@Varafrisk här kommer en hälsning i all enkelhet från mig. Fortfarande början av veckan men jag föreslår att vi satsar på att njuta av höstens färger när vi kan, de promenader som blir av och att jag är jag och du är du. Vad tror du om det?
Kram!

Vill så gärna skriva här. Har så mycket som jag vill skriva om/dela med mig/“blotta mig”…för jag orkar inte bära allt inom mig. Fast jag har bestämt mig för att skriva utan alkohol i kroppen men framför allt för att skriva först när jag har flera nyktra dagar i rad….men jag känner ändå att jag har ett stort behov att skriva om hur det är…och ett behov av att vara duktig🙏🏻

Två dagar i rad…på morgonen har jag försökt meditera…be Sinnesrobönen…läsa några texter…landa…även om det inte landar inom mig just nu …så om jag övar kanske det landar.

❤️❤️❤️

@Varafrisk God kväll💖.
Skriv så mycket du vill och behöver. Jag blir glad varje gång som du är inne och skriver.
Två dagar är två dagar och det är de första dagarna som är svårast.
Hur mår du?
Kram

@Varafrisk 💗
Godmorgon!☔
Denna dag ser ut att bli regnig men så är det ibland. Precis som inombords så är vissa dagar väldigt gråa och ledsna.
Men som du själv skriver så kan det vara bra med en stunds meditation.
Och att skriva är ju nödvändigt för dig Varafrisk, så fortsätt med det!
Detta är ju din egen tråd som du gör vad du vill med.
Kram kram 💚💚💚

@Ase @FinaLisa @knickan Tack för era hälsningar, gör mig glad:)

Veckan som gick har varit allt annat än bra vilket beror mestadels på alkoholen. Känner inte alltid lust att gå till jobbet men jag går dit. Det beror inte på att jag skulle vara hemma för att dricka alkohol istället utan just nu är det ingen höjdarstämning på jobbet. Dricker man då alkohol så blir det givetvis inte bättre. Tycker om att arbeta som kurator, tycker om samtalen men givetvis gör det något med en och man behöver vila för att få tillbaka energi. Jag borde bli så mycket bättre på att vila. I torsdags var det städdag på jobbet för de som tillhör husgruppen vilket jag verkligen inte har önskat att få tillhöra. De flesta hade förhinder så det var endast min chef, vår vaktmästare (som har lönebidrag pga att han har cerebral pares) och jag. Det har köpts in nya stolar och bord till vår konferensrum. Det innebar att de gamla stolarna skulle bäras ut och köras till tippen och bordet skulle monteras ned (massa sladdar, kontakter med mera). Det här kändes verkligen inte som det var ett kuratorsjobb. När vi har press på oss att ha ett visst antal besök per vecka så kanske det vore bättre att jag hade gjort det vilket jag även sa till chefen. Grejen var även den att jag är inte så himla bra på att skruva och mecka...ja..så jag var allt annat än glad den förmiddagen!
Dagen före hade jag haft kontakt med fd kollegor för att vi skulle uppvakta en fd kollega som hade fyllt 70 i maj förra året. Det kom ett förslag på ett datum vilket jag sa att jag inte kunde likväl bestämdes det datumet. Naturligtvis kan det bli att alla inte kan men det kändes lite tråkigt att inte kunna få vara med. Dessutom var det några andra detaljer som gjorde mig lite ledsen. Detta hade jag naturligtvis klarat bättre om jag inte var marinerad med alkohol. Nu har jag väl nästan lagt det bakom mig men det tog mycket energi ifrån mig..

I fredags var vi bjudna hem till vår dotter för att fira henne. Hon bjöd på mat och efter maten åkte vi för att spela bowling. Jag körde men hade sett till att det fanns alkohol när jag kom hem. Även om jag drack så blev det en öl och en liten mousserande flaska. Det var faktiskt lite bättring. Fast det var helt onödigt. Skulle ju i princip bara gå och lägga mig så himla dumt och onödigt. Igår kväll var vi bjudna hem till ett par kompisar plus två ytterligare par. Dessa tre par kände inte varandra från början utan det var min man och mina vänner men när vi flyttade till vårt hus bjöd vi de alla på Trettondedagsafton. Efter den kvällen har vi träffats alla fyra då och då fast min man och jag träffade även våra vänner själva. När vi hade fullt upp med min sjukskrivning, tonårskonflikter, föräldrar som dog, min man som blev sjuk mm så orkade inte vi med att hänga med på fest eller bjuda någon hem. Och vännerna försvann liksom bort men inte de här träffarna då vi alla fyra par träffades fast jag orkade inte bjuda hem dem...och jag kände att jag hade mindre och mindre gemensamt med dem. Jag skulle inte vilja vara utan dem men känner att efter några timmar så känns det tillräckligt. Hur som helst så hade jag under hela veckan brottats med att "jag ska inte dricka...eller ska jag kanske bara dricka till maten ....eller...eller". När jag åkte hemifrån hade jag bestämt mig för att jag kunde dricka vin till maten...orkade inte med förhandlandet. Vi kom dit och fick mousserande vin och tapas. Det tog lite tid innan varmrätten var färdig så glasen med mousserande vin fylldes på. Till slut bjöds vi till bords för att äta varmrätten. Det serverades rödvin eller öl till varmrätten. Jag valde rödvin. Tyckte rödvinet var lite strävt. Glasen fylldes på men jag drack inte upp. Det var liksom tillräckligt. Även om jag kände av vinet så var det på ett annat vis och jag drack inte mer. Det bjöds på gin, whisky, aperol och campari. Skulle kunnat ta en campari men var inte sugen. Till kaffet bjöds en kaka, likör eller konjak. Jag drack bara kaffe jag var inte sugen. Det brukar bjudas på mycket alkohol hos dessa kompisar och värden dricker ganska mycket själv vilket han även gjorde igår. Han pratar alltid mycket och vill berätta saker men med alkohol i kroppen blir det ännu mer och det är svårt att få sin röst hörd. Eftersom jag är den enda i sällskapet som jobbar med människor så ser vår vardag så olika ut därmed även intresset för olika samtalsämnen. Om jag hade kört hade jag kunnat åka hem när jag ville för jag började vilja åka hem vid tolv men det var ingen annan än jag som hade lust att åka hem. Det sista var jag så trött på värden att höra hans monolog och ville bara hem. Klockan var ca två när vi kom hem i natt. Det var evigheter sedan som jag kom hem så sent och la mig så sent. Sov till ca 9.30. Min bakfullhet bestod av att jag var oerhört trött när jag vaknade pga alkohol och att jag la mig sent.

Även om jag drack alkohol när jag kom hem i fredags så var det skönt att inte dricka något i bowlinghallen. Dricka loka. Och även om jag drack igår kändes det skönt att inte dricka under hela kvällen. Att reflektera över all alkohol som fanns. Om jag skulle få för mig att bjuda dessa vänner så ska jag nog hitta på något helt annat....som inte gör det möjligt att dricka massa alkohol eller att någon har en monolog eller att alla kan vara delaktiga i samtalet.

Men till sist....när man inte följer den träningsplan som är tänkt under veckan ja då blir det dubbla pass på lördagen och idag. Promenad och gymet igår, promenad och simma idag. Har läst Sinnesrobönen varje dag samt dagens ord i min ena bok och en krönika från den andra boken. Orden och texterna är kanske inte ett med mig ännu men jag om jag gör det till en vana så kanske jag landar och får ro i det. Efter att ha läst i flera trådar om boken "Jag som var så kul när jag drack vin" laddade jag ner den på Storytel. Stor igenkänningsfaktor på många punkter! Hade den i öronen på min promenad idag. Hade lättare för att koncentrera mig när jag lyssnade på den än på "Skål ta mig fan".

Idag kom dag ett åter igen...mitt mål imorgon är dag nummer två och gymet...mitt mål är en bättre vecka helt enkelt:)

Ha en fin söndagskväll!

Hej Vara frisk,
Vad bra gjort att dricka så måttligt fast det fanns massa att fylla på med och många andra drack mycket. Det var strongt gjort, och jag tror du klarar dag nummer två av bara farten!

Hej Vara frisk 🤗! Jag hade också en ryslig vecka (så ryslig att jag inte ens drack)… Jag hoppas att veckan som kommer blir bättre för dig ❤️! Och du - imorgon klarar du dag 2-målet 💪🏼😊.

Hej @varafrisk
Det är mysigt (kanske fel ord men rätt för mig) att läsa om dina dagar även om det verkligen är mycket stret! Och att orka sitta till klockan nästan två och dricka så måttligt- du borde få ett diplom.
Det låter som att saker är i görningen. Visst kan man grotta ner sig i varför du drack när du kom hem i fredags.
Men jag tror du ska grotta ner dig ännu mer i det du fixar nu.
Träningen- check.
Loka på bowlingen-check.
Ingen sprit på den digra buffén- check.
Gör en checklista varje dag på det du fixar.
Du gör det här för dig varafrisk, det är du som är allra viktigast här, i den här tråden och i din berättelse. Huvudrollen. Kram till dig! 💕

Dag två idag alltså. Jag tänker att man behöver identifiera sina ”trigger moments”, de tidpunkter och situationer när du är svag. I fredags hade du handlat och sett till att det fanns hemma. Och så drack du upp det, trots att du egentligen borde ha gått och lagt dig. Jag känner så igen mig i det där - kan tänka mig att det nästan är tvångsmässigt när du dricker det? För gott är det nog inte. Eller nu gissar jag utifrån mig själv. För jag har ibland tvångsmässigt druckit upp det jag köpt och verkligen inte ställt mig frågan om jag vilja ha eller inte. Så det gäller att vara med där före inhandlingsögonblicket. Avstyra handlandet. Och jag har ångrat mig ibland på kvällen om det inte funnits hemma, men det har varit mer en fix idé, det också. På morgon, eller för min del också om jag blivit för berusad på kvällen ångar jag att jag drack. Den absolut värsta känslan är att vara full fast man borde vara nykter. Så totalt värdelöst.
Så inhandlingstillfället VaraFrisk är det du behöver blocka tror jag. Säga stopp och belägg. Tänka HALT. Idag ska du till gymmet. Köp dig en smothie eller nåt att dricka efteråt istället.
Tänker att du behöver samla och titta på det du lyckas med. Bygga upp dig med segrar. Som lördagen där du valde bort alkoholen så ofta och ändå deltog på middagen. 4 träningspass i helgen! Det finns mycket om du tänker efter. Å sen kanske att analysera de där situationerna du beskriver om jobbet mer utifrån. Är det ok att vara irriterad över att du måste skruva stolar. JA!!! Särskilt om alla andra i princip kunde få förhinder. Bra att du sa till. Men såklart är det ju ingen skön känsla att vara irriterad en hel förmidddg och dessutom känna sig mindre bra på det man gör. Nu vet jag inte hur det var, men jag tycker att det funkar bäst för mig att bara fokusera på att göra i såna lägen. Det här ska bli klart. Och då kan man glädjas över att den sista stolen går snabbare. Gilla läget! Eller gilla och gilla, men du har gjort det du kunnat genom att påtala. Innebörden i sinnesrobönen.
Och du har en del segrar under förra veckan att tänka på. Glöm inte att se dem. Glöm inte att se dina segrar den här veckan. Se alla pluttiga småsaker du gör rätt. ”Det här är jag bra på”, Å, jag lät bli att handla och köpte en kofta istället”, ”å vad gott kaffe jag bryggde”, säg nåt vänligt till en kollega. Det är små små saker som gör skillnad. Man måste få känna att man gör något bra. Du förgyller vårt forum härinne med små berättelser om livet. Jag tänker att du skriver bra! Det är du duktig på. Du har satt mål med träningen och gav inte upp, utan såg möjligheten med dubbla träningspass. Bra jobbat VaraFrisk! Ha en jättefin vecka nu!

God kväll Vara frisk💖.
Jag hoppas allt är väl med dig.
Vi håller på att pynta hela huset inför halloween. Sedan flera år tillbaka har det varit en stor tradition hos oss. Barnen har haft fester och vi tycker alla det är så roligt att klä ut oss 😊.
Tror jag tycker halloween är så roligt för jag har fått skapa traditionen själv med familjen. Inga barndomsminnen som skaver med halloween utan bara kul.
Tycker du om maskerader? Tänker mig att du skulle gilla det.
Kram 💖

Tack för att du tittar in hos mig@Ase 🥰 Tja…har inte varit så mycket på maskerad…men skulle gärna vilja hålla på med teater…eller iaf testa. Halloween är inte riktigt min grej men när mina barn höll på med det i synnerhet min dotter så var jag gärna engagerad i det. Tycker iaf om pumporna som lyser upp🎃 Hur mår du😍

Jag mår sisådär…skäms så förfärligt för att jag inte lyckas bli nykter därför skriver jag inte så ofta😞och jag skriver inte så för att få medömkan och jag vet att det inte blir bättre av att skämmas…men så är det iaf🥵

Jag är från djupet av mitt hjärta❤️ så glad och imponerad av alla er som lyckas💪🏻

Fast jag har inte gett upp…de sista gångerna som jag har druckit …tröttnar jag på det…dricker kanske inte lika mycket..jag tror att det är mycket vana jag dricker på. Det känns som om likaväl som jag går in på ett Systembolag skulle jag kunna avstå. Det känns lite som det är som ni vet…man fryser in våren och svettas ut…ja vad heter det nu igen🤔Vad jag menar är att vägen in t alkoholberoendet var lång det känns som om den är lång även ut…jag vet…det är endast jag och ingen annan som kan styra hur lång vägen ska bli!! Önskar att det fanns en beroendeklinik i närheten där jag bor…det känns som om man inte släpper sina patienter så snabbt kanske inte heller att man behöver genomgå en social utredning .

Är just nu ute på en minisemester t Bjärehalvön m min man. Har hyrt en liten stuga genom airbnb. Har varit på Norrvikens trädgårdar idag. Så himla vackert! Har även varit i Båstad. Min man har en förkärlek för idrottsarenor oavsett om det pågår match el inte. Så nu har vi varit och kollat in Båstad tennisstadio🎾

Kram🥰🍁🌳

@Tofu Tack för att du skriver t mig🥰 Ditt inlägg kom nog precis när jag skickade iväg mitt. Ska läsa ditt och begrunda det🤗

Kram🍁🍂

Köra @varadrisk
Tänker på dig, hur läget är. En sån här kväll.
Jag minns inte om det var i din eller någon annans tråd du skrev om att du kanske drack mindre- smakade inte som tidigare- inte samma effekt. Så var det för mig. Likväl gjorde det inte att jag tog chansen. Det bara harvade på. Tänker att du kanske är där. Eller någon annanstans. Jag ville bara skriva en frrdagshälsning. Jag skulle önska så att du slapp den där skammen.
En dag ÄR den sista dagen. Det vet vi!
Kram 🥰

@Varafrisk 🧡 Godmorgon ☔

Tack för påhälsning i min tråd. Alltid lika trevligt när du hälsar på. 🤗

Tänkte på dig igår då jag faktiskt var och dansade! Av en slump googlade jag på frigörande dans och fick en träff på Godmove. En kvinna som har komponerat ihop en egen blandning av danser/ moves med inspiration från olika delar av världen. Från Afrika, Sydamerika, Söderhavet, Nya Zeeland och även från här i Norden! 😊 Riktigt kul faktiskt. Och bra träning för hela kroppen! Efter en timme så dröp svetten😅

Förövrigt så är en alkoholfri månad avverkad för min del och det känns så skönt. Jag har satt året ut som mål och som det känns nu har jag ingen längtan till att ta något första glas igen. Mår alldeles för bra för det.

Hoppas du också kommer dithän Varafrisk! Du är värd att lyckas bli fri från beroendet. Din kropp behöver en paus från alkohol om inte annat!🍀

Stor kram till dig 🧡😘

Kanske är det så att vissa, som jag själv, behöver ett långt avslut. Ungefär som jag harvade på med min första riktiga pojkvän. Det hade nog varit bättre att släppa helt istället för att bli FWB. Och som jag harvade på med alkoholen. Jag orkade inte längre, jag hade tröttnat långt innan jag slutade. Men gamla ovanor sitter i.
Men nu när du skriver som du gör förresten… Jag hade också en lång väg in i beroendet och en lång väg ut. Jag hävdar bestämt att det finns skillnader i ”kicken” vi får av alkohol och att det då också borde tas hänsyn till i beroemdebehandling. Du har aldrig tänkt på KBT? Jag tänker att jag kanske hade varit mer hjälpt av det än av alkohol terapin. Den var inriktad på sig och fysiskt beroende och jag var inte riktigt där. Eller givetvis där på sätt och vis, men jag hade (och har) större problem med att kontrollera impulser att köpa än längtan efter alkoholen i sig. Och ingen njutning av berusningen. Just i ditt senaste inlägg så låter det lite som att det är så för dig. Du har verkligen tröttnat, men inte slutat. För mig gjorde det att alkoholens positiva effekter uteblev till stor del. Jag kunde känna lyckan när jag köpt, men när jag drack var det inte förenat med positiva känslor alls. Nu drack jag ju ofta i smyg och att bli berusad var mest förenat med risk för upptäckt och rädsla. Så om du känner dig ledsen och misslyckad VaraFrisk så ska du veta att vi är många som har suttit i den sitsen och vet hur det är. Men KBT kanske är nåt för såna som oss -ovanemissbrukarna? Du behöver kanske lite stöd i att ändra tankemönstren. Jag har förövrigt druckit i smyg en gång förra veckan. Bara för att jag kunde köpa. Ska skriva om det i min tråd sen, men du är inte ensam i dina våndor.
Kramar!

@Tofu @Se klart @FinaLisa @Sisyfos Förundras över att ni inte ledsnar på att skriva hos en som inte blir nykter efter så lång tid här på forumet. Jag menar inget självömkande med det utan jag känner en stor tacksamhet för att ni finns kvar❤️🙏🏻

Skönt med söndag imorgon. Tur att alkohol endast får säljas på systemet! Söndag är min vilodag i förhandlandet och mitt hopp till förändring🙏🏻💪🏻

Läste nyss en krönika ur ”Lita på det ljusnar” där författaren skriver om att han ska se ut en plats i sin trädgård för att kunna se växtlighetens skiftningar under året. Vilken fantastisk idé! Funderar på att göra detsamma. Börja imorgon! Kanske växtlighetens skiftningar och jag kan följas åt på min resa till nykterhet🍁

Tänker på @Se klarts inlägg om det vackra i att få leva…som Ernst Kirschsteiger säger ”I det enkla bor det vackra”…så vill jag leva❤️

Det är tröttsamt att dricka…det är en dålig vana och ja…min kropp behöver vila…allra mest ifrån alkohol🙏🏻

Alkoholen har bidragit till att jag vill äta festligare mat men jag längtar nu efter enkel, vanlig mat….som makaroner och falukorv, blodpudding, stekt fläsk m löksås, kokt torsk m äggsås mm😋🙏🏻

Lyssnar t ”Jag som var så rolig att dricka vin med”. Mycket igenkänning. Och det läskiga i att på morgonen vara tvärsäker i att jag ska vara nykter hela dagen och likt förbannat så har jag med mig alkohol hem. Funderar seriöst på att klippa sönder mina bankkort tills jag fått några veckor. Har ju ICA-kortet så mat kan jag ju handla!

Kram t er alla oavsett var ni än befinner er❤️❤️

Ja, gör det VaraFrisk, klipp sönder korten, tills du fått några veckor. Eller jobba med en målbild där du bestämmer hur vägen efter jobbet ska se ut. Jag tror helt klart att din trötthet, sömnproblemen och alkoholens påverkan gör att det är skitsvårt att inte falla in i gamla vanor. Så det är där du måste jobba. Hur äter du under dagarna? Är du också mycket hungrig när du åker hem? Borde du äta ett mellanmål innan? När du har brutit vanan kommer det att gå bra, tror jag, hoppas jag, gissar jag. Det är nåt som gör att du inte stoppar dig, trots din önskan om att vara nykter. För det känns som att du har svängt där och blivit tydligare i det beslutet. Då är det inte så långt kvar tills det kommer att funka. Som att lära sig cykla ungefär. Vissa klarar det direkt, andra får kämpa lite mer men det går tillslut.

@Tofu Ja visst är det märkligt att man ska skämmas🥺Ett problem som är så stort…alkoholberoendet. Tänk om det inte var så stigmatiserat då tror jag att det vore många fler som snabbare skulle komma på fötter inkl jag själv. Jag kan väl förstå på ett vis varför en social utredning behöver göras för att få börja en behandling men på ett vis förstår jag inte. Inte om utredningen blir ett hinder. Tänk att det ska behövas anonyma självhjälpsgrupper …tänk om det vore så med andra sjukdomar cancer tex.

@Sisyfos mellanmål på eftermiddagen är jätteviktigt. Jag äter bra frukost och lunch men slarvar ofta med mellanmålet under em. Vi brukar prata om det på Viktväktarna min couch och jag. För kanske tio år sedan gick jag ner ca tio kg genom att äta bra mellanmål och motionera.

Nu är det söndagmorgon min man och jag ska gå en sista promenad längs havet innan vi packar ihop och åker hem. Nykter dag…så skönt…🙏🏻

Kram🍁😍