Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Får så mycket fint till mig i andras trådar idag, det man behöver kommer verkligen till en! Tillit o tacksamhet till livet. Ansvarstagande över sitt mående. Förändra det man kan. Tålamod!! Och detta, att man inte är sina känslor. Man känner känslor, och ibland är de inte så smickrande. Veckan som varit har jag verkligen fått se mina skuggsidor. Det är inte smickrande som sagt var. I yogans filosofi tas detta upp en hrl del, att utan mörker kan det inte finnas ljus etc. Vi behöver se och acceptera våra skuggsidor, som visar sig ibland. Men hantera dem utan att skada andra. Vilket jag väl inte har lyckats så bra med. Inte kansle varit elak mot någon, men varit "bitchig". Ja, det lindrar just i stunden att leva ut sitt obehag, men sedan ligger drt en skam o dåligt samvete kvar i timmar, dagar. Inte så smart. Den som farit mest illa är ju jag själv i slutändan...

Läser lite i din tråd, om din dröm, och tänker att du gör just det du drömde om nu. Du seglar ovanför och betraktar dig själv. Gillar inte allt du ser, men backar inte undan utan försöker förstå och åtgärda. Det tycker jag låter sunt. Och bra att du planerar in vilan. Sen kan man ju be om ursäkt istället för att ha dåligt samvete i flera dagar. Ibland har motparten inte ens noterat att man varit otrevlig. Det är kanske mest på insidan som det märks.
Ett sätt att undvika att hamna i det där tycker jag är att bestämma sig för hur och vem man vill vara. Vad tror man kommer att ge utdelning och vad ger sannolikt inte utdelning. Jag jobbar mycket med positiv förstärkning både privat och på jobbet. Roligare för mig och roligare för andra. Se det som funkar bra. Att ge beröm för nåt konstruktivt ger också mycket för en själv. Och det får sån positiv effekt. Det hade man ju kunnat komma på lite tidigare hur man tillämpar det i familjerelationen.

@Sisyfos Tack för input!
Just den konkreta händelsen som jag burit på ett tag var en kollega som lade sig i hur jag skulle hantera oplanerad extra (patientfri) tid på jobbet. Hon själv var ledig den aktuella dagen o jag tyckte hon inte behövde lägga sig i hur vi andra planerade upp dagen. Det blev ett tråkigt munhuggeri på låg nivå enl mig o jag skäms över att sjunka dit. Be om ursäkt vill jag inte göra faktiskt, för jag står för min åsikt. Men jag skulle ha uttryckt mig vuxnare istället för att det liksom blev "Men det tycker jag" - " Men det tycker inte jag" fram o tillbaka mellan oss tills jag lät bli att svara. Sandlåda!!!!

@Sattva Stort grattis till 10 månaders nykterhet!😍🥳🤗 Det har varit härligt att följa din resa. Du har en sällan skådad beslutsamhet till att aldrig ta det första glaset. Du vill inte tillbaka till hur det en gång var, punkt slut! Grymt bra jobbat!

Kram

@Sattva Grattis till 10 månader! Härligt jobbat.

Angående ditt munhuggande med en kollega. Det är tråkigt när det blir så, men jag förstår precis den där känslan. Så blir man irriterad men även när man har en god anledning att bli det så önskar man att man inte skulle falla dit, men så gör man det i alla fall. Jag tänker att även här kan meditation ibland hjälpa. Man identifierar den där känslan man har av att bli irriterad men låter den vara istället för att agera på den eftersom den inte leder till något konstruktivt och så framför man sin mening bestämt men ändå i normal samtalston. Du gjorde ju ändå rätt som avslutade till slut, för handlar det till slut om en åsiktsfråga och man tömt alla argument för och emot så finns det ju inget mer att säga.

@Sattva Wow, 10 månader! Grattis, så härligt med er som går före o visar på möjligheterna! 👍
Själv kommer jag till 10 veckor nästa måndag! Har en bit att gå med andra ord!!! Ha en fin dag 🤗

Tack för grattis alla!!! Snart ett år nykter, wow! Jag är på riktigt rejält stolt!! Och tacksam över att alkoholens makt inte rår på mig längre. 🥰🥰🥰

@Sattva Ja, du ska vara riktigt stolt! Som en mallgroda 🐸 Att omgivningen inte har en susning förstör inte känslan det minsta. Du vet, det är huvudsaken 😍 Och vi vet också!

Kram 🐘

Jaa @sattva du ska vara riktigt stolt. Jag minns så väl dina första inlägg och perioden innan du slutade för gott. Nu är du på en annan plats i livet. Det är verkligen något att känna sig stolt över! 🌸💕

Ja bra jobbat! Du startade din andra tråd här i oktober, för ett år sen drygt. Där och då i början var jag kanske lite skeptisk till din framgång. Du sköt upp starten - eller, nej inte sköt upp, du var väldigt fast i ditt beslut om 1 januari, men jag tänkte nog att det skulle bli som för mig.. ä jag tar 7 istället när skolorna börjar… å så blir det liksom aldrig just det datumet som man har bestämt. Men du satte ett datum och körde på. Imponerande! Och starkt! Å så är det tydligt att du mår mycket bättre. Så kul! Snart ett år alltså.

Ja jag tänker ibland med sorg (?) på den jag var för ett år sedan, hur jag levde, hur jag mådde. Dit ska jag aldrig igen. Och allt jag behöver göra är att inte dricka alkohol, så busenkelt egentligen. Känner mig väldigt trygg i detta. 🎈😍💥

Längesen jag skrev. Läser varje morgon, o ibland på kvällen. Inte orkat interagera riktigt. Mycket oförutsett som hänt på jobbet, som ingen hade kunnat gjort nåt annat än de gjorde. Märker hur beroende jag är av att kunna dra mig undan, vara ifred mellan patienterna (har student igen 4v så den möjligheten är minimal just nu). Är också extremt känslig för förändringar. Är inte så flexibel helt enkelt. Nu har det gungat i 2v o jag är helt slut mentalt! Ser detta som att lära mig nytt om mig själv. Vägrar känna skam o skuld för att jag är känslig. Detta är den jag är, dessa behov har jag. Att det sedan är svårt att tillgodose dem just nu får jag hantera.
Så denna helgen ska jag göra så lite jag kan. Har en drl småfix som behöver göras, mrn annars ska jag bara ta det lugnt❤💫🌼

Grattis till din tid säger jag lite sent men.....egentligen är det ju aldrig för sent !
När livet gungar så är det så oändligt viktigt att kunna se till sig själv och sitt egna mående som ju är det viktigaste vi har.
Jag upptäckte min egna känslor rätt tidigt under det första året och det var på många sätt omtumlande. Jag hade ju i så många år en universallösning på alla känslor och den stavades : Alkohol. När jag sen började upptäcka mitt känsloliv så var den en befrielse även om det kunde vara jobbigt ibland. Men vi har det behovet så jag bejakade mina känslor och utforskade dem !

Ta hand om dig nu !

Nä skam och skuld för att man är som man är tycker jag att man ska hoppa över. Många är säkert också lite avundsjuka på en del av dina goda egenskaper. Det behövs lite av varje tänker jag om det ska bli en bra mix. På mitt jobb satte vi en gång ihop en helt underbar arbetsgrupp. Doers, strateger, analytiker, administratörer. Jäklar vad vi fick mycket gjort. Och ingen av oss hade klarat det med personer som bara hade samma goda egenskaper som en själv.
Fördelen med att vara alkoholfri i de där lägena är ju också att du kan analysera lite varför det är viktigt för dig med ordning… eller det är nog så för många, men jag tänker att vissa (inte jag) har lite lättare för det där med en bit i taget. Medan andra är mer långsiktiga och då behövs det lite mer ordning… ja jag svamlar lite nu, men jag tror att det är viktigt att se sig själv i sammanhanget. Och acceptera sig själv som man är. Det är både känslor och grundläggande egenskaper man har att identifiera.

Hade ett samtal m min chef i veckan där jag tog upp stressen jag känner. Det blev bra. Känner att jag fick bra bemötande. Hon vill verkligen att alla ska må bra, samtidigt är vår verksamhet spretig o det går ju inte att trolla bort. Hon bad mig ha tålamod.
Så det jobbet jag tänkte söka i grannstaden har jag släppt. Jag vill ju få det att fungera där jag är. Tålamod, tålamod, tålamod.
Har iaf nu beslutat att gå ner i tjänst, ledig en dag i veckan från nästa år. Ska bli väldigt skönt!