju inte mig, alla får göra som dom vill. Det jag kan göra är att tala om vilka fördelar jag känner av att inte dricka alls. Vill hon prova att dricka mindre, eller inte alls så är det upp till henne. Och faktum är att hon har testat att avstå att dricka sina två glas vin på fredag/ lördag ett par gånger nu. Och hon blev positivt överraskad! Hon blev mindre trött på kvällen, och piggare på morgonen. Jag tror att även en mindre mängd alkohol är negativt för kroppen och att bla sömnen störs. Vid 0,3 promille får man inte köra bil för att sinnena är påverkade. Det säger ju egentligen allt.

Annars är allt bra med mig. Mår jättebra, och har inget att klaga på. Har fått ett helt nytt liv som jag inte trodde fanns.😍

Nu klappar jag om dig lite Torn😉..Håller helt med. Hade min f.d hållt sig till 1-2 glas per helgkväll och jag med, då hade jag aldrig letat upp detta forum. Vi som hänger här har förmodligen bekymmer med vårt eller andras drickande. Och att ha en partner som dricker sparsamt är ju bra. Däremot så är ju alkoholen fortfarande något som fördärvar våra organ och sinnen. Nu forskas det även kring små mängder alkohol som kan störa funktioner i kroppen. Vi får se om synen på alkohol förändras i framtiden. Jag hoppas det. 😊

Tjena, vad härligt att du tittar in- jag läste väl en freudian read- tyckte du skrev tornrummet istället för forumet 😍
Det är ju ett sorts tornrum för mig iaf.
Tänker på dig, vet att du har det bra såklart! Och vet du- det känns som du finns där hela tiden om jag skulle behöva. Det är en megastark känsla. Kan nästan inte förklara den. Kram, du kikar väl in på vår tvåårsdag? 😢

Hello @Torn! Jag tror som du och ni andra att synen på alkohol kommer att förändras med tiden. Inte säkert att vi kommer dricka mindre på befolkningsnivå, men förhoppningsvis att vi blir mer upplysta. Tyvärr är jag rädd för att summan av lasterna är konstant. Det ser man bland ungdomarna till exempel där alkoholen inte är så värst i ropet längre - däremot är knarket det. Vad är värst, den kan man ju fundera på en stund.

Jag är säker på att du inte kommer kunna hålla dig helt från oss :D så på återhörande!

Kram!

@Tofu Vad härligt att din make aldrig dricker hemma! Jag hade ju förstås föredragit att min fru gjorde det samma, men det spelar ingen större roll. Det handlar väl om en gammal ovana från när hon var yngre. Fredag och lördag= dricka alkohol. Hon vet inte bättre helt enkelt, eftersom hon alltid har druckit alkohol på helgerna, och tror att det gör någonting till det bättre.😅 Det luriga är ju om det börjar tullas på dagarna, och plötsligt blir det kanske även på onsdagar och torsdagar. Toleransen ökar= mer alkohol, och så kan ett värre beroende dra igång. Exakt så som jag åkte dit en gång i tiden. Det är väldigt lätt hänt tror jag. Hon säger att hon gillar att ta något glas vin för att slappna av efter arbetsveckan, men blir bara överdrivet trött av det. Det räcker väl för sjutton med den ” normala” tröttheten efter en hård arbetsvecka.😂 Men så länge någon tror och tycker att alkoholen tillför en något positivt så vill hen inte sluta. Lurad från barnsben. Jäklar vad glada och stolta vi ska vara för att ha avslöjat bluffen @Tofu! 😍

@Tofu Håller verkligen med! Tänkte på det extra mycket i morse när min hjärna aka slavdrivaren väckte mig i ottan och hade processat klart veckans jobb och stakat upp planerna för nästa jobbvecka. I mitt tidigare liv hade det processandet inte ens skett, utan jag hade dränkt min hjärna i alkohol och befunnit mig i det apstadiet till måndag morgon då bakruset hade gjort starten på nästa jobbvecka olidlig. Hur kan det vara vilsamt och utvecklande? Inte ett dugg.

Kram 🐘

@Jullan65 Va kul att du hälsar på ! 🤗 Jag tänkte faktiskt på dig häromdagen. Jag tänkte att Jullan mår säkert bra, hon har garanterat inte börjat dricka igen.😍

Jag läste på forumet att några här har åkt på influensan av olika slag. Och då slog det mig att jag har inte varit krasslig en enda gång sedan jag blev nykter för snart två år sedan. Inte ens lite snuvig. Vad sjutton kan det bero på.😅 Brukade alltid åka på åtminstone en förkylning ett par gånger om året förr. Det kan ju såklart bero på att jag har varit noga med att hålla avstånd och så nu under coronan. Eller så är det att jag numera aldrig stressar upp mig, oroar mig i onödan, sover när jag är trött och sköter mathållningen. Jag tar hand om mig själv helt enkelt. Eller så är det ren tur. Skit samma, jag får vara glad så länge det varar. 😂 Förövrigt är allt lugnt, ska installera solceller om ett par veckor. Ska renovera köket, och byta några fönster. Kul när huset blir mer miljövänligt och köket lite snyggare. Ha det bra!

Jag hör ofta folk på jobbet som klagar och gnäller om diverse saker. Hur jobbigt det är med det ena och det andra.Hur trötta dom är mm. Dom beklagar sig över ”skitdagar” osv. Jag känner inte igen mig, jag har inget att gnälla på. Inget är närheten av hur det var när jag var bakfull, ångestfylld, omotiverad, aptitlös, orolig, uttråkad, skamsen och bara längtade till nästa öl dygnet runt. Alla vardagsbekymmer som jag har i dag ter sig som oväsentligheter i jämförelse. Jag njuter så mycket av att vara fri från alkoholen, och mår så bra numera så jag tycker mig helt enkelt inte ha några bekymmer överhuvudtaget. 😅 Väldigt märkligt, men ljuvligt!

Hur kunde det bli så här bra? Jag är forfarande förvånad.😍

@Torn Du är verkligen forumets lyckopiller ❤️ Bara i positiv mening, inga biverkningar alls 😉 Och jag är så glad för din skull ❤️

Kram 🐘

PS. I funkiskretsar är det oerhört vanligt att ”vanliga” bekymmer viftas bort rätt så lättsamt. Man har helt andra ”trösklar” för vad som är jobbigt helt enkelt.