Hej! Är ny här idag. Idag är min första vita kväll på länge. Är det ok att jag hänger med er här, nu verkar vara sådana goa människor:-)

@CeciliaB Hej o välkommen till forumet! Gruppen jag skriver i heter "Vara alkholfri", sen har jag en tråd som heter "Ny och skräckslagen". Det är den du skrivit nu. Det är helt ok.
Om du vill ha en egen tråd får du backa lite. Det finns flera grupper att välja på. Så kan du göra en egen tråd att skriva i. Hoppas du förstår hur jag menar annars får jag försöka förklara bättre...
Hursomhelst Välkommen hit!
🤗 kram

Tack ni som grattat mig till mina veckor! Nu är det bara att traska vidare på den inslagna vägen - för mig är det ju alkoholfritt som gäller tills vidare...Det går ju ganska bra men upp o ner i mitt mående. Önskar er alla en fin kväll!
🤗

@majsan_nu Fokusera på alla fördelar med nykterheten så kommer det att gå galant! Och tänk att du skapar nya nyktra vanor, som med tiden sätter sig och då kräver det inte lika mycket tankekraft. Alla vanor automatiseras delvis efter ett tag.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det stämmer säkert som du skriver. Ännu har jag inte skaffat så många nya vanor, de jag har känns högst tillfälliga för att överleva dagarna. Det är så mycket i mitt liv som är nytt, jobbigt med sjukdomar mm. Jag VET att jag behöver nya vanor o behöver vara mer aktiv för min egen skull. Det är en tröskel att ta sig över, den känns just nu så hög... Att vara alkholfri är prio ett! Sen är det alla mina "måsten" som kommer på tur! Men nånstans däremellan finns ju jag själv o jag ska verkligen försöka prioritera lite "må bra" för mig själv också! Tack för att du peppar mig! 🤗

Grattis till dina dagar. Nykterheten är prio 1. Tror att du gör klokt i att se dina egna möjligheter och begränsningar.
Tänker på att det du beskriver med de här orden gör förändringar lite stort:
@majsan_nu skrev:"Jag VET att jag behöver nya vanor o behöver vara mer aktiv för min egen skull. Det är en tröskel att ta sig över, den känns just nu så hög... "
Jag kan känna igen mig i den känslan och var på en föreläsning alldeles nyligen som beskrev den där tendensen att vilja koppla på alldeles för många saker samtidigt.. motion, kost, sluta dricka, läsa böcker, lyssna på poddar. Man borde välja en sak som man faktiskt mår bra av.
När man tänker på ”Alla sina måsten” så blir det precis som du skriver oöverstigligt. Ett av måstena räcker. Kanske kan du nu 2 månader in koppla på t.ex. daglig motion som man faktiskt mår bra av, eller nåt annat du mår bra av. Nykterheten har hjälpt mig att fokusera, flrhoppningsvis blir det så för dig med. Bättre fokus ger större möjligheter att åstadkomma en liten ny god vana. Men en sak i taget och beröm dig själv för det du lyckas med.

@Sisyfos Du har helt rätt, har gått en del promenader. Det blir lite då då, behöver bli mer regelbundet! Ska försöka ta en lite senare, har först några ärenden att göra... Ett svårt, i anhörigs tomma lägenhet. Ett lite lättare, köpa present till sonens födelsedag! Sen en promenad för min egen skull!!!
🤗

@majsan_nu hej! Du skrev i min tråd och har nu kikat på din tråd. Grattis till dina 8 veckor🤩 dit vill jag också komma som är på dag 5 idag. Du kämpar på bra!
Trevlig helg🤗

@vår2022 Hej! Så bra att vi kan följa varandra, att du gjort en egen tråd. Ny dag o ny alkoholfri dag! Jag kämpar på, ibland lite lättare o ibland inte så lätt... Önskar dig en fin dag o helg! 🤗

@majsan_nu hej! Jag är så glad att jag gick med i detta forum! Var ju lite rädd för att skriva först men nu känns det toppen! Idag dag 7 och klarat helgen alkoholfri, ja ska klara även söndagen😀. Vi kämpar på tillsammans, vägen är fortfarande lång.
Trevlig söndag💕

HEJ majsan, du kanske inte kommer ihåg mig men jag började min resa nästan samtidigt som dig.

Jag är som du fortfarande nykter och köttar på. Har tyvärr inte varit inloggad här men ser att alla kämpar.

Kram

Hej Simona!
Jo, jag minns dig, du finns ju kvar i min tråd... Så skönt att du fortfarande är A-fri! Vi får kämpa på o vara glada när det känns lättare! Hur känns det för dig?
Kul att du dök upp i min tråd igen, du får gärna skriva igen...
🤗

Ny vecka, ny dag, min dag 63 utan alkohol... 9 veckor!!! Det går både upp o ner i mina känslor, sover bättre, känner mig utsövd på ett bra sätt idag. Inte så ofta sugen på att dricka... men många olika känslor under dagarnas lopp! Nu vill jag bara att fortsätta framåt o att jag ska må ännu bättre! Men vet ju också att det kommer att gå både upp o ner ett långt tag till!!!
Önskar alla en fin måndag 🤗 kram!

@majsan_nu Grattis till 63 dagar! 🤗 Du skriver ofta att det går upp och ner, och så är det ju. Men om du vill att det ska gå lite mer upp så har jag några tips. Dels det som @vår2022 nyss skrev om i sin tråd. En annan sak är att försöka lägga mindre kraft på diverse ” måsten” och desto mer kraft på saker som du mår bra av. Saker som du tycker är kul, och unna dig saker som du vill ha, eller äta. En del ” måsten” kan för det mesta vänta, eller skippas helt. Ett enda måste är ju dock viktigast av allt. (att inte ta det första glaset) och det klarar du ju galant!
Därefter är det viktigaste att man mår så bra som möjligt själv utan alkohol. Och det måste man träna på massor. 🤗

Kram

@majsan_nu Grattis till nio veckor!🌺🌺🦋
Så bra gjort av dig😊.
En dag i taget och idag dricker vi inte!

@Torn Ja, jag inser att jag behöver träna på att må bra!
Nöjer mig med att svara så, vill inte skriva så att det verkar som undanflykter.
Tack för peppande tips!
Ha en fin dag 🤗

@majsan_nu Grattis till 9 veckor utan alkohol! 🥳🥳🥳 De dåliga dagarna fortsätter komma, men det blir allt glesare mellan dem. Och man sjunker inte lika djupt, det är i alla fall min erfarenhet. En mycket viktig nyansskillnad. Jag minns att jag försökte sätta ord på det genom att säga att jag var mer grundglad och grundnöjd. Inga fyrverkerier, men en lite stabilare grund att stå på liksom.

Kram 🐘